Соживот

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Aj da ne se lazime. Ova sto sega go postirase trnot, od negova strana e samo provokacija, taka mu naredile od stabot. Zborot mi e, ako denes citame deka albanci tepale, utre ke citame makedonci tepale, znaci ne igrajte ni zrtvi(makedoncite) ama ne mi se pravite cvekinja za mirisanje(albancite). Ako zboruvame za sozivot treba da gledame malce podaleku od utre i zadutre. Citas deca od 14 godini, pcujat ebat mater na forum, da se cudis, da si velis deka od vojna se vratile... Kade bese trn ti na temata koja ja otvore misirot? Kade sto se divo se pcujase, kade sto videa od mrtvi albanci se klavaa, TOA LI E SOZIVOT BE??? Od site forumdzii ti najde da ja otvoris temata? Ti koj sekoja prilika cekas pa da go pcues albanskiot narod...funny shit. Ja citam ada, malce se cudam kako moze da gi gleda rabotite samo od edna strana... Toa so plocata sto e skrsena nisto ne kazuva za sozivot, ako e taka makedoncite ohrid i bitola majka mu ebaja na site spomenici i sega sto? Koj e tuka vistinskiot neprijatel? Ne se fakajte na mala grupa luge, ako bese taka, jas trebase 100000 juzera da imam i na sekoj juzer da vlezev i da pcuev... Druga rabota, eve konkreten primer na forumot Kako sakas tuka da ima sozivot koga makedoncite pcujat majki sajki i ni ban ni nisto. So koj da imam sozivot? So mangup koj mi pcue se i me vika Albanec? Eh, gresis, dobro rece Tockest, so dobriot dobar so losiot uste poloso. A ti trn so mi se ponasas tuka ko majka tereza, formulata za sozivot baraj ja vo tebe prvin, poni od tebe posle gledaj posiroko... I ti nemoj na sozivot da se nadevas, oti so tebe, tesko deka nekoj ke saka da zivee.
 

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Море маме му ебам кој прв почна...чао Македонци...
 

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Море кварк, се имам дружено со Албанци, ми имале помогнато и јас ним... абе кај неџат имам и чај пиено... за благодарност оти му го попраив фрижидерот, дојде на пролет и направи пролетно кроење на дрвцата кај мене у двор, не сакав да му земам пари, има 4 деца кои треба да ги прехрани... со гафур бевме добри колеги во фирма... со син му, беким и ден денес се поздравуваме ко ќе се видиме... со автобусите на зекири се осеќам најсигурен кога се возам... ама, се сеќавам на сите они меѓунационални тепачки уште како мали деца, во школскиот двор... се сеќавам во `80 години, кога оџите во џамиите скопски проповедаа да правите повеќе деца, за да ги навтасате христијаните... се сеќавам премногу добро на секојдневните провокации на „џон кенеди“ ... а најболно ми е сеќавањето кога мајка ми пред да умре ми кажа дека некое дете од „твоите“ ја плукнал во лице и опцул верата, а таа ми немаше кажано за да не сум напрвил проблем... и кога ми праќавте мали деца да ми бараат цигари и да ме провоцираат, удирајки ми шамар, а позади сокриени глутница хиени... затоа велам, можам све да проголтам и да се преправам дека сме добри, но при првата искра, ќе експлодира бурето барут на кои сите ние седиме...
ista prica....
Od uvjek se druzam so makedonci, i jas licno i familjarno. Nikogas ama bas nikogas sum nemal problem so niv. Tie se del od naseto semejtsvo, vo bukvalna smisla na zborot.

Ama od druga strana za drugi negativni iskustva da ne pocnam da ti redam, kraj ke nema.

Jas tebe te prasuvam: kako mozat na raat da ziveat makedoncite na dzon kenedi, bez nikakov problem? Kako moite komsii od mojata zgrada ( patem vo mojata zgrada ima poveke makedonci) si ziveat spokojno i mirno bez nikakov problem? Kako moite komsivki se vrakaat sami od grad vo tri po polnok?

Jas te prasuvam: dali toa sto se slucuvalo vo minatoto treba da se zaboravi i da ni sluzi kako primer kon sto ne treba da se stremime, ili pak treba da ni bide pricina za da i ponatamu se slucuvaat istite nedorazbiranja?

Sega e momentot na odluka. Sega. Ako sakame ponatamu, batali se so bilo, a ako ne, daj togas da resime ednas zasekogas, sekoj po svoj pat. Jas neam ni vreme ni nervi, a i preku kur mi e veke da se zanimavam so gluposti. :toe:
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Да не даде Господ утре синчето да ти доаѓа крваво дома оти го тепале Албанци...не поради друго, се плашам да не му речеш така раскрвавено: ФИНИ СЕ!

Ама ок. Твое право.
Не ти личи да ми го направиш овој мубает.

Добро ќе беше ова објаснувањево таман на место, само уште да објасниш како некако им се стеснува територијата на Македонците. Може од љубов и во име на соживот им ја отстапуваат на братскиот албански народ?
Како им се стеснува? Од љубов кон пари бе дечко. Кој кого на сила му земал нешто?

нема формула, за мене на пр. соживот е првенствено разбирање и почит меѓу дпмне-вците и сдсм-овците и останатите македонци.

Од таму да почнеме, бидејки и ти и тој и јас сме Македонија, како што вика кампањата

Тоа е првиот чекор, а понатаму се ќе биде полесно
или да го парафразирам Armstrong: " Тоа е мал чекор за мене, но огромен скок за Македонија"
Тоа што цело време мене ме мачи. Прво треба да почнат да се сакаат Македонците помеѓу себе, за да може да засакаат или барем почитуваат некој друг. Вака, само овој подфорум да се отвори ќе се добие слика дека Македонците ај што сами не се сакаат туку и никој друг жив човек не можат да поднесат. Сите им грешат, сите ги нервираат, сите се за бесилка. А иначе да, најубав народ сме како такви ... златни и посебни.:pipi:

Абе не ми вадете примери за двајца-тројца кои се расчукале.

Збориме на макро ниво, кое се одразува на официјална политика, закон, правда...

Збориме за тоа дека оние од она имаат музеј, а на нашите борци, односно бранители од теророт, им ги кршат плочите Албанци и не ни даваат да им одадеме почит.

Збориме за тоа дека семејствата на нашите бранители и ги враќаат парите на државата, затоа што според Врховниот Суд биле законски неоправдано стекнати, а у Собрание сакаат да им дадат пензии на т.н борци на она.

Збориме за тоа дека Албанците сметаат дека се над законот само затоа што се Албанци, па претат со дестабилизација ако се судат нивните кои пукаа на патролата Алфи.

Кој тука дискримнира?
Кај е тука соживот и реципроцитет, не во насилство, туку во компромис?
Добро бе ада, се читаш? Кому точно му се обраќаш со овој пост? Мене, на Принц, на Точкест, на Трн, на Кварк или? Очигледно тоа е некој сосем десетти, кој не е тука и не те чита.

Site makedonci sto se za sozivot i go perat mozokot na drugite so zborot sozivot se smrtni neprijateli i ic ne mi bilo zal da gi izterat od nivnite domovi.
Па еве, ова е една формула за соживот Трн ... вакви изјави и мисли не треба да има од ничија страна. Еден ќе каже вака, другиот сосем оправдано ќе му врати полошо, па ќе скокне трет со ќотек, а одма по него четврти со пушка.
А и ова е таа територија која се дава на Албанците ... еве мене овој би ме истерал од дома, со што му ослободува место на некој друг. Дури и за без пари се продаваме.

Абе кај прочита ти дека „соживот не е можен“?!

Кажи ја ти аллтернативата.
Кажи ја ти формулата!

Јас прашав КОЈА Е ФОРМУЛАТА ЗА СОЖИВОТ, а што добив? Без врска брукања...

Ќе одговориш ти паметен човеку, КОЈА Е ФОРМУЛАТА ЗА СОЖИВОТ??
Па може да се почне и од тоа прво вие кои мислите дека го нема да почнете барем тука да не читате. Од 10 души на темава, 5 убаво живееме, 5 се жалат. Значи и да не е скроз присутен, сепак го има нели? Кога негираш нешто што ти се кажува јасно, донекаде звучи како да не ти одговара.

Па така кажи бе Точкест. Матер им ебам на она муфљусине од Струга што нејќат заедно со албанчињата да учат чколија.. а кој кур што јадат ќутек и машки и женски, нели така? Маму им ебам. На што личи тоа. Кој кур се они на крај краева да се бунат против соживот. Во име на соживотот, самите треба под нозе да им се фрлаат. Од ќејф.
Ц ц ц, не ми се верува. Туку добро ... си дошол ли ти тука да видиш како живеат поголемиот дел од тие деца кои ги жалиш? Не ги негирам проблемите кои ги имаше, но бидејќи постојано ги спомнуваш децата дали знаеш како живеат тие? Дали знаеш дека половина од нив не знаат зошто се подели училиштето и зошто не одеа на настава два месеци? Одеа на протести со денови, а не знаеа за што? Другата половина беа оние злоупотребени деца за некаква цел, која уште не ми е јасна. Се` на се`, немирите беа поттикнати од зрели и возрасни луѓе, а децата беа само жртви на нивните гнасни идеи. И тоа се среди, па сеуште има и од тие деца такви кои заедно седнуваат на кафе и играат дота.
А во ова, извини ама ти не можеш да ме разубедиш дека јас го гледам, а ти чекаш од Сител да ти кажат.

А, кој вика дека секој од нас нема по неколку пријатела како Принц?

Да не се повторуваме..НЕ се работи за лични интеракции помеѓу 2/3 луѓе.

Ти зборам за цела една политика на државно ниво.


Да, да изолирани случаи.
Све тоа напумпано.

Абе кого лажете? Сами себе?
Кои 2/3 луѓе? Некои од тие што ти ги знаеш и со кои се дружиш и што не те читаат што мислиш за сите останати како нив? Кое лицемерие.
И да ... некој се лаже, ама кој не верувам дека ќе решиме.

Ја неам време за чекање и сакам вистински соживот шо побрзо, а не оваа лага која ме понижува.
Ако го сакаш, што чекаш? Што не си смениш став? Или што не му појдеш на некој политичар по дома да му кажеш што сакаш, за тој да ти среди? Од небо ли сакаш да ти падне тој соживот? Или да ти каже некој во право си што ме мразиш, еве јас те сакам од денес, па те молам сакај ме и ти?:toe:


И нешто плус ... само да знаете колку е убаво во градов овие денови. Преполн е со луѓе (секакви!), сите се весели, сите се спремаат за празникот, сите се насмеани, сите си подигруваат и пеат, љубезни се, сите со сите комуницираат. Жал ми е што тоа не може да го види секој, но мило ми е што јас не сум таква и што уживам во ваквите моменти.:pipi:
 
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
кој пак тебе те вика албанец??? па вие самите така се нарекувате бе... ај преведи ... shqiptar... на твој јазик е тоа...
Ama so kur se nafakas na albanskiot jazik? Da ne si slucajno albanec? Site znaeme oti vikate taka, ne deka si tolku pameten pa da ti tekne tebe toa, tuku deka gi slusate ex-brakata srbite. Nemoj mene takvi niski finti, baraj si tvoi vrsnici. Ako si maz da mi zboruvas albanski (a veruvaj ako ne ti, sin ti i kerka ti) togas vikaj me shqiptar kolku ti dusa saka, ama ako se custvuvas makedonec ili bugar ili srb ili so i da bilo, vikaj me albanec, ili ako se mislis amerikanec vikni me albanian. Ok?
 
Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Jas tebe te prasuvam: kako mozat na raat da ziveat makedoncite na dzon kenedi, bez nikakov problem? Kako moite komsii od mojata zgrada ( patem vo mojata zgrada ima poveke makedonci) si ziveat spokojno i mirno bez nikakov problem? Kako moite komsivki se vrakaat sami od grad vo tri po polnok?
Дали ги лажеш останатите или мене ме лажеш??? па јас сум од „џон кенеди“... ај објасни ми го феноменот, да во мојот влез во зградата, во 1989 година, од 28 фамилии само 5 беа албански, а денес се само 5 Македонски?!?
 

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ama so kur se nafakas na albanskiot jazik? Da ne si slucajno albanec? Site znaeme oti vikate taka, ne deka si tolku pameten pa da ti tekne tebe toa, tuku deka gi slusate ex-brakata srbite. Nemoj mene takvi niski finti, baraj si tvoi vrsnici. Ako si maz da mi zboruvas albanski (a veruvaj ako ne ti, sin ti i kerka ti) togas vikaj me shqiptar kolku ti dusa saka, ama ako se custvuvas makedonec ili bugar ili srb ili so i da bilo, vikaj me albanec, ili ako se mislis amerikanec vikni me albanian. Ok?
Еве едно просто прашање,еден Албански криминалец кога ќе го фати криминалната полиција во некоја Европска држава се представува како Македонец,зошто кога ти велиш дека си Албанец?Дали се срами или сака да ги оцрни Македонците?Немам ништо против Албанците ама некои работи треба да се разграничат ама ние тоа уште долго нема да го можеме и затоа овде ќе се напаѓаме...
 

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Како вие албанците го објаснувате ова. Кај мене во школо пред неколку недели беше истепан еден Македонец, од страна на албанци, затоа што му рекле да го тргне крстот што го носел околу вратот, а тој ги игнорирал. Ај кажете ми вие на мене, вака ли сакате соживот да правиме??
 
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Еве едно просто прашање,еден Албански криминалец кога ќе го фати криминалната полиција во некоја Европска држава се представува како Македонец,зошто кога ти велиш дека си Албанец?Дали се срами или сака да ги оцрни Македонците?Немам ништо против Албанците ама некои работи треба да се разграничат ама ние тоа уште долго нема да го можеме и затоа овде ќе се напаѓаме...
Cekaj be malce seriozen si? Kako moze da si olku prost? Pa nego koga ke go fatat toj glavata ne znae kade mu e, ke mislel da ja ocrni makedonija :eek:... Da ne zaboravi deka postojat pasoshi? Mislam deka go zaboravi toj mal detalJ. Ne be ti nemas nisto protiv albancite se gleda...
 
Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Ama so kur se nafakas na albanskiot jazik? Da ne si slucajno albanec? Site znaeme oti vikate taka, ne deka si tolku pameten pa da ti tekne tebe toa, tuku deka gi slusate ex-brakata srbite. Nemoj mene takvi niski finti, baraj si tvoi vrsnici. Ako si maz da mi zboruvas albanski (a veruvaj ako ne ti, sin ti i kerka ti) togas vikaj me shqiptar kolku ti dusa saka, ama ako se custvuvas makedonec ili bugar ili srb ili so i da bilo, vikaj me albanec, ili ako se mislis amerikanec vikni me albanian. Ok?
па ти се нафати, јас само ти испратив појаснување... да ти зборувам албански не знам, не е мој мајчин јазик... а бидејки ти ме провоцираш во куманово и ме нарекуваш славоМакедонец, не очекувај позитивна реакција од моја страна... а во врска со странство, зашто ако некој албанец напраи добро дело се кажува дека е албанец??? зарем заборава тогаш дека има Македонски пасош???
 

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Дали ги лажеш останатите или мене ме лажеш??? па јас сум од „џон кенеди“... ај објасни ми го феноменот, да во мојот влез во зградата, во 1989 година, од 28 фамилии само 5 беа албански, а денес се само 5 Македонски?!?
Vidi, vidi uste i komsii ke ispadneme :)
Dojdi be lepi, dojdi kaj mene u zgrada, zaedno ke gi broime. Ako ima samo 5 makedonski semejtsva ja po vtor pat go secam i nikogas veke nema da pisuvam na forumov.

A aj ti mene objasni mi go fenomenot kako nas vo pocetokot na 90 godini ne ni bese dozvoleno da kupime stan vo Karpos. So kes pari i toa.
 
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Како вие албанците го објаснувате ова. Кај мене во школо пред неколку недели беше истепан еден Македонец, од страна на албанци, затоа што му рекле да го тргне крстот што го носел околу вратот, а тој ги игнорирал. Ај кажете ми вие на мене, вака ли сакате соживот да правиме??
Mene prviot bratuced ednas mi go tepaa bitola, ne zaradi krst, ne ne, tuku zatoa sto se vikal Ali... sakas vaka da ojme? Moze cela vecer, temata e druga, vidi zboruvaj za temata ne mi skokaj ko prle. Tolku od mene na temava. So tie koj sakam sozivot si imam, formulata za sozivot sam si ja pravis, ako ne si sposoben... Gospod neka ti e na pomos.
 
P

Princ

Гостин
Крис Такер, прекрасен глумец... му се обраќа на Џеки Чен во Rush Hour...
:icon_lol:
 
Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Mene prviot bratuced ednas mi go tepaa bitola, ne zaradi krst, ne ne, tuku zatoa sto se vikal Ali... sakas vaka da ojme? Moze cela vecer, temata e druga, vidi zboruvaj za temata ne mi skokaj ko prle. Tolku od mene na temava. So tie koj sakam sozivot si imam, formulata za sozivot sam si ja pravis, ako ne si sposoben... Gospod neka ti e na pomos.
de drugar spodelija so mene...probuvam da ja napravam ama ne mi ide..mora do mene da e...nesum licemer ko nekoj na forumov stvarno bi sakal da cujam kako ti uspeva
 

Kajgana Shop

На врв Bottom