Кичот на македонските телевизии

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
убедливо најкатастрофа превод има на филмовите кои се прикажуваат на Шиттел

Се согласувам. Сител има најнеквалитетен превод, често е неточен и не е во согласност со правописните правила на македонскиот јазик. :)

Се согласувам. Сител има најнеквалитетен превод, често е неточен и не е во согласност со правописните правила на македонскиот јазик. :)
Не само преводите друже,туку и филмовите,со мали исклучоци секако.....катастрофа

Слушни им го главниот новинар на вестите - Латас како зборува (не знам дали тој беше некој од уредниците во таа телевизија) и се ќе ти биде јасно.

Не само преводите друже,туку и филмовите,со мали исклучоци секако.....катастрофа

Може Латас глупакот ги бира. Се некои прастари и кога и да свртам во последно време има некој српски филм од 70тите. Може и да не се лоши тие стари српски филмови, ама тоа да е главното во програмата е мизерија. Претеруваат!

Имаше на Сител добри вестерни едно време. Незнам сега дали ги даваат уште.

Кич телевизии за кич народ. Тука малку ќе генерализирам. На телевизиите, да не откривам топла вода, им е најбитно да имаат гледаност и да земат паричка. Мислите гајле им е нив дали се кич или не дури луѓе ги гледаат? Yeah, sure. Сигурно не ја прават програмата на жими мајка, ваљда прво истражуваат што ги интересира луѓето.

Апропо тоа, без љутиш, ама додека нас (важи за населението во целост) не интересира тоа што они го емитуваат, истото ќе продолжи да се емитува. На пример, Ексклузив. На форумов и наоколу со полн гас се плука по него и по сличните на него емисии, ама да се запрашаме. Ако е толку срање, и ако никој не го гледа, како тоа срање опстоило на ТВ-екраните© толку време? Одговорот е едноставен. Луѓето ги интересира тоа. Едвај чекаат да слушнат кој кого истепал, кој е шема во моментот и кој со кој се смувал на Операција Триумф. Ако барем 60% од луѓето ги угасат телевизорите во време на емитување на таквите емисии, или уште подобро, ги фрлат/продадат/друго, јас сум сигурна дека нема повеќе да видиме ни к од кич на телевизиите.

©copyright гласот од рекламите на МТМ.

abe da ne se povtoruvam kako sto kazav kaj nas nema se amaterizam a vie zborite za kvalitetna progama ili kic. nemoze da ima progama koga meam tv kaj nas - mema oprema studija kadar produkcija distribucija predavateli - pari . Javen servis utepan koj najkavliteten i profesionalen treba da bide toj -i ne treba da ima tolku mnogu tv privatni ali se e haos -sovet za radio dufuzija kako da nema nisto ne raboti ki tolerira tavite tv i sostojbi . privati za nigde so lopovi gazdu koi se napagat megu sebe toa nesto so ima se piraterija i nisto i taka i jas da bidam uredik nemoze da ima progama voopsto a ne kvalitetna nema na sto. a uste malce ke nema i tv koga ke treba da se stavat digitalni predavateli. znaci crno ni se pisuva ali toa e toa zatoa ne bartje nisto od niv ne gledajte gi. stavte si stelitci i kabloski koj i tie ke gi nema uste malce pa gledajte rts htv bbc i drugi sveci i ozbilni i ne kic tv.pa makar i kic da e ama kic na nivo kako pink ali ova materski kic.toest tv vo mk nema velam.

samo ne preteruvjte i vie sega barete provesionalizam i umetnost i kvalitet a vamo prastari filmovi neznam pa ako treba da ima kvalitet treba da ima klasika i nema star nov film ako zborime za filskata umetnost nego ima si go gledal ili ne treba i mldite da gi vidat golemite genialci i umetnici pa da stvorat nekoi karkter i ukus i nivo .znaci za nigde sme vo sekoj pogled

Се сложувам со Игор дека Алфа е единствена емисија без кич (тука е и Телма, но жалосно е што истите програми ги врти со години и заслужено е најслабо гледана национална телевизија). Алфа беше единствена телевизија која имаше не кич новогодишна програма, каде не секој можеше да пее, односно имаше внимателно избрани гости кои знаат да пејат во живо. Останатите емисии им се супер, а истовремено работени по високи стандарди.

Би ја пофалил и Скај Нет дека има внимателно избрани емисии од македонска продукција (за медицина, здравје, архитектура, македонската историја...)

Но она што ме изнервира е новото фолк „шоу“ на Канал 5 со Новица и жената му. Ај што има глупа музика и уште поглупави вицови, ама тоа Марко (Дај Побрзај) што оди по станови и кога ќе му отворат се втурнува со камера во истите да види дали некој „случајно“ ја гледа емисијата за да добие награда е вулгарно.

Зборот ми е, дека е вистина додека има гледачи, ќе има и такви емисии.

Па сега и Г-ѓа Бојана 13ка од понеделник во 22ч, Канал 5 и Сител заедно мене ми е одат во најкич телевизии :pipi:

абе доста ги фалите кој професинално бе се е аматеризам па и алфа мегу сите . ве молам не фалте кога не знаете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom