http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=91148
Генерално и мајорно...
И тоа во име на соживотот со 3-4 албанци...од кои без потреба ти биле преплашени другарчињата македончиња...Срамота!
Abe prestani be veke, prestani.....da manipuliras i da prenasocuvas diskusii i koncentracija tamu kaj sto realno ne treba.
Milion primeri mozam da ti dadam za maltretirani albanci, i vo denesno vreme, i vo minatoto.
Zet mi go utepaa be, i toa so kjutek.
Jas licno ko lud sum piel kjutek.
I seto toa nikogas, ama bas nikogas ne bil precka da se druzam, pocituvam i sakam moite
DRUGARI makedonci, sekogas i sekade, vo sekakva situacija.
Sto kur be znaes ti i site ovie tvoi "sledbenici" na forumov sto e sozivot be..... Sto kur znaete vie sto znaci da se isklucis od se sto realno prestavuva zivot za tebe, i da trgnes na "sehitska" akcija da mu pomognes na drugar od "sprotivnata" strana..... sto kur znaete vie kako e da jades kjutek zosto si se osmelil da go spasis drugarot od sprotvinata strana od belja nanesena tokmu od negovite...... sto kur znaete vie kako e da vo 3 sabajle izvozis 150 km za da mu pomognes na drugar koj sto zaglavil sred planina be.....?
Mrs be tamu, vie ke mi solite pamet za nesto..... zaglaveni vo film od praistorijata, vo nemoznost da ja percepirate objektivno realnosta, tuku trubete so sterilni i smesni nacional-romanticni paroli zacineti so sovinizam i odbivnost kon se sto ne e vase... filmanje deka ste centar na Svetot, i deka se postoi radi vas, a ne obratno..... fatete se za raka so himalajcite, i so niv, ne so mene...... vie ste mi ja sakale drzavata? kurot..... sekoja vasa postapka e na steta na ova drzava.....
Абе не ми вадете примери за двајца-тројца кои се расчукале.
Збориме на макро ниво, кое се одразува на официјална политика, закон, правда...
Збориме за тоа дека оние од она имаат музеј, а на нашите борци, односно бранители од теророт, им ги кршат плочите Албанци и не ни даваат да им одадеме почит.
Pa sto majkata be ne gradite i vie
muzej, a? Koj vi e kriv. Za nasiot da ne baravme od nekogo pari? Ne. Epa sto kur togas.
Збориме за тоа дека семејствата на нашите бранители и ги враќаат парите на државата, затоа што според Врховниот Суд биле законски неоправдано стекнати, а у Собрание сакаат да им дадат пензии на т.н борци на она.
Pa vlezi vo Sobranie, pucaj gi pratenicite. Tebe ti e loso, ti ke pravis belja, ne jas. Mene koga mi bese, napraviv, ne pobarav pomos od tebe.
Збориме за тоа дека Албанците сметаат дека се над законот само затоа што се Албанци, па претат со дестабилизација ако се судат нивните кои пукаа на патролата Алфи.
Akcija pri koja se maltretiraat stotina gragani, i zeni, i starci, i deca. I posle toa licemernoto: "izvinete, greska bilo". Toa li e zakon be? Jebemti i zakon i drzava takva. I da, ke pretam. Ama ke pretam na sistemot, a ne tebe ko graganin.
Подршка за коментарите на Точкест, Дивјан и Принс.
Потполно се согласувам со вашите размислувања, и нема што да додадам.
Прашање до ада, трн и Македонцки.
Нели си ја сакате државата во која живеете.
Ете хипотетички да се согласам со вас, дека соживот не е можен.
Конкретно:
Која е алтернативата ?
Што вие нудите наместо соживот ?
Istokot.
Зошто читам одредена организација и коордираност помеѓу одредени особи (нема да ги именувам, сигурен сум дека и други ве читаат)?
Која ви е целта? Ќе почнам да го сваќам кварк, на овие целта им е дестабилизација за да се подели македонија, исток со бугарија, запад со албанија ))
Евидентен е притисокот кој се вршел над Албанците во Западна Македонија. Сега да ти бил евидентен притисокот што се врши над Македонците од Западна Македонија... Па да му ебам мајката, притисок се врши и од Македонците врз Албанците во Прилеп, Битола, Струмица (пред еден месец патот ме однесе натаму, ми беше сугерирано да не се приметело дека сум албанец... за мое добро). Кој курац ви е бе?
Ke pocnes druze, ke pocnes.... da go sfatis toa sto go verglam jas celo vreme na forumov..... ti malku porano, a drugite otkoga ke pomine vozot.... ama jebiga tuka jas nisto ne im mozam.
Sozivot (zivot) nema samo za onie so poremetni glavi.
Site makedonci sto se za sozivot i go perat mozokot na drugite so zborot sozivot se smrtni neprijateli i ic ne mi bilo zal da gi izterat od nivnite domovi.
Ete go.
Evolucijata bila surova prema nego.