Зашто само мажи играат WoW во Македонија?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
90% од жените што играат Вов се :

а)Старици
б)Емоционално пореметени персони кои што имаат ниско ниво на самодоверба
в)Дрољи *80% се вакви*
г)Лижи Гз варијанта - што молат цело време и ти ја усеруваат играта до бесвест ... па уште има и некој глуп торко што ќе се заљуби во нив па настанува драма гкик/гквит/гдисбанд/игнор итн итн итн

Ретки се тие кои што ја играат играта од ќејф ... не од бенефиции.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
90% од жените што играат Вов се :

а)Старици
б)Емоционално пореметени персони кои што имаат ниско ниво на самодоверба
в)Дрољи *80% се вакви*
г)Лижи Гз варијанта - што молат цело време и ти ја усеруваат играта до бесвест ... па уште има и некој глуп торко што ќе се заљуби во нив па настанува драма гкик/гквит/гдисбанд/игнор итн итн итн

Ретки се тие кои што ја играат играта од ќејф ... не од бенефиции.
темава не беше со намера мажи против жени:Затоа и нема да пишам какви мажи има што играат wow. И не ја сфаќам логиката со дрољите
(не мора да се објаснуваш)

оти нема момички со доволна IQ да га разберат играта хаха
не си во право, ама мислам дека жениве стварно ги мрзи да ја разглабаат wow и затоа не ја играат, што всушнот и ти дава право да збориш така
иако сум женско мора да признаам ете:kesa:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не ми е јасно ова стварно. Ја со ниту едно женско неам правено асален муабет за WOW. Дури ни на форумов само ја сум женско? Па добро бе што е работава?:toe:
Попопуларна кај женскиот род е Симс.

Но нема врска секогаш родот, некогаш и вкусот е пресуден. Знам момчиња што се болни по Симс, не сакаат да чујат за други игри, а знам и девојчиња што освен Кантер, ДотА и WOW не сакаат да чујат за ништо друго. Дури и NFS не им чини:toe:.

До вкусот е.:smir:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Броо. Можда не играат WOW ама во Велес растираат CS 1.6 :tapp:
Пред 10-тина дена една цура ме тепаше на CS 1.6 резултат 20 спрема 17 :vozbud:
Не ги критикувајте женските оти можат да ви го спопикаат кога не очекувате :pusk:

Член од
24 мај 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
Da, ima dosta zenski sto uspesno igraat Kanter kaj nas, a za WoW poretko. Na oficijalnive serveri najcesto se parovi, sto znaci zaradi deckoto i ona pocnala wow.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
ај не ме зае&*()ј јас откако ја гледав таа епизода дефинитивно решив да се откажам :baeh:
Може да ми даете линк од негде за таа епизода, баш ме интересира како изглеа =) ?

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Може да ми даете линк од негде за таа епизода, баш ме интересира како изглеа =) ?
неможев да ја најдам на youtube ама еве друг линк :)
http://videoutopia.smartvideochannel.com/media/PlayVideo.aspx?cid=28D323DD11C14FDB9BDCF21BC876A1F1
епизодава ја покажува суровата реалност за животот на wow играчите, а да и беше 16+ мислам за да ја гледаш (мала шала ама јас само кажувам што видов:))

MileJebo

Complete
Член од
7 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
41
Как ва сурова реалност бе, ако си доволно паметен, немора цел живот WOW да играш, или по цел ден. Не се сите Hard core играчи. Башка ако си толку лечен играч, шо се ебааш тука уште на wow theardov и јадеш гомна безвезе. Ако тебе не ти се игра или ако неможеш да преболиш шо не играш, остајги другите да играат и не тапацирај многу. Не се сите болесници ама претежно се!

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
јас што сум сретнал низ играта све се 25 год +++...
и сите се или немажени без социјален живот и без изгледи да се омажат или пак домачици..
ова за хардкор

за кежуал има мажени што играат ради сопругот и ради дечкото...

досега немам сретнато тинејџерка што игра :D што не значи дека не е ок.. само чудно ми е :D

инаку.. не дека е правило.. ама досега немам сретнато про играч што е женско...
секогаш се просек или под просек...
мислам немам видено нешто што ќе ми остави некој впечаток..

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
^ Aко така гледаш на работите и повеќето машки што играат се неженети без социјален живот . Без разлика дали хардкор или не. Но не мора да значи дека сите хардкор играчи се такви. Сега не знам дали кажуваш дека во Македонија не си сретнал про играч женско или мислиш воопшто, бидејќи низ светот има многу женски професионални играчи било во кантер wow или слично. На погрешен начин гледате на тоа зошто во Македонија нема женски играчи. Барем јас мислам дека повеќето мислат дека играњето такви игри е само за машките или пак не се доволно информирани или не играат од x други причини. Нивен избор нормално , но мислам дека со тек на време како се повеќе се популаризира играњето на игри па можда и бројот на женски играчи во Македонија ќе се зголемува . Така да како што се либерализираат нашите погледи на работите така се побрзо и побрзо ке се изедначува односот машки/женски. Барем јас така мислам...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Се изначитав глупости бе, ко дечишта сте. Во мојот гилд има повеќе жени неголи мажи, и со возраст сите сме тука некаде +/- 2 години. И баш фино и културно си се сложуваме. Бтв, играм на оригинални сервери - Tarren Mill EU, нормално дека на приватни сервери ке наидете на повеќе куртони одошто на оригиналните....

Инаку не сум дудлач без социјален живот ко што викате, работам во ИТ сектор до 5-6 поручек, после тоа на кафе со пријатели, и дома коа ке се вратам одмарам на WoW 1-2 саати. И колку да не речете дека не сум хардкор, имам изиграно 5 различни класи на 3 акаунти во рок од 4 години и сум бил во секоја раид инстанца и на мене сум ги имал најјаките сетови. Е сеа женска неам, преголем трошок е.....Собирам пари за кола:D

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Како бе не играат, играат и тоа како, кај мене најчесто во гилд, night elf female :)

Kajgana Shop

На врв Bottom