Уфф - браво - ако те држи значи сеќавањето - добро се сеќаваш колку ти беше стандардот до 1998, колку ти беше од 1998-2002, колку од 2002-2006, а колку сега. Мене сега ми е најголем стандардот, а старите мои земаат најголема пензија од било кога.
Штом до толку ја воздигнуваш ова неука влада, не се ни сомневам дека си уште еден од партиските јуришници на ДПМНЕ, на кои во последните три години, им се "зголемил" стандардот. Но тие како вас се 100, 500, 1000.....10 000 ??
Си се запрашал ли што се случува со останатиот дел од граѓаните во Република Македонија ?
Пфффф, абе ајде - отидов на линкот и глеам анализата направена од многу веродостоен извор т.е. ТИ. ХА ХА. Ај најди некој друг извор (завод за статистика на Македонија па види кога биле примањата во Македонија поголеми - сега или во периодот 2002-2006.
Доколку си малку подолго на форумов, ќе знаеш дека никогаш не тресам информации и бројки од ракав, и дека секоја напишана цифра е од два извора проверена.
Е сеа, на тебе ти преостанува:
1. Да поверуваш во изнесените бројки.
2. Да погуглаш малку и да дојдеш до истите информации.
3. Да продолжиш да се глупираш со постови како горниов.
4. Да продолжиш да плескаш раце на дебилните реклами.
Изборот е твој.
Пријателе ти мене ме најде овде да ме клецкаш во здрав разум, или ? - Ако видам дека во Хрватска имало поголем стандард или повеќе странски инвестиции -
Во темата која ти ја посочив, толку се јасно и читко напишани сите економски показатели, за да може да ги разбере и дете од 8 години.
За да го разбереш она што го пишува, треба само да знаеш да собереш 2 + 2, и ништо повеќе.
Доколку и тоа не го знаеш, немој да го доведуваш во прашање напишаното, затоа што самиот себе се бламираш и глупираш.
Евентуално може да свртиш до тимот "економски експерти" во дпмнето, за да ти ги демантираат или потврдат моите аргументи.
заради тоа сакаш да почнам да плукам по Грујо и евентуално да се одлучам да го дадам гласот за Б.Ц. Оф леле, леле :pos2:
Како што во еден претходен пост ти напомнав, твојот глас нималку не ме интересира. Зошто толку се преценуваш ? Правиме муабет за владиното рекламирање.
Од моја страна ти изнесов еден куп аргументи, а од твоја страна гледам немоќ да се справиш со она што си го започнал. Повели реплицирај ми на она што сум го напишал.
Не се обидувај да ја разводниш дискусијата, а со тоа да се спасиш од тотално непознавање на проблематиката која ја браниш.
Тие финти се многу проsирни.
Не ги перам - само ти кажувам дека мене не ми пречат нивните реклами. Им дадов(ме) мандат 4 години, и тие управуваат со парите од буџетот. Тоа што ти многу се нервираш и си се загрижил како ги трошеле твоите пари си е твој проблем кој како што глеаш слабо успеваш да го прошириш како сеопшто прифатена констатација.
Ги переш ги переш, ама што е најтрагично, не знаеш ни како да го правиш тоа, па од желба за што почисти да испаднат, ги укака до даска.
Ова со 2-та проценти го заклучи од дискусијава - и се фати како пијан за држка. Рековме дека можда се 2%, а можда и не се.
А можда и не се 150 милиони евра. Можда се 148,5 милиони.
Друго: нема две држави со исти околности и услови. Ако во Македонија 18 години постоеше политика на натртување кон агресивната нихилаторска политика на грците и бугарите - сега треба малку да се одработи почвата и да им се врати националната гордост на македонците. Па рекламите за Ти си Македонија, рекламите за трето дете, и другите проекти на владата баш ми се симпатични.
Ако ти се спимпатични слободно снимај си ги на ДВД, и врти си ги дома колку ти душа сака.
Ај ко ќе дојдат СДСх ќе ти кажат кај отишле твоите пари - ХА ХА. Гласај човече за СДСх и надевај се дека конечно ќе добиеш одговор на тоа круцијално прашање. Јас НЕМА ДА ГЛАСАМ за СДСх и сега засега сум среќен што тие мрзливци нема да имаат прилика ДА НЕ МИ ГИ ТРОШАТ МОИТЕ ПАРИ НА РЕКЛАМИ.
Абе шо си запнал ти со тоа гласање. Или ви наредиа старт на кампањата ? Што е работата ?
Бенефитот е дека кај некои луѓе ќе созрее спознанието дека и како поединци и како нација треба да го напуштиме комплексот на помала вредност. Ама ме чудиш - ако гледајќи го спотот не си ја открил неговата порака, тогаш ти си тип ала-Денко-Малевски-типичен-аморфен-СДСх-овец. Штета.
Како не ја открив.
И те како ја открив.
Го гледам Гвујо со мечот во рака се дере дека името не сме го давале, а во позадински кадар кој ти не можеш да го видиш, гледам сцени од Букурешт и прифатен предлог Република Македонија (Скопје).
При крајот на спотот гледам мал (но доволен) сегмент, од прес конференцијата на Станишев во Скопје каде што тој го исмејува Груевски, заедно со се сите Македонци во Бугарија кои 18 години не можат да регистрираат партија, а овој благонамерно, само му клима со глава.
Тоа е пораката од рекламата....или грешка сум ?