Каде е националната доктрина?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Национална стратегија: излагање на целиот Македонски народ на улица, бесење на секој што бил на власт на сред плоштад, па да видиме дали тие кои ќе дојдат после нив нема да размислат два пати пред да седнат во фотеља, и дали нема да им се тресат јајцата ако не работат во наша корист.

Нацинална стратегија се прави од градинка, од фамилијата со многу деца, од подигање на националниот дух со вистинските херои на оваа држава итн итн.
А не со друже Тито ми ти се кунемо да са твога пута не скренемо.

Овде потполно се согласувам со тебе...Кога секеј еден поединец ке почне да размислува и дејствува вака,тогаш се ќе биде многу многу подобро.Ние пак ќе си бидеме членови или симпатизери на партии, само треба да се работи и на меѓусебната почит помеѓу нас граѓаните.Кога луѓето како ,да речеме, членови на партии ќе се почитуваат без разлика на различните ставови и размислувања, тогаш и шефовите на тие партии ќе ги изменат меѓусебтните односи.
Бидејќи ова што се случува меѓу нас е многу долно и срамно и е многу голема слабост која ја искористуваат сите наши душмани.

5. Задолжителна Лустрација
*И апсаана, не само лустрација

LUSTRACIJATA e pojdovna tochka za nacionalna doktrina.
Serpico, mi nametnuvash golema "dilema", ti si bil za lustracija, pa odozgora i "apsana".....a dali znaesh Serpico deka ako dojde do LUSTRACIJA, ama onaa vistinskata, taa ke go pokaze i dokaze slednovo:

.... Komunistite nemale problem so bugarstinata tuku naprotiv so MAKEDONIZMOT :) a najdobro pali da toj sto sakal nezavisnost da mu nakalemis bugarofil.:tapp:

Ili ti Serpico komisijata bi ja sostavil od ludje kako: Маќедонцки , Samoutepaniot......

Создавањето на ДОКТРИНАТА ти е во тоа куќата во Градско, ќе ја состават ќе ја "ШКРТНАТ" преставници+ПОЕТ на оние БОГАТО НАФАТИРАНИ 500 :) не очекувај да ти биде дадена ко 10 заповести на камени плочи :)
Значи сепак прво се потребно оние 500 Македонци богатунери...:) се друго ќе се приклучи само...или ќе се најми...зошто НИШТО НЕ УСПЕВА ТАКА ДОБРО КАКО УСПЕХОТ...:)

...најголемиот проблем во моментов е што сите БОГАТУНЕРИ се , што би рекле срби..скорејевиќи...т.е. копуци.т.е. сељачааана..., а таквите немаат ни националност , ни доктрина ни бутур...
Тоа не ебе еве веќе 20 години
.. :)

Во вториот дел на болдираното го даваш одговорот на првиот дел од болдираното. Констатацијата ти е на место, но сепак со ова пак стоиме во место и нема доктрина туку само претпоставка како би требало да биде и зошто не е така. Очигледно дека конкретниот и прв чекор треба да биде една спојка помеѓу второто и првото т.е. неможеме да речеме дека сите тие потенцијални 500 Македонци се она што нетреба да се, и дека сепак ако не 500 има барем 100 (троцифрена бројка) што се вистински Македонци и спремни на она што ти го посочи како прв чекор кон нешто конкретно или трасери на еден прав пат на Македонија. Проблемот е мислам во консензусот на народната маса (која е длабоко партиски поделена) за нивна подршка и давање на кредибилитет на она што тие ќе го трасираат. Во тој дел сме многу добро спремни и веднаш ќе ги деградираме уште во стартот.

Serpico, mi nametnuvash golema "dilema", ti si bil za lustracija, pa odozgora i "apsana".....a dali znaesh Serpico deka ako dojde do LUSTRACIJA, ama onaa vistinskata, taa ke go pokaze i dokaze slednovo:
Ili ti Serpico komisijata bi ja sostavil od ludje kako: Маќедонцки , Samoutepaniot......
Е мој Мохе...
какав си ми и ти.
Ја претседајем с том комисијом и има пажљиво да размотримо и увидимо ко је заслужан за затвора а наши су га џедови... пропуштили,оца му ј...м.
Морамо поправит ту грешку !
Видиш и сам,овако не иде на боље.
:toe:

Ќе почекаме едни добри 4-5 генерации политичари дур настане лустрацијата....можеби тек кога ќе изумрат тие што треба да се лустрираат...

национална доктрина никаде во светот има ниту пак ќе има,ќе има надпартиско или било какво обединување кога на некој таму ќе му одговара и ќе му оди во полза на неговите интереси.
А тие интереси сигурно не се поврзани со љубовта кон народот или нешто алутристичко,во темата национална хистерија пишав зошто и како ме мрзи да пишувам сега.

национална доктрина никаде во светот има ниту пак ќе има
„Мегало идеа“ што е?
„Начертанија“ што е!?
„Платформа за резолуција за албанското национално прашање“ што е?
„Treitschke“ што е?!

Да не ги набројувам една по една, заклучокот ти нема блага врска.

„Мегало идеа“ што е?
„Начертанија“ што е!?
„Платформа за резолуција за албанското национално прашање“ што е?
„Treitschke“ што е?!

Да не ги набројувам една по една, заклучокот ти нема блага врска.
наметната од кого?и на кого му оди во полза ? груб и очигледен пример кој го дадов у национална хистерија за национален интерес итн е војната во ирак..

П.С ова се албански платформи кампањи што се ?ако може подетално.

пример кој го дадов у национална хистерија за национален интерес итн е војната во ирак..

Да. На САД им требаше дополнителен извор на нафта за кој ќе избегнат големи плаќања и го освоија Ирак, затоа што на САД им е важно нивната земја да има прилив во корист на нивните граѓани.

Нам ни фали таква доктрина.

Со „Мегало идеја“-та Грција се прошири колку што е денеска.

Со „платформата“ албанците добија 2ипол држави.

Со „Начертанија“-та Србија имаше влијание на цел Балкан. Претера во шовинизмот, и си го доби по муцката.

Разбираш сега, или да ти нацртам?

Ddrzava bez nacionalna politika e podlozna na izumiranje ,jasna e celta na sdsm bez nacionalna programa .Tie ja unistija vo sekoj pogled na mometi zalice na totalna anarhija do krajna cel nejzino unistuvanje, duhovno ,moralno vo sekoj pogled bez ni malku nadez na makedonecot.Na Makedonija i e zabraneto da vodi nacionalna politika ....... zosto?Da ne go povtoruvame clen 49 od ustavot koga se izbrisa makedonskoto malcinstvo.

Да. На САД им требаше дополнителен извор на нафта за кој ќе избегнат големи плаќања и го освоија Ирак, затоа што на САД им е важно нивната земја да има прилив во корист на нивните граѓани.

Нам ни фали таква доктрина.

Со „Мегало идеја“-та Грција се прошири колку што е денеска.

Со „платформата“ албанците добија 2ипол држави.

Со „Начертанија“-та Србија имаше влијание на цел Балкан. Претера во шовинизмот, и си го доби по муцката.

Разбираш сега, или да ти нацртам?
корекција нивните компании и затоа сеа имаме колапс и криза американците сака со ова да ја прикријат слабоста и корумпираноста на нивниот систем во кој само мал број луѓе живееја како луѓе

србија кој профитираше?од војната и се вкупно?народот сигурно не

албанија треба ли да ти цртам,на европа и треба црна дупка низ која ќе се шверца дрога и сите знаат дека во 2001 голем удел имаше и мафијата, да имаше некоја друга црна дупка мислиш дека албанците ќе го правеа ова?

за грција не сум убаво информирана ве молам линк

корекција нивните компании и затоа сеа имаме колапс и криза американците сака со ова да ја прикријат слабоста и корумпираноста на нивниот систем во кој само мал број луѓе живееја како луѓе

србија кој профитираше?од војната и се вкупно?народот сигурно не

албанија треба ли да ти цртам,на европа и треба црна дупка низ која ќе се шверца дрога и сите знаат дека во 2001 голем удел имаше и мафијата, да имаше некоја друга црна дупка мислиш дека албанците ќе го правеа ова?

за грција не сум убаво информирана ве молам линк

Национализмот е корисен се додека се балансира со интернационализмот, кога не ги преминува границите на националната стратегија.

Србија уште од времето на Кралот си има изградено национална стратегија.
Грешката беше во лошата проценка, односно преценка на своите можности.
Србите како нација, се многу потемелно и поцврсто изградени за разлика од нас. Во смисла на национално единство.

Не си информирана за Грција? А спориме за национални каузи и доктрини.

In an interesting Epilogue to his series of articles Metaxas wrote on 23 January 1935:

"Venizelos and i invited you to look backwards to the past. Now i urge you to look forward to the future; and since you cannot live without ideals, the only suitable ideal is that of the Hellenic Idea. The Great idea (I Megali Idea) itself did not fail; only the attempt at its territorial implementation. The Greco-Byzantine perception of if has failed, but not its ancient classical form of Hellenism. Our [my] disagreement with Venizelos, in the final analysis, is over the understanding, the meaning, significance and form of the Hellenic Idea"
I am ready for every sacrifice for the honour of Greece

Едукација за Марсовки:

FASCIST GREECE - Фашистичка Грција

Ќе почекаме едни добри 4-5 генерации политичари дур настане лустрацијата....можеби тек кога ќе изумрат тие што треба да се лустрираат...

Lustracijata nemoze da gi ispravi nepravdite-ghreshkite od minatoto, vremeto teche ,nitu strelanite ke gi ozivee, nitu na zatvaranite ke im gi vrati godinite pominati vo zatvor, nitu pak na progonuvanite ke im go vrati dushevniot mir.
Lustracijata treba da sprechi- toa shto se sluchuvalo vo "ednoumieto" da ne se sluchuva deneska i utre.
TpH-u, 4-5 generacii makedonski politichari e mnogu vreme, 200-250 godini-Kiro veke vo politika e pedeset i kusur i go "stvori" Branko. Branko vo politikata e skoro dvaeset, ako ne go lustriraat ke ostane ushte idnite trieset a vo tie idni trieset kolku novi Brankovci ke stvori.????

национална доктрина никаде во светот има ниту пак ќе има,ќе има надпартиско или било какво обединување кога на некој таму ќе му одговара и ќе му оди во полза на неговите интереси.
А тие интереси сигурно не се поврзани со љубовта кон народот или нешто алутристичко,во темата национална хистерија пишав зошто и како ме мрзи да пишувам сега.

Neodi daleku niz svet da barash nacionalnata doktrina, vrati se na devedesetite na prostorot na bivsha Jugoslavija.
Vo Slovenija se obedinija belogardejcite -Demohristijanskata partija-Peterle i komunistite-Kuchan.Vo Hrvatska Ustashite i Parizanite vo HDZ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom