Владава премногу се саморекламира?! СДСМ љути.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Спотовите им се чист популизам, секој може да отвори интернет и да види дека Ајнштајн не верувал во личносен бог и бил пантеист, а они шират дезинформации демек бог бил осуство на добро, добро де а кој го дозволил тоа одсуствоо на добро бог значи ништо, не стварно, спотовите им се фалење дигање чалам нескромност која воопшто не е во склад со христијанството, но е во склад со неговата хипокризија. СДС ќе се вратат на власт само ако го ослободат народов од вакви забрани.

idi be vo religija treskaj se od zemja....ti najde da zboris za hristijanstvo:tapp:

ама штом ја спомна Хрватска 100% сум сигурен си видел дека таа реклама е на ХАК или како веќе им се вика она што кај нас е АМСМ.
Владата на Хрватска нема ништо со тие реклами:wink:

А во чија сопственост се (HAC - Hrvatske Auto Ceste) - т.е. кој го поставува директорот таму? Да не е тоа најслучајно владата на Хрватска?

А во чија сопственост се (HAC - Hrvatske Auto Ceste) - т.е. кој го поставува директорот таму? Да не е тоа најслучајно владата на Хрватска?

Правиш разлика помеѓу ХАК и ХАЦ или ?

Реформи во судство- ако се реформи тоа сто ставија роднини и пријатели на раководството на ВМРО тогаш ДА го сметаме за реформа
Кои реформи во платен промет?? Тоа што сега баба ми на 80 години треба да иде у банка да си ја подигне пензијата е јака реформа, борба против корупција и криминал сеуште не е почнат процесот против Сејдиу, од змиско око затворија замисли си 12 души од 57 уапсени колку ајде да не се резилат пред македонската јавност. а да за покачувањето на пензиите Plati na javna admin, penzii i socijalna pomos...280 000 penzioneri, 130 000 administaracija, 280 000 nevraboteni ,koja ekonomija go izdrzuva ova колкав треба да е буџетот размисли малку па одговори ми.....зарем не гледаш дека поголем популизам нема нити во куба само нема поголемо задовослтво од задоволството да ве види човек кога сами ќе сватите кого го подржувате

Кога сме веќе кај реформите..ете да напоменам и едно мое горко искуство за лавиринтите во кои може човек да се изгуби..на МК администрацијата..ама најдобро е да си направм посебна тема..и секој да си го сподели личното искуство..кога ќе влезе во пајаковите мрежи на македонскота прочуена по ситни „кваки„ на државна администрација..
:uvo:

Правиш разлика помеѓу ХАК и ХАЦ или ?

хаха, што ти партиско слепило, само да се тропа,а поим да се нема з што се треска

да му појаснам на обоениот, ХАК - Хрватски Ауто Клуб, непартиско граѓанско здружение, аналог на АМСМ кај нас

ХАЦ - Хрватске аутоцесте 100% сопственост на Р. Хрватска, на некој начин аналог на Македонија Пат кај нас

Па од 2006 откако дојдоа на власт почнаа да работат и на тоа прашање да ги зголемат просечните плати во Македонија. Е сеа - од 200 евра не се рипа одма на 800, ама факт е дека има тренд на зголемување и на просечната плата во Македонија (што е голема разлика од периодот 2002-2006 кога имаше замрзнати плати и пензии).
Незнам дали и самиот веруваш во ова што го пишуваш или твоите заклучоци се базираат исклучиво на владините реклами на кои како што напоменав, единствена цел им е да создадат нереална слика за состојбите во државава. Гледам дека кај тебе, како и кај поголемиот дел од Македонската јавност, рекламиве и популистичката кампања на некадарнава власт, си го постигнале посакуваниот ефект.
Но за среќа, некои од нас добро паметат што се случувало пред 5/6 години, а што се случува денес.
За среќа (или за ваша несреќа) постојат и бројките како релевантни показатели за таканаречената успешна економска политика на денешнава влада.
А бројките велат успешната економска приказна, и не е толку успешна како на рекламите.
За да не ја ширам темава, ќе ти реплицирам на една друга постоечка тема, која е отворена исклучиво поради економско-политичката статистика и споредба, па откако ќе прочиташ, повели и реплицирај.

Пост 22

Слабо си барал или слабпо си гледал или не се сеќаваш на настаните од пред 2 години. Еве ќе те потсетам што пишуваа форумите во Хрватска:
Пријателе ти мене ме најде овде да ме клецкаш во здрав разум, или ?
Јас ти зборам за трошење на енормни државни пари, а ти ми даваш пример од Хрватска за некаква реклама за градење на некаков автопат, и тоа пази, пред избори.
Сериозен си или....?
Ти викам - нашите ги научија финтите за рекламирање на владини проекти од Хрватска (ама изгледа ги надминаа во рекламирањето). Во Хрватска имаше и владини реклами за намалување на сообраќајните незгоди, за екологија, ..., а такви реклами за сообраќајните незгоди владите и на Холандија и на Германија имам видено дека прават. Реклами за зголемување на наталитетот правеле Италија, Норвешка, ...
Исто како што си несериозен и во споредбата со Холандија, Германија, Италија и Норвешка.
Со ова ли мислиш да ги переш ?

За сериозна дискусија, најди ми барем една нормална држава во светот која троши два проценти од државниот буџет на реклами.
Види - во моментов тој потег на СДСх е единствениот најлогичен потег - и јас би го направил да сум на нивно место. Да распалат со сите можни средства да се бунат дека владава многу се рекламира. Ама - не се ниту тие како партија, ниту ти како поединец - туку сите ние граѓаните кои на избори ќе одлучиме дали поради огромните реклами - треба да ги смениме ВМРО-ДПМНЕ со СДСМ (реално - тие две опции само постојат). Јас не би го направил тоа - УФФ НЕ ДАЈ БОЖЕ ВО ОВОЈ МОМЕНТ ЗАРАДИ ПРЕГОЛЕМОТО РЕКЛАМИРАЊЕ НА ВЛАДАТА НА ГРУЈО ДА СЕ ИЗЛАЖАМ И ДА ИМ ГО ДАДАМ ГЛАСОТ НА СДСх како што направив еднаш на еден 15 Септември.
Доколку мислиш дека само Јас или СДСМ се против ова недомаќинско расфрлање пари, си го потценил проблемот.
Хи Хи - така е - целта е рејтингот на Груевски да биде голем, ама ако Груевски само се рекламира и не работи - тогаш џабе ќе му бидат рекламите. Дури гледам дека пред се работи, а после и се рекламира - ИЧ НЕМА ДА МИ СМЕТААТ РЕКЛАМИТЕ, уште повеќе ќе се ситам на фактот дека мрзливците од СДСх седат во опозиција и се нервираат од рекламите (затоа што еднаш им дадов шанса со мојот глас и ја усраа).
Мене најмалку ме интересира кому ти си го дал, или кому мислиш да го дадеш својот глас.
Многу повеќе ме интересира, каде одат моите пари уплатени по основ на разни даноци.
Уфф - многу им го бериш гајлето на ВМРО-ДПМНЕ. Не се секирај - знаат они за себе да се грижат поише отколку ти што си се загрижил. А, претпоставувам дека ова предвидување сакаш што побрзо да им се случи - ама јас имам поинакво мислење.
Доколку продолжат со истото темпо, што побргу, толку подобро.
Јас мислам дека ќе им се удри од глава ако рекламите им се празни ветувања - ако ги исполнуваат - нека се рекламираат - не ми сметаат. А изгледа како јас што мислам за оваа влада - мислат и повеќе од 50% од граѓаните (барем според најновите анкети - а анкетите се покажаа дека биле точни лани во Јуни).
Ај објасни ми ја најновата реклама со Александар ака Гвујо.
Кој е бенефитот од истата ?

1. СТРУМИЦА ЈА НАПРАВИ -ПРЕКРАСНА за разлика од другете градови 2, берем не молчи како пичка пре Татарот седе скопје(ОМО ИЛИНДЕН)
,и барем има став(погрешен или не ке видиме) ама има за разлика од гвујо...............
3,ебати трендот пичка им матер на сите трендаџии....

и ке ми извинете баш ме заболе К.. ДАЛИ КЕ МИ ГИ УКРАДАТ или Потрошат на Глупости МОИТЕ ПАРИ едно е јасно Ги немааааааааааа залудно ми ги зеле............ефектот е ист =Нема пари

знам во општина Струмица =градоначалник
или мислиш дека 20 000 струмичани се глупави или слепи а????
ако нешто се почитува тоа е волјата на граганите
да не ја должиме (север југ сме ) по ова прашањје

Дека Струмица е град за респект..тоа ДА ДА ДА..
Ама ..со тоа Палмите бе..играете ли оро саа околе нив.ха??.
Е саа ..околе КИЧМИТЕ??? сите ли сте 20.000 струмичани за подвиткување бе???
:pipi:

хаха, што ти партиско слепило, само да се тропа,а поим да се нема з што се треска

да му појаснам на обоениот, ХАК - Хрватски Ауто Клуб, непартиско граѓанско здружение, аналог на АМСМ кај нас

ХАЦ - Хрватске аутоцесте 100% сопственост на Р. Хрватска, на некој начин аналог на Македонија Пат кај нас

Појди на претходната страна 16 и прочитај за кого зборев кога го спомнав и линкот до хрватскиот форум. Си зе заебал брат во твоето мислење за партиското слепило. Погледни таму дали го спомнав ХАЦ или ХАК, и за кого велев дека прават владини реклами.

Јас зборам за ова, а ти за што збориш, ти си знаеш:

1. Напишано од delboy
ама штом ја спомна Хрватска 100% сум сигурен си видел дека таа реклама е на ХАК или како веќе им се вика она што кај нас е АМСМ.
Владата на Хрватска нема ништо со тие реклами:wink:

2. Напишано од DameMak

Но за среќа, некои од нас добро паметат што се случувало пред 5/6 години, а што се случува денес.

Уфф - браво - ако те држи значи сеќавањето - добро се сеќаваш колку ти беше стандардот до 1998, колку ти беше од 1998-2002, колку од 2002-2006, а колку сега. Мене сега ми е најголем стандардот, а старите мои земаат најголема пензија од било кога.

За да не ја ширам темава, ќе ти реплицирам на една друга постоечка тема, која е отворена исклучиво поради економско-политичката статистика и споредба, па откако ќе прочиташ, повели и реплицирај.

Пост 22

Пфффф, абе ајде - отидов на линкот и глеам анализата направена од многу веродостоен извор т.е. ТИ. ХА ХА. Ај најди некој друг извор (завод за статистика на Македонија па види кога биле примањата во Македонија поголеми - сега или во периодот 2002-2006.

Пријателе ти мене ме најде овде да ме клецкаш во здрав разум, или ? - Ако видам дека во Хрватска имало поголем стандард или повеќе странски инвестиции - заради тоа сакаш да почнам да плукам по Грујо и евентуално да се одлучам да го дадам гласот за Б.Ц. Оф леле, леле :pos2:

Пријателе ти мене ме најде овде да ме клецкаш во здрав разум, или ?
Јас ти зборам за трошење на енормни државни пари, а ти ми даваш пример од Хрватска за некаква реклама за градење на некаков автопат, и тоа пази, пред избори.
Сериозен си или....?
Исто како што си несериозен и во споредбата со Холандија, Германија, Италија и Норвешка.
Со ова ли мислиш да ги переш ?

Не ги перам - само ти кажувам дека мене не ми пречат нивните реклами. Им дадов(ме) мандат 4 години, и тие управуваат со парите од буџетот. Тоа што ти многу се нервираш и си се загрижил како ги трошеле твоите пари си е твој проблем кој како што глеаш слабо успеваш да го прошириш како сеопшто прифатена констатација.

За сериозна дискусија, најди ми барем една нормална држава во светот која троши два проценти од државниот буџет на реклами.

Ова со 2-та проценти го заклучи од дискусијава - и се фати како пијан за држка. Рековме дека можда се 2%, а можда и не се. Друго: нема две држави со исти околности и услови. Ако во Македонија 18 години постоеше политика на натртување кон агресивната нихилаторска политика на грците и бугарите - сега треба малку да се одработи почвата и да им се врати националната гордост на македонците. Па рекламите за Ти си Македонија, рекламите за трето дете, и другите проекти на владата баш ми се симпатични.

ЕВе да спомнам дека последната реклама на Министерството за Внатрешни работи за намалување на сообраќајните незгоди АМА ИЧ НЕ МИ СЕ ДОПАЃА. Децата извикуваат: Мене Мерцедес, мене СЕАТ, Мене Тојота, мене ... - СО СРЕЌЕН ГЛАС ГО ПРАВАТ ТОА КАКО ДА ЛИЦИТИРААТ КАКВА КОЛА ДА ГИ УДРИ. СЛАБООООО - треба да го повлечат спотот.

Ама кој работи - тој има право и да згреши.

Многу повеќе ме интересира, каде одат моите пари уплатени по основ на разни даноци.
Доколку продолжат со истото темпо, што побргу, толку подобро.

Ај ко ќе дојдат СДСх ќе ти кажат кај отишле твоите пари - ХА ХА. Гласај човече за СДСх и надевај се дека конечно ќе добиеш одговор на тоа круцијално прашање. Јас НЕМА ДА ГЛАСАМ за СДСх и сега засега сум среќен што тие мрзливци нема да имаат прилика ДА НЕ МИ ГИ ТРОШАТ МОИТЕ ПАРИ НА РЕКЛАМИ.

Ај објасни ми ја најновата реклама со Александар ака Гвујо. Кој е бенефитот од истата ?

Бенефитот е дека кај некои луѓе ќе созрее спознанието дека и како поединци и како нација треба да го напуштиме комплексот на помала вредност. Ама ме чудиш - ако гледајќи го спотот не си ја открил неговата порака, тогаш ти си тип ала-Денко-Малевски-типичен-аморфен-СДСх-овец. Штета.

Уфф - браво - ако те држи значи сеќавањето - добро се сеќаваш колку ти беше стандардот до 1998, колку ти беше од 1998-2002, колку од 2002-2006, а колку сега. Мене сега ми е најголем стандардот, а старите мои земаат најголема пензија од било кога.
Штом до толку ја воздигнуваш ова неука влада, не се ни сомневам дека си уште еден од партиските јуришници на ДПМНЕ, на кои во последните три години, им се "зголемил" стандардот. Но тие како вас се 100, 500, 1000.....10 000 ??
Си се запрашал ли што се случува со останатиот дел од граѓаните во Република Македонија ?
Пфффф, абе ајде - отидов на линкот и глеам анализата направена од многу веродостоен извор т.е. ТИ. ХА ХА. Ај најди некој друг извор (завод за статистика на Македонија па види кога биле примањата во Македонија поголеми - сега или во периодот 2002-2006.
Доколку си малку подолго на форумов, ќе знаеш дека никогаш не тресам информации и бројки од ракав, и дека секоја напишана цифра е од два извора проверена.
Е сеа, на тебе ти преостанува:
1. Да поверуваш во изнесените бројки.
2. Да погуглаш малку и да дојдеш до истите информации.
3. Да продолжиш да се глупираш со постови како горниов.
4. Да продолжиш да плескаш раце на дебилните реклами.

Изборот е твој.
Пријателе ти мене ме најде овде да ме клецкаш во здрав разум, или ? - Ако видам дека во Хрватска имало поголем стандард или повеќе странски инвестиции -
Во темата која ти ја посочив, толку се јасно и читко напишани сите економски показатели, за да може да ги разбере и дете од 8 години.
За да го разбереш она што го пишува, треба само да знаеш да собереш 2 + 2, и ништо повеќе.
Доколку и тоа не го знаеш, немој да го доведуваш во прашање напишаното, затоа што самиот себе се бламираш и глупираш.
Евентуално може да свртиш до тимот "економски експерти" во дпмнето, за да ти ги демантираат или потврдат моите аргументи.
заради тоа сакаш да почнам да плукам по Грујо и евентуално да се одлучам да го дадам гласот за Б.Ц. Оф леле, леле :pos2:
Како што во еден претходен пост ти напомнав, твојот глас нималку не ме интересира. Зошто толку се преценуваш ? Правиме муабет за владиното рекламирање.
Од моја страна ти изнесов еден куп аргументи, а од твоја страна гледам немоќ да се справиш со она што си го започнал. Повели реплицирај ми на она што сум го напишал.
Не се обидувај да ја разводниш дискусијата, а со тоа да се спасиш од тотално непознавање на проблематиката која ја браниш.
Тие финти се многу проsирни.
Не ги перам - само ти кажувам дека мене не ми пречат нивните реклами. Им дадов(ме) мандат 4 години, и тие управуваат со парите од буџетот. Тоа што ти многу се нервираш и си се загрижил како ги трошеле твоите пари си е твој проблем кој како што глеаш слабо успеваш да го прошириш како сеопшто прифатена констатација.
Ги переш ги переш, ама што е најтрагично, не знаеш ни како да го правиш тоа, па од желба за што почисти да испаднат, ги укака до даска.
Ова со 2-та проценти го заклучи од дискусијава - и се фати како пијан за држка. Рековме дека можда се 2%, а можда и не се.
А можда и не се 150 милиони евра. Можда се 148,5 милиони.
Друго: нема две држави со исти околности и услови. Ако во Македонија 18 години постоеше политика на натртување кон агресивната нихилаторска политика на грците и бугарите - сега треба малку да се одработи почвата и да им се врати националната гордост на македонците. Па рекламите за Ти си Македонија, рекламите за трето дете, и другите проекти на владата баш ми се симпатични.
Ако ти се спимпатични слободно снимај си ги на ДВД, и врти си ги дома колку ти душа сака.
Ај ко ќе дојдат СДСх ќе ти кажат кај отишле твоите пари - ХА ХА. Гласај човече за СДСх и надевај се дека конечно ќе добиеш одговор на тоа круцијално прашање. Јас НЕМА ДА ГЛАСАМ за СДСх и сега засега сум среќен што тие мрзливци нема да имаат прилика ДА НЕ МИ ГИ ТРОШАТ МОИТЕ ПАРИ НА РЕКЛАМИ.
Абе шо си запнал ти со тоа гласање. Или ви наредиа старт на кампањата ? Што е работата ?
Бенефитот е дека кај некои луѓе ќе созрее спознанието дека и како поединци и како нација треба да го напуштиме комплексот на помала вредност. Ама ме чудиш - ако гледајќи го спотот не си ја открил неговата порака, тогаш ти си тип ала-Денко-Малевски-типичен-аморфен-СДСх-овец. Штета.
Како не ја открив.
И те како ја открив.
Го гледам Гвујо со мечот во рака се дере дека името не сме го давале, а во позадински кадар кој ти не можеш да го видиш, гледам сцени од Букурешт и прифатен предлог Република Македонија (Скопје).
При крајот на спотот гледам мал (но доволен) сегмент, од прес конференцијата на Станишев во Скопје каде што тој го исмејува Груевски, заедно со се сите Македонци во Бугарија кои 18 години не можат да регистрираат партија, а овој благонамерно, само му клима со глава.

Тоа е пораката од рекламата....или грешка сум ?

Реален, еве сум јас!!!
Еве добро оваа влада нечини ,така.
Кажи што нудиш. Имаш ли алтернатива.

А за рекламата во право си и јас го гледам Нашиот Премиер со меч во раката. И гледам отворена борба за името. а не бескичмењаци цели 15 год. Гледам Македонци ,а не словени.

Ако напаѓаш некого треба нешто да предлагаш за подобро нели а можеби овајј ајдамаков да се врати .

Штом до толку ја воздигнуваш ова неука влада, не се ни сомневам дека си уште еден од партиските јуришници на ДПМНЕ, на кои во последните три години, им се "зголемил" стандардот. Но тие како вас се 100, 500, 1000.....10 000 ??
Си се запрашал ли што се случува со останатиот дел од граѓаните во Република Македонија ?

Батка - појма немаш кој сум и дали сум партиски јуришник. Кога велам дека мене ми се покачил стандардот - заклучуваш дека сум од ДПМНЕ - многу ти е јака логиката - ко да си вработен на Бихаќка.

А гледам дека многу си загрижен за останатиот дел од граѓаните. Да не сакаш да не’ убедиш дека ти си позагрижен за останатиот дел од граѓаните отколку Грујо кој си оди дома само за спиење?

Ја имаме следната ситуација: Од една страна параспур-опозиција која кука дека многу се рекламирал, од друга Грујо кој работи и се рекламира. Кој е позагрижен за останатиот дел од граѓаните во Република Македонија?

Доколку си малку подолго на форумов, ќе знаеш дека никогаш не тресам информации и бројки од ракав, и дека секоја напишана цифра е од два извора проверена.

Ајде кажи ни колку % беа покачени пензиите и платите во периодот 2002-2006!!!! Многу едноставно прашање ти поставувам. И дали тогашната влада се рекламираше со нивните покачувања на пензиите (а платите беа замрзнати).

Доколку и тоа не го знаеш, немој да го доведуваш во прашање напишаното, затоа што самиот себе се бламираш и глупираш.

Стилот веќе во неколку постови забележувам дека ти е „патерналистички“ т.е. многу „добронамерни“ совети делиш. Задржи си ги за себе.

Како што во еден претходен пост ти напомнав, твојот глас нималку не ме интересира. Зошто толку се преценуваш ? Правиме муабет за владиното рекламирање.
Од моја страна ти изнесов еден куп аргументи, а од твоја страна гледам немоќ да се справиш со она што си го започнал. Повели реплицирај ми на она што сум го напишал.

И јас ти изнесов аргументи: Се додека работат, нека се рекламираат - мене не ми пречат. Имаат право да владеат 4 години - го разбираш тоа или не. Тие го одбрале тој стил. Ако не ти се свиѓа тој стил тебе како и на продуваните СДСх, кога ќе дојде време за избори, убедете го народот и сменетеги ги ако можете. Се дотогаш ќе се рекламираат повеќе или помалку - ти и СДСх може само да чадите од нервози по форумиве.

Ги переш ги переш, ама што е најтрагично, не знаеш ни како да го правиш тоа, па од желба за што почисти да испаднат, ги укака до даска.

Ахх - пак лажен патернализам. За кого е најтрагично?

Како не ја открив.
И те како ја открив.
Го гледам Гвујо со мечот во рака се дере дека името не сме го давале, а во позадински кадар кој ти не можеш да го видиш, гледам сцени од Букурешт и прифатен предлог Република Македонија (Скопје).
При крајот на спотот гледам мал (но доволен) сегмент, од прес конференцијата на Станишев во Скопје каде што тој го исмејува Груевски, заедно со се сите Македонци во Бугарија кои 18 години не можат да регистрираат партија, а овој благонамерно, само му клима со глава.

Тоа е пораката од рекламата....или грешка сум ?

Грешка си. Те читам и како Емилијан Станковиќ да го читам спроведувајќи ја стратегијата на СДСх: Ќе се залагаат за промена на името - ама ќе го набедуваат Грујо дека готово прифатил промена на името. Грујо 100 пати изјави било кој предлог да се утврди како конечен - ЌЕ СЕ ОДИ НА РЕФЕРЕНДУМ. Ама ти иако имаш супер вид па гледаш работи кој ги нема во спотот, изгледа имаш расипан слух, па не си ја слушнал таа негова изјава.

Спотот и рекламата со Александар не си ја разбрал. Ама не се секирај - има луѓе од типот на ала-Денко-Малевски-типичен-аморфен-СДСх-овец - кои не можат да ја сватат. Нема везе, и они се душички ...

Батка - појма немаш кој сум и дали сум партиски јуришник. Кога велам дека мене ми се покачил стандардот - заклучуваш дека сум од ДПМНЕ - многу ти е јака логиката - ко да си вработен на Бихаќка.

А гледам дека многу си загрижен за останатиот дел од граѓаните. Да не сакаш да не’ убедиш дека ти си позагрижен за останатиот дел од граѓаните отколку Грујо кој си оди дома само за спиење?
Батка. Нема Јас што да те убедувам. Ти со болдираново си приказна самиот за себе.
Мојот коментар, а и понатамошна дискусија под ова точка со тебе, би била беспредметна.

:vozbud:Грујо кој си оди дома само за спиење? :pos:

Ова може и на потпис да ми оди :helou:

Батка. Нема Јас што да те убедувам. Ти со болдираново си приказна самиот за себе.
Мојот коментар, а и понатамошна дискусија под ова точка со тебе, би била беспредметна.

:vozbud:Грујо кој си оди дома само за спиење? :pos:

Ова може и на потпис да ми оди :helou:

Многу си информиран. Знаеш ли кога си одеа Б.Ц. и Бучко дома после работа во владата?

Hint: После 16:00, ама пред 17:00.

Одг: 16:01​

Знаеч ли кога си оди Грујо дома после работа во владата?

Hint: После 22:00, ама пред 23:00.
Одг: 22:01​

Кога ти снемуваат факти - преоѓаш на иронија (ама случајно или намерно заборави да одговориш на прашањето колку % се покачија пензиите во периодот 2002-2006). Што мислиш - народов нафта пие и весла цица и ќе заборави кој му дава а кој не и ќе се залета во осудата дека Грујо многу трошел наши пари на рекламирање.

РЕКЛАМИРАЈ СЕ ГРУЈО И ИЧ МУВА ДА НЕ ТЕ ПЕЦКА ЗА ТАТАЛИТКАЊЕТО НА СДСх!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom