Горчлив вкус

• Креатор на темата Креатор на темата Mateas
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Луѓе сме од крв и месо, имаме свои мушички и лоши денови,а најлошо е , и верувам дека сите сме почувствувале кога ќе си го добиете ни криви ни должни од оној кого највеќе го сакате...

Кога од еден безначаен повод ќе излезе сета кал што се таложела долго време,кога ниеден одговор или гест не е доволен да го угаси тој жар на лутење,ирационален бес,тоа е проклето чувство,чувство на бол .
И затоа што боли се прашувам зошто некогаш и самите се наоѓаме на страна на агресорот?
Дали сме толку слаби да не можеме ,а да не се истресеме на првото невино живо суштество во нашиот видеокруг?
Горчлив е вкусот после смирувањето тогаш,а долго е времето што поминува пред конечниот заборав..
Зошто мислиме дека го имаме тој луксуз да го трошиме времето на меѓусебни расправии,колку се истресувате на партнерот кога имате лош ден?

се е до карактер. ја секогаш се трудам,ако некој друг ми згрешил нешто,или не сум у форма,тоа да не влијае на тие шо ми значат. најчесто успевам,и ми е мило поради тоа.

Па не знам, јас избегнувам караници, ама сепак се случува. Луѓе сме, не сме совршени се случува некогаш со нашите зборови и да повредиме несвесно и ненамерно оние кои ги сакаме.
После некоја сериозна караница со дечкото, дефинитивно се осеќам лошо, уште 2 - 3 недели имам многу чудно чувство во мене, така не убаво, некако баш како што вели темава горчлив вкус. И чувството што го имам испаѓа дека било предвидување за тоа што следи - раскинување. Бар до сега така било. Едноставно ги предосеќам тие работи.

Знам да здивам. Еднаш така после раскинувањето коа веќе бевме на некоја си другарска база ме накурчи ептен и настрадаа неколку ретровизори...

ретко се познавам кога имам лутина во мене
се чувам внатре

Најповеќе боли кога тој што го сакаш да те заеби,без чиство на вина или со тоа дека можи да те повреди,без грам поштовање и после сето тоа што се случило и се случва ти се прај на невин/а...Тоа е страшно горчлив вкус кој горчи во душата и срцето...

Ја обично се карам со татко ми или со женска ми, али коа се карам со женска ми глеам да смирам ситуација зашто некам да ја нервирам и се осекам криво некако незнам зашто. А со татко ми коа се карам имаат срека лугето со не ми налетуваат пред нога :tapp:

Кој и да ме разочарал и да се обидел да ме изнервира, не се замарам, а ако некако некој успее во тоа, никогаш не се истурам на други луѓе. Јас сум една од оние луѓе на кои никогаш емоциите не им се познаваат на лицето, честопати сум тотално ладнокрвна,посебно на провокации
Кога ќе се спукам со некој ( што ептен ретко се случува) многу брзо се смирувам, се враќам во нормала ( затоа што не сакам да бидам причина некој да се нервира заради мене без разлика кој е во право) , ама затоа никогаш ништо не заборавам ( се се враќа,затоа-самоконтрола )
Кога имам ,,црни,, денови , се ставам во карантин од исти причини што не сакам да набивам негативност,најлесно ми е вака да се справувам со ова и не ми се јавува никаков горчлив вкус на нештата,или е неутрален или е ултра благ:wink:

Што конкретно е прашањето на темава?

Зошто сите различно одговориле. :icon_lol:

Што конкретно е прашањето на темава?

Зошто сите различно одговориле. :icon_lol:

Да си кажат луѓето што им лежи на душа па ти...
Еве.. горчлив вкус... на пример, јас многу сакам темно чоколадо (горчливо) и тоник (исто така, горчливо)... Во комбинација ми се перфектни, иако... горчливи :)

објаснување: да не мисли некој дека сум оф топик.. има врска со љубов и особено секс ова... чоколадото нели се смета за афродизијак? (се извадив, демек, а? :) )

Ја сечам горчината во корен.

Цела горчина му ја истурам на партнерот,кога сум потисната од други проблеми,тој ми е првата жртва.После хистеричното истурање,ја наведнувам главата и се извинувам.Знам да се извинам секогаш кога ќе згрешам и очекувам да ми се извинат кога не сум крива.Но и јас сум сунѓер за сите негови фрустрации,сепак затоа и служи партнерот да те сослуша кога ти е најтешко.
Но вкусот на смирувањето поради такви проблеми не е воопшто горчлив,бидејќи секогаш завршува со неверојатен секс во кој ја истураме лутината:)

Цела горчина му ја истурам на партнерот,кога сум потисната од други проблеми,тој ми е првата жртва.После хистеричното истурање,ја наведнувам главата и се извинувам.Знам да се извинам секогаш кога ќе згрешам и очекувам да ми се извинат кога не сум крива.Но и јас сум сунѓер за сите негови фрустрации,сепак затоа и служи партнерот да те сослуша кога ти е најтешко.
Но вкусот на смирувањето поради такви проблеми не е воопшто горчлив,бидејќи секогаш завршува со неверојатен секс во кој ја истураме лутината:)

Тоа е тоа, затоа секогаш сме во потрага по "горчлив вкус"

А сега малку на темата:helou::
Ми се случило кога сум нервозна, уморна, разочарана да се истресам на некој близок, кој не бил ни крив ни должен. Чувството потоа е многу болно, се мешаат срам со жал, себеобвинување,грижа на совеста... Во такви ситуации седнувам, објаснувам, се извинувам и се обидувам на жртвата емоционално да и надоместам за штетата, да ја надминам горчината на изневерената доверба и љубов. Ваквите ситуации ми се случуваат инцидентно, ретко, обично внимавам, но сепак, луѓе сме.
Исто така ми се има случувано да бидам жртва на лутина која не сум ја предизвикала.Тоа страшно повредува, но и тогаш, ако ми биде понудено објаснување и искрено извинување- го прифаќам, и, одиме натаму. Не си дозволувам да бидам огорчена подолго време, да собирам и собирам, туку се трудам брзо да ги расчистам и надминам ваквите ситуации.

Go pocituvam ova, zasto ista sum :kesa: Znam da bidam mnogu losa i da se isporazvikam na partnerot, i cenam toa sto toj me sfaka, znae deka vo momentot sum nervozna i gleda da me smiri, ne se site takvi - nekoj znae u pm da te otera i oko da ne mu trepne..Dobro e toa sto sekogas znam da kazam izvini posle taa histerija :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom