Punk vs Metal

• Креатор на темата Креатор на темата nihilista
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Na vremeto, koga imase samo heavy metal, metalcite vikaa za punkerite, koga ovie decki bi znele da svirat bi svirele metal. So tek na vreme mnogu punk bendovi otidoa nakaj thrash. Thrash metalot nastana so spoj na punk i metal muikata. Punk metal, grind core, crossover ima elementi od dvata stila. Vase mislenje.

Јас сум за Метал, но сепак моите омилени стилови grindcore и thrash metal содржат елементи и од двата.

А омилен жанр од punk ми е hardcore :)

Панк нормално :) Од Метал, само треш, другото не ми праи ќеиф... Дај кажете некои Crossover бендови да слушнам ?

Битлзите беа првата група која почнав интензивно да ја слушам.После нив преминав на 70 Рок Класиците за да стапам во интимен контакт со Секс Пистолс и НеверМајнд Да Болокс....оттогаш помина време,ама панкот ми остави длабок траг на понашање и гледање на работите.Се изнервирав кога дознав дека Малком Мекларен уствари бил успешен бизнисмен во Америка,и исплукал по се она што тој ,Сид и компанија го претставија на светот.
Не можеме онака директно да ги споредуваме.Металот како поим е далеку погломазен и пообемен од панкот,ама сепак си парираат во одредени случаи.Нешто како Давид и Голијат.Знаеме како заврши таа битка нели :)

Гласам за панк.

Municipal Waste, Crucial Unit, Suicidal Tendencies...

Ах, ги имам слушнато овие, незнаев дека се Crossover. Поретардиран бенд, во позитивна смисла, немам слушнато. Иде прво некој опасен треш, после вртат на панкче некое, па на крај алтернатив нешто.. Абе лудница се :)

Метал секако ќе речам ама на панкот мн јаки шутки се праат(летаат вилици буквално)

Na vremeto, koga imase samo heavy metal, metalcite vikaa za punkerite, koga ovie decki bi znele da svirat bi svirele metal. So tek na vreme mnogu punk bendovi otidoa nakaj thrash. Thrash metalot nastana so spoj na punk i metal muikata. Punk metal, grind core, crossover ima elementi od dvata stila. Vase mislenje.

мое мислење???

ТВОЕ МИСЛЕЊЕ Е КАТАСТРОФА!:drk:

И тоа и тоа.
Но во сржта преовладува панкот, барем кај мене. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom