Каде е националната доктрина?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Не критизирам бе, не осудувам никого...САМО КОНСТАТИРАМ, можеби гледам малку подалеку...зошто седам малку повисоко....иако исто сум свесен дека РАНИТЕ ПЕТЛИ обично во лонец завршуваат.... :) тоа ти е....што да праиш, што да чиниш кога...:)
...и точно треба да се направи нешто , ама никако да се направи тоа нешто...

Е па тоа е тоа што јас се прашувам...ШТО!?

У прв ред,ден порано да се сруши оваа фашистичкава постава на дпбне.
Ден порано,ќар.

Тоа што мене ме очајува е прашањето:
Кој и со каков `кадар` да ги замени?

Али кој и да биде,нема да не држи у статус кво ко овие- до миле воље и назад, и нема да продава држава и раслојува,т.е. поделува и кара народ како овие.

КАТАСТРОФА СЕ.
Катастрофа се економски,катастрофа невидена се политички...
срам се за нас што живееме у Македонија и имаме какво такво IQ и квалитети.
Овие... ќе и ебат мамата на државата.

И тоа е прва точка на националната доктрина.

Штом прашуваш.....тогаш ништо, ќе си бидеме и понатака ..последните Македонци...дури не име... :)

Ден порано,ќар.

.. ќе и ебат мамата на државата.

И тоа е прва точка на националната доктрина.

Не е бе каква прва точка, не е ни хартијата на која ќе се напише НАЦИОНАЛНАТА ДОКТРИНА.............
За тоа прво ти треба НАЦИОНАЛНО СВЕСНИ барем 500 Македонски суштества, родени во Македонија, кои можат БОГАТО да се самофинансираат барем 5-6 години + да соберат едно 7-8 мил.евра буџет+ да имаат барем 50-60 влијателни пријатели ширум светот , кои ќе имаат ќар од таа Национална Доктрина,+ соодветна куќа во Градско.......после е полесно...:)
.

Не е бе каква прва точка, не е ни хартијата на која ќе се напише НАЦИОНАЛНАТА ДОКТРИНА.............
За тоа прво ти треба НАЦИОНАЛНО СВЕСНИ барем 500 Македонски суштества, родени во Македонија, кои можат БОГАТО да се самофинансираат барем 5-6 години + да соберат едно 7-8 мил.евра буџет+ да имаат барем 50-60 влијателни пријатели ширум светот , кои ќе имаат ќар од таа Национална Доктрина,+ соодветна куќа во Градско.......после е полесно...:)
.
Оууу...ја ова би го урамил.
И би го зел за начело на еден комплициран бизнис план.

.

Тоа треба да биде последователно после создавањето на доктрината, за да започне постепено нејзино имплементирање. Значи добро е ова само како втор чекор, а првиот сепак треба нешто да се „шкртне“ на лист и да се започне со ова второто кое е потешкиот дел.

Кога ќе видам пророци и пророчици за пропаѓање на Македонија одма ми текнува на некој клон Бранков.
Тој така кога се осамостојувавме кога ни ги пљачкаа банките и ни ги бутаа динарите, кога ЈНА ни го собираше оружјето на секоја иницијатива за независна Македонија ти од СДСето предвидуваа Македонија за 2,3 месеци.
Еве сега на изборите ако не сме ја наведнале кичмата и ако не не опашале за влез во НАТО и ЕУ , па за 2,3 месеци ќе сме пропаднале.

Економијата ја дебатираат во филозовска смисла а никако со бројки.
И тука им е апокалиптично зошто една економија која неможе да вработи во еден од фамилија не е економија.

И сега најнова финта Бранкова е да се форсира слоганот Среќна нова 49.
Од нивни пратеници, платеници, ТВ, радиа.

Нацинална стратегија се прави од градинка, од фамилијата со многу деца, од подигање на националниот дух со вистинските херои на оваа држава итн итн.
А не со друже Тито ми ти се кунемо да са твога пута не скренемо.

Nacionalna doktrina bez poezija ne biva.
Onoj posledniot poet genij makedonski, onoj koj sto spored mene slobodno moze da bide naznacen za tatko na nacijata, Koneski, vo posledno vreme nekako nekoi strui kako da sakaat da go diskreditiraat.
Dur se pojavi eden nov takov..... do togas....:toe:

Кога ќе видам пророци и пророчици за пропаѓање на Македонија одма ми текнува на некој клон Бранков.
Тој така кога се осамостојувавме кога ни ги пљачкаа банките и ни ги бутаа динарите, кога ЈНА ни го собираше оружјето на секоја иницијатива за независна Македонија ти од СДСето предвидуваа Македонија за 2,3 месеци.
Еве сега на изборите ако не сме ја наведнале кичмата и ако не не опашале за влез во НАТО и ЕУ , па за 2,3 месеци ќе сме пропаднале.

Економијата ја дебатираат во филозовска смисла а никако со бројки.
И тука им е апокалиптично зошто една економија која неможе да вработи во еден од фамилија не е економија.

И сега најнова финта Бранкова е да се форсира слоганот Среќна нова 49.
Од нивни пратеници, платеници, ТВ, радиа.

Нацинална стратегија се прави од градинка, од фамилијата со многу деца, од подигање на националниот дух со вистинските херои на оваа држава итн итн.
А не со друже Тито ми ти се кунемо да са твога пута не скренемо.

Затоа и доктрината касни. Ако некој има желба да прави нешто, другиот воопште не го ислушува што сака да каже (па макар овој на другиот што не го слуша му кажува колку го сака). Феноменот БЦ навистина произведе еден „куп“ поданици кои се толку искомплексирани што се она што не е по нивни „ќеф“ и не се прави онака како што БЦ замислил е нула. А комплексот на виша вредност дополнително ги оптоварува и не им дава да се „отрезнат од мирисот на Џони вокерот што го примаат при ждригањето на лицето БЦ“. Се дотогаш доктрината ќе тапка и ќе биде мисловна именка.

Така е Крале Марко.
Доктрина е висок степен на политичко делување.
Кај нас со Бранко и неговата банда ќе правиш доктрини.
Едина доктрина за него е јас вечно на власт, јас ако не сум, потоп.
Тие немаат програма, за нив програмата е потоп.

Штом прашуваш.....тогаш ништо, ќе си бидеме и понатака ..последните Македонци...дури не име... :)

Како што реков, јас сум уште аџамија.:)
Затоа ум барам од постари, меѓутоа оние кои го знаат патот, нив би ги следел...ама ги нема, само ебиветри гледам наоколу.:toe:

Тоа треба да биде последователно после создавањето на доктрината, за да започне постепено нејзино имплементирање. Значи добро е ова само како втор чекор, а првиот сепак треба нешто да се „шкртне“ на лист и да се започне со ова второто кое е потешкиот дел.

Создавањето на ДОКТРИНАТА ти е во тоа куќата во Градско, ќе ја состават ќе ја "ШКРТНАТ" преставници+ПОЕТ на оние БОГАТО НАФАТИРАНИ 500 :) не очекувај да ти биде дадена ко 10 заповести на камени плочи :)
Значи сепак прво се потребно оние 500 Македонци богатунери...:) се друго ќе се приклучи само...или ќе се најми...зошто НИШТО НЕ УСПЕВА ТАКА ДОБРО КАКО УСПЕХОТ...:)

...најголемиот проблем во моментов е што сите БОГАТУНЕРИ се , што би рекле срби..скорејевиќи...т.е. копуци.т.е. сељачааана..., а таквите немаат ни националност , ни доктрина ни бутур...
Тоа не ебе еве веќе 20 години.. :)

Да се навратиме на муабетот за доктрина, а не за светските заговори и билдербергови комисии, хазари или Вазари.

1.
Зголемување на наталитетот (со олку малце народ ништо неправиме)
*А со повеќе народ шо ќе направиме? :) Рекорден буџет? :)
2. Воведување на беспрекорна демократија
*Утопија. Демократијата сама по себе е беспрекорна измислица.
3. Како последица на точка 2 иди функционирањето по систем на вредности, а не по ситем на заслуги
*Нема беспрекорност. Може да постои тенденција кон подобрување на системот на вредности и тоа е потребно општо, не само за национална доктрина туку за спречување на светов да не оди во мајчина, како шо тргнал. И ова е коректно.
4. Промена на историските учебници спрема моменталните факти
*Промашен муабет...историја мора да има националната доктрина (доказ: сите наши индоктринатори во обид, од 45та до денес), но моменталните факти се спорни овде Тенеќе. Пошто моменталните факти ќе ги согледаме за 20 години.
5. Задолжителна Лустрација
*И апсаана, не само лустрација

Малее. Уште Сталин да се убаци уз муабет: "Земјата не се раѓа....а луѓе да" :) Ќе стане поединецот едно со нацијата кога економски ќе зајакнеме. И не користете искуства од времиња кога сајбии силувале македонки, беселе момчиња или дереле живи без причина.... тогаш лесно својата сопствена чест ќе ја перцепираш на национално ниво.
Денес имаме "парламентарна демократија" во 21-от век. Други се состојбите (манифестно), други би биле реакциите (манифестно, исто така).
И изгубеното достоинство преку нацијата го враќале одродите македонски, само во други нации. А правиот Македонец НИКОГАШ не губи достоинство. И самото потиснување на индивидуалноста во име на колективната свест...преведи го на "пореален" јазик, и имај во предвид каде живееш (ако живееш во Македонија, или барем балкан) = па лесно ќе може да ги видиш последиците. Теорија е теорија, пракса е пракса. Секоја теорија е вредна колку шо може да се имплементира на терен, со шо помалку жртви.

Ако сум нешо нејасен, кажи ќе се дообјаснам, иако мислам ќе ме сфатиш :)

МАНУ со националната доктрина на Македонија, барем во поставувањето на нејзиниот курс, би требало да има еднакво влијание со уште една организација со слично име = MAN Utd. Таа институција, советот на мудреци, може да се искористи за искуство плус, како шо може да се искористи совет на секој повозрасен трезвен човек - и мора да се запаметат тие совети и лектури кои човек ги добива од постарите конзилиериња. Но, да се земе априори ставот на оваа институција денес како максимална референца по која ќе се работи, е во најмала рака несериозно.

И со оваа вештачки поставена констелативна кохезија на нездрава политичка свест и економска зависност, уште долги години нема да видиме доктрини какви што бараме овде. А нашите сајбии си имаат доктрини свои.... и си ги тераат.

Него, за национална доктрина ни треба чоек кој има три ќерки и ќе ги даде на синовите на Обама, Путин и Џинтао. Тој би бил идеален.

vidi vaka serpiko, generalno te razbrav ali...

prvo voopsto ne sinhroniziram po stalinovo zasto za tiranin komunist nacija vo forma za koja nie se zalagame ne postoi...
koga spomnuvam dostoinstvo mislam na kriza na subjektot kaj mali po broj narodi kako nas vo situacija koga imame ``zasedi `` od site strani...zatoa doktrinata koja ke se nametne na nivo razbiliva i sekojdnevno primenliva vrz obicniot makedonec ke ima za cel obicniot covek subjektivno ( znaci vo nacin na razmisluvanje i deluvanje) da ja prifati i afirmira i preku nea da se identificira. mene mi e potpolno jasno za poimot so go koristis ``praviot makedonec`` kaj nego doktrinata e e samo aditiv , nego taa treba da se nametne i kaj onoj koj od x pricini ne e nacionalno na nivo izdignat..togas doktrinata bi imala uspeh.
vo eden pogoren post ubavo i garfild iznese primeri..posle sekoja ``nacionalno snazna raka`` koja vladeela ( pa makar istorijata ja ocenila i kako represivna , ademokratska, etnocentristicka itn) ostanalo zdravo i obedineto nacionalno tkivo.

moeto razmisluvanje na koe replicirav i samiot go oceniv kako mozebi poekstremno megjutoa i do nekoj stadium i nuno da gi nadmineme tekovnite defetisticko-apaticni refleksii kaj makedonskiot subjekt.

Така е Крале Марко.
Доктрина е висок степен на политичко делување.
Кај нас со Бранко и неговата банда ќе правиш доктрини.
Едина доктрина за него е јас вечно на власт, јас ако не сум, потоп.
Тие немаат програма, за нив програмата е потоп.

А бе славјански ...кој бе ги ебе Бранко& банда...дај разбуди се, доста со нив се вадите за ВМРО-вчечката глупавост и незнаење...и продаденост... :)

Vo Makedonija nema nacionalna doktrina.Kako sto rece Slavjanski taa e visok stepen na politicko deluvanje.No,se dodeka ne sme edinstveni vo stavovite i nacinot na deluvanje,nitu ke ima nacionalna doktrina,nitu mozeme da se pofalime deka deluvanjeto koe ke go prevzememe ke ne vovede vo visoko respektiranite zemji vo Svetot.

Национално освестување се градеше почетокот на 90тите ,и стварно штета е што тогаш ВМРО не успеа да состави влада која ќе не водеше ако ништо друго барем 5/6 години.Но колку се криви сдсм за неуспехот на вмро толку и самото вмро е криво со изјавите за канџи и солуни!Таквите изјави противничкиот табор ги искористи максимално за да успее да наметне своја теорија за некакви си немири во Македонија,а ние како ние исплашени од случувањата во хрватска си го избравме мирниот пат.Сега се мислам дека е малце касно за некое си ВАУ освестување гледајќи како настапуваат и едните и другите ,не штедејќи да се наречат овакви или онакви (срби,бугари итн..).
Сепак постои мала шанса за колку толку да се направи некоја национална стратегија ако сите буквално сите партии седнат на една маса и ги отворат картите.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom