Регистрациjата на OMO Илинден-ПИРИН откажана

Aбе момци, како македонци, ајде да си го кажеме ПРАВО КУМЕ В ОЧИ. Зашто толко сакате РБ да прекрши Уставот и да регистрира етничка партија?
За правата на македонците? Ние сме рамнопрамни грагани на РБ. Можеме да студираме, работиме и зимаме д'ржавни постове. Пример - Станишев и Пирински. И ного други. Може в школо да се учи в СИП кои език сакаме. Кинески, јапански, ф'рси или золуски, ако има доволно деца дека сакат това. Можеш да се определиш како македонец. На последното броене кој им е забранил на овие 5000 да се определјат. Никој. Та ова за правата е ала, бала и зелени сливи.
И вие и ние знаем дека се очекува ОМО да чепка, да се дестабилизира овој прекрасен крај. Да има сепаратизам. ДА ама НЕ. Ние сакаме да живеем в спокоен и убав крај. Затова партии дека не работат за интересите на БГ, а на туги земи нема да бидат регистрирани. Омопирин ного пати ви кажа за шо ке работат. Е вие сметате ли дека сме толкова улави и алтави.:):nenene:

Затова и ние требува да не ви се мешаме. Шом се мислете дека сте антични, ОК. Тогаш ако сакате соработка - арно. Ако не сакате - пак арно.

Ogledalo, нека некој да даде линк кам Уставот на партијата. Да видим дали нема противоречие со Уставот на БГ.
Оти нели секоја партија требува да се равни по уставот на земјата.

Усатвот ви е тазе, инаку баш ме интересира како порани истата партија беше призната сега не е?! Ај не се правете нешто што не сте

http://news.ibox.bg/news/id_869207152

"представените документи не отговарјат на изискванијата за регистрација на политическа партија"

ОМО, нели ви беха у ред документите? :toe:

Документите ни беха, и уште се во ред. Изготвени се од европски адвокати кои знаат много добро како треба да бидат изготвени. Тоа е само уште една гавра со Македонците во Бугарија. Судот одшто немаше причини да ја одбие регистрацијата се забави со една недела зад крајниот рок. За цело време бараа нередности во документите, ама такви нема. И сега бидејки не са нашле нередност со оправдуваат со
"представените документи не отговарјат на изискванијата за регистрација на политическа партија"
Дури и на нај-големиот идиот во светот му е јасно дека овде се врши дискриминација спрема Македонците во Пирин. Ако имаше дури една запирка погрешена , судот ќе го објавеше тоа ама бидејки се е во ред се кријат зад оваа формула. Се докажа уште еднаж дека Бугарија е нај-корумпираната и нај-недемократска држава во светот. Искрено се надевам дека таа држава нема да постои уште долго време !!!

Документите ни беха, и уште се во ред. Изготвени се од европски адвокати кои знаат много добро како треба да бидат изготвени. Тоа е само уште една гавра со Македонците во Бугарија. Судот одшто немаше причини да ја одбие регистрацијата се забави со една недела зад крајниот рок. За цело време бараа нередности во документите, ама такви нема. И сега бидејки не са нашле нередност со оправдуваат со
Дури и на нај-големиот идиот во светот му е јасно дека овде се врши дискриминација спрема Македонците во Пирин. Ако имаше дури една запирка погрешена , судот ќе го објавеше тоа ама бидејки се е во ред се кријат зад оваа формула. Се докажа уште еднаж дека Бугарија е нај-корумпираната и нај-недемократска држава во светот. Искрено се надевам дека таа држава нема да постои уште долго време !!!
От думите ти може да се разбере зашто за ОМО се вели дека е партиja против Бугариja.Ако почитуват законите и устава,ке бидат регистрирани.

Во Бугариja има повеке од 300 регистрирани политички партии. Како тие успеле да си подготват документите согласно изискуваниjата, а ОМО Илинден-ПИРИН не успеват веке 10 години?

Дали тие навистина сакат да бидат регистирани?

Јас имам идеја - бидејки ти мислиш дека не сакаме да се регистрираме, нека судот да ни погоди номер. Да не регистрира дури и со „неисправни„ документи.

Мирни, без меѓусебни навреди. Да ве потсетам на ова.

Доживев да видам Македонец да ми ги брише постовите затоа што навредувам окупаторот на мојата земја. А од друга страна на Татарите им е дозволено да си го разигруват коњот како сакат на форумот и дури да се гаврат во нас Македонците од Пиринот дека сме неписмени и десет пати не можеме да поднесеме редовни документи. Изгледа сум го погрешил форумот. Пак се наоѓам на БУГАРСКИ ФОРУМ! Време е да си взема довиждане од тука:kesa:

Доживев да видам Македонец да ми ги брише постовите затоа што навредувам окупаторот на мојата земја. А од друга страна на Татарите им е дозволено да си го разигруват коњот како сакат на форумот и дури да се гаврат во нас Македонците од Пиринот дека сме неписмени и десет пати не можеме да поднесеме редовни документи. Изгледа сум го погрешил форумот. Пак се наоѓам на БУГАРСКИ ФОРУМ! Време е да си взема довиждане од тука:kesa:
Ај не ми стегај глупи финти сега и ти. Еднаш пцовки му избришале и готово, предаден бил...

Правилата се прости - без пцовки.

И што ако пцуеш, ќе го решиш проблемот со регистрацијата? Има ли посилна дискусија од изнесување аргументи? Стварно не разбирам.

Проблемот на Бугарија зошто не ја регистрира партијата е : Македонско, Македонци, Македонија.
Или подобро кажано страв од све што е Македонско, Македонци, Македонија.

Ај не ми стегај глупи финти сега и ти. Еднаш пцовки му избришале и готово, предаден бил...

Правилата се прости - без пцовки.

И што ако пцуеш, ќе го решиш проблемот со регистрацијата? Има ли посилна дискусија од изнесување аргументи? Стварно не разбирам.

Ако се држиш за правилата се држи како што треба. Секој втор Бугарин овде пишува на Бугарски и вели дека „ един народ сме „ а ти си кадарен на мене. Значи може да го навредуват мојот идентитет и да не прават нас Пиринците неписмени а не можам јас да кажам што ми е на душата ? Ако ти се такви правилата подобро банирај ме и готово. Вчера отворив тема за одкажаната регистрација и за 10 мин се стпи како ланскиот снег. Ја избришавте . Изгледа некој не сака да ги лути источните соседи. А проблемот со регистрацијата нема ни ти да го решиш со дискусија. Ќе го решиме ние и со пушки оти ова веќе не се трпи. Со таа гавра веќе ни ја минаа црвената линија и много скоро ќе попијат две три бомби по станици и по автобуси. Па потоа ако сакат пак нека да не не регистрират!

Не ми кажувај ти мене по кои правила да се држам. И немој да лажеш, затоа што секој кој бил забележан како отворено негирал со "един народ сме", "не постојат Македонци" и слично бил баниран. Маусов го изамортизирав од банирање Бугари.

Бугари викаат србомански бил форумов затоа што сме ги банирале, овој од Пирин затоа што сме му избришале пцовки - теории на заговор со Бугари почна да прави (демек да не сме ги лутеле). А чепнеш некој што ќе аздиса, одма плачипичкосува лешперски.

Ако мислиш дека проблемот со регистрацијата нема да го решиш со дискусија, што отвараш теми на дискусија тогаш? Иди фрлај бомби таму.

Едно ќе ти кажам - здосадено ми е од копита кои незнаат да се однесуваат на форум, без разлика дали се од Бугарија, Македонија, Зимбабвме или Свирипичино.

Мистичен и Омо нит е местото нит е темата да се факате за ситници....

Мистик, разбери го донекаде, ја вчера 24 саати пцуев кога чув, педери се, цела држава сосе ТАРАТОР народ.

Омо само овој ти е најнашакрвна група форум, газда само сака малку ред, не туку се карајте и терајте напед, со вас сме

Не ми кажувај ти мене по кои правила да се држам. И немој да лажеш, затоа што секој кој бил забележан како отворено негирал со "един народ сме", "не постојат Македонци" и слично бил баниран. Маусов го изамортизирав од банирање Бугари.

Бугари викаат србомански бил форумов затоа што сме ги банирале, овој од Пирин затоа што сме му избришале пцовки - теории на заговор со Бугари почна да прави (демек да не сме ги лутеле). А чепнеш некој што ќе аздиса, одма плачипичкосува лешперски.

Ако мислиш дека проблемот со регистрацијата нема да го решиш со дискусија, што отвараш теми на дискусија тогаш? Иди фрлај бомби таму.

Едно ќе ти кажам - здосадено ми е од копита кои незнаат да се однесуваат на форум, без разлика дали се од Бугарија, Македонија, Зимбабвме или Свирипичино.

Гледам дека на тебе никој ништо не може да ти каже. Само дека Бугарскиот е како втор официјален јазик на форумот иако не е упомнат во правилата за кои се држиш. И не се крии зад тоа дека си избришал пцовки оти не е точно. Врати назад избришаното и ми покажи кој сум го пцуел ? Тоа дека сум го напишал против државата што ми ги крши правата ти сметаше изгледа. Или ова што Фми проплака и ти одма да му се мазниш. А ако ти е здосадено од такви кои не знаат како да се однесуват на форумот земи си одмор па релаксирај. И мене ми е здосадено од Македонски Бугари што се прават на по-големи Бугари од самите Бугари, ама ги трпам. Нема што повеќе да ти кажам !

Мистичен и Омо нит е местото нит е темата да се факате за ситници....

Мистик, разбери го донекаде, ја вчера 24 саати пцуев кога чув, педери се, цела држава сосе ТАРАТОР народ.

Омо само овој ти е најнашакрвна група форум, газда само сака малку ред, не туку се карајте и терајте напед, со вас сме

Абе брат не да пцуја, ми иде да пукам. Цел живот ли бе мора да се гаврат со назе мама му ? Еве не стига дека ни ја одбија регистрацијата, ами и јавно во очи ти се смее и вика дека сме неписмени па не можеме дест години да поднесеме документи. Од добро не се разбират, ќе заигра другиот крај на тојагата изгледа. Со нив оправија нема....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom