Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување
Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
А кај сме ако не сме во Европа, во Middle Earth? :)
Овие држави amazon ги смета за Европа:

Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgium, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Faroe Islands, Finland, France, Georgia, Germany, Gibraltar, Greece, Greenland, Holy See, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Jan Mayen Is., Kosovo, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Malta, Monaco, Montenegro, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Russia, San Marino, Republic of Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Svalbard, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine, United Kingdom and Yugoslavia
obicno pod evropa se podrazbira evropska unija. ne smetaat geografski. nekolku dena isporaka moze da bide za vo evropska unija. za kaj nas malku podolgo treba. za od evropska zemja minimum nedela dena, a za od drug kontinet dve nedeli.

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
порачав kindle 2. 250$ беше плус некој 30$ поштарина.. 289 нешто ме фати... и 4100 денари царина и шпедитерски услуги одкако стигна.. се зафркнав требаше да го порачам кај некој другарчиња во америка и тие да ми го препратат со сметка пишана на 50 евра за да избегнам царина.. ама бидна не се сетив..

уште не ми е стигнато дома во ск е..

прашањето ми е.. дали некој досега има порачано и ако има како функционира интернетот на него ? Дали може да се чита википедија во мк ??? исто дали може да се читаат блогови и слично.. дали може да се купуваат книги од мк ?

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Порачав вчера нешто од амазон... треба да стигне на 12ти Јануари :) Ќе биде супер ако стигне за 5 дена.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Таман работа... стирен за макети.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
многу скапи му се работиве како и на EBay,а и за шипинг земаат многу :(

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Немаш појма.Амазон имат најефтини цени и поштарина од сите он-лајн продавачи.Само за споредба со цената на еден оригинал филм во Југотон јас можам да купам 5 на Амазон...и да ми останит кусур.

Член од
8 јануари 2009
Мислења
53
Поени од реакции
0
знае некој,некоја продавница кај нас што доставува спортска опрема?? баскетче дресче нешто така??? пс од мтурк не можеше на амазон ук така???

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Порачката ми стигна денес :tv: 2 дена, презадоволен сум.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
е што е тоа не ни кажа
Ај види на претходната страна...

али преку дхл така?? не преку ова стандардново.... и колку плати све на све??
Кога поставувам порачки не бирам за испраќање, освен да биде стандардно. Беше испратено по УПС мислам, не ДХЛ. $6.18 + $11 и нешто shipping... Некаде 18 долари се на се. За вредноста на поштарината ќе земев уште две табли, ама кога го нема кај нас јбг.

Член од
8 јануари 2009
Мислења
53
Поени од реакции
0
а кај се гледа со што пошта ке ти дојде??? и кои се тие евтините:icon_lol:?? имам уште едно прашање погоре да не се повторувам ако можете да ми кажете. позз

M

mercenary

Гостин
Мислам да купувам на Амазон за прв пат па иам некое прашање.
Да речеме дека иам 50 фунти на акаунтот на Амазон.Купам нешто за 30 на пример и за царина ли поштарина таму што се плаќа,ке ми земат од преостанатите пари на акаунтот или ја треба да ја платам кога ке стигне нарачката во пошта?И колку проценти е царина/поштарина или што и да е,од вредноста на производот?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Мислам да купувам на Амазон за прв пат па иам некое прашање.
Да речеме дека иам 50 фунти на акаунтот на Амазон.Купам нешто за 30 на пример и за царина ли поштарина таму што се плаќа,ке ми земат од преостанатите пари на акаунтот или ја треба да ја платам кога ке стигне нарачката во пошта?И колку проценти е царина/поштарина или што и да е,од вредноста на производот?
tamu sto pise toa plakas, proizvodot i postarina
davacki kako carina tuka se plakat dokolku ima potreba

Kajgana Shop

На врв Bottom