Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знае некој добар рисејлер за акустични,електрични гитари и опрема по можност шо помала цена за Per Weight!

Друштво планирам да купам ранец преку Амазон да не знаете дали се плаќа додатно овде царина освен поштарината и колку би чинеле?

Друштво планирам да купам ранец преку Амазон да не знаете дали се плаќа додатно овде царина освен поштарината и колку би чинеле?
Па зависи колку кошта ранецот. Ако е под 45 евра не би платил ништо.

Некој реселер за рачни часовници? Сакам ваков или сличен битно бел, пластичен..

братче од кај толку пари навагаш....јас за 2-3 недели направив 120 долара...после нг тоа...и си порачав мп4 плеер..наочари..наочари...и сеа к** нема работа ништо ?

50 евра не 45....плус тоа е за сопствена примена...и немат царина ранци...книги...цедиња...протеини

братче од кај толку пари навагаш....јас за 2-3 недели направив 120 долара...после нг тоа...и си порачав мп4 плеер..наочари..наочари...и сеа к** нема работа ништо ?
Па немам пари уште, ке си направам амерички акаунт зошо на нашиве ништо нема...

50 евра не 45....плус тоа е за сопствена примена...и немат царина ранци...книги...цедиња...протеини
45 евра е, и не ти е точно ова за производиве, за се постои посебна тарифа, но дури и тие што се ослободени од царина, подлежат на ддв. А ранци имаат 20% царина и 18% ддв (4202 91 10 00 е тарифната ознака, може да се уверите на сајтот на царина). Ако некому за нешто не му побарале да плати, не значи дека на друг нема да му наплатат. Принципот на кој одлучуваат дали некој ќе плати или не е енигма.

Преска ми стигнаа алките што ги нарачав од mturk парите (нешто ситно имав). Поентата ми беше шо стигнаа на првиот ден што беше назначен како од - до датум. :)

Преска ми стигнаа алките што ги нарачав од mturk парите (нешто ситно имав). Поентата ми беше шо стигнаа на првиот ден што беше назначен како од - до датум. :)
И мене денес ми стигна тоа што си го порачав :) иначе ми стигна 5 дена пред првиот датум од-до :tv: и сеа сум среќен :)

дали може со заработката од мтурк да се земе амазон гифт ваучер зс јас пробав и си бараше ќеш... дали има некоја можност или слабо?!? :toe:

Јас завчера порачав едни слушалки (37 фунти кошташе слушалки+испорака, не знам колку ќе му дојде во евра и дали ќе платам царина :/ ) и вели ќе ги добијам отприлика
Delivery Estimate: 14 Feb 2011 - 21 Feb 2011

Ќе видиме дали и како ќе биде :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom