Владава премногу се саморекламира?! СДСМ љути.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Za mene bas i ne mi gajle,no ostanatite 2 milioni ziteli na Republika Makedonija se vo nezavidna situacija.Narodot e zbunet,dali da veruva na samobendisanite reklami ili na svojot dzep.Se brka vo dzepot i gleda prazen.Se prasuva da ne slucajno rakata go laze,koga vamu na sekoj cekor ni se nudi "soznanie"deka sme narod so visok standard.
pa tokmu vo toa e ironijata ne veruvaj vo sebe veruvaj vo vladata so ti kazuva imas pari i tocka:smir:

Туф туф, што финта научиле нашите. А да научеа како до просечна плата од околу 800 евра од Хрватите ?

Па од 2006 откако дојдоа на власт почнаа да работат и на тоа прашање да ги зголемат просечните плати во Македонија. Е сеа - од 200 евра не се рипа одма на 800, ама факт е дека има тренд на зголемување и на просечната плата во Македонија (што е голема разлика од периодот 2002-2006 кога имаше замрзнати плати и пензии).

А плус и дискутабилен ти е овој твој таканаречен аргумент. Јас веќе 2 години најголем дел од времето кога сум пред ТВ, го поминувам на Nova.
И види чудо!
Немам забележано ниту една владина реклама.
Ете и по интернет прочачкав, ама не можев да дојдам до информација за Хрватското владино рекламирање.

Слабо си барал или слабпо си гледал или не се сеќаваш на настаните од пред 2 години. Еве ќе те потсетам што пишуваа форумите во Хрватска:

Inače, ta praksa o informiranju građana da se gradi autocesta i to obično neposredno prije izborne kampanje nije nepoznata u Hrvatskim autocestama. Još za mandata koalicijske vlade, kada je resorni ministar bio Radimir Čačić, HAC je trošio novac da reklamira gradnju autoceste Zagreb - Split uz izliku da postoje neki građani koji ne znaju da se gradi autocesta.

Tako i aktualna vlast, ovoga puta pod ravnanjem ministra Božidara Kalmete, upoznaje građane s informacijom o gradnji autocesta, no ovoga se puta informiranje širi i na područja na kojima će se graditi daleko u budućnosti.​
Ти викам - нашите ги научија финтите за рекламирање на владини проекти од Хрватска (ама изгледа ги надминаа во рекламирањето). Во Хрватска имаше и владини реклами за намалување на сообраќајните незгоди, за екологија, ..., а такви реклами за сообраќајните незгоди владите и на Холандија и на Германија имам видено дека прават. Реклами за зголемување на наталитетот правеле Италија, Норвешка, ...

Ова овде одамна веќе ја помина границата на безобразлукот.
Ова овде ти е класично полулегално перење на пари и мозок.
Па нели гледаш дека владава се рекламира повеќе од Кока Кола, повеќе од мобилните оператори, повеќе од десетте најуспешни компании во светот.

Види - во моментов тој потег на СДСх е единствениот најлогичен потег - и јас би го направил да сум на нивно место. Да распалат со сите можни средства да се бунат дека владава многу се рекламира. Ама - не се ниту тие како партија, ниту ти како поединец - туку сите ние граѓаните кои на избори ќе одлучиме дали поради огромните реклами - треба да ги смениме ВМРО-ДПМНЕ со СДСМ (реално - тие две опции само постојат). Јас не би го направил тоа - УФФ НЕ ДАЈ БОЖЕ ВО ОВОЈ МОМЕНТ ЗАРАДИ ПРЕГОЛЕМОТО РЕКЛАМИРАЊЕ НА ВЛАДАТА НА ГРУЈО ДА СЕ ИЗЛАЖАМ И ДА ИМ ГО ДАДАМ ГЛАСОТ НА СДСх како што направив еднаш на еден 15 Септември.

А доколку навлезеш малку во психолошкиот момент од секоја реклама, кој треба да стигне до крајниот конзумент (граѓанинот), ќе воочиш дека пораката од сите е една и единствена, и гласи: Никола Груевски и неговиот рејтинг.

Хи Хи - така е - целта е рејтингот на Груевски да биде голем, ама ако Груевски само се рекламира и не работи - тогаш џабе ќе му бидат рекламите. Дури гледам дека пред се работи, а после и се рекламира - ИЧ НЕМА ДА МИ СМЕТААТ РЕКЛАМИТЕ, уште повеќе ќе се ситам на фактот дека мрзливците од СДСх седат во опозиција и се нервираат од рекламите (затоа што еднаш им дадов шанса со мојот глас и ја усраа).

Само да знаеш дека порано или подоцна, сево ова еден ден ќе и се удри од глава.

Уфф - многу им го бериш гајлето на ВМРО-ДПМНЕ. Не се секирај - знаат они за себе да се грижат поише отколку ти што си се загрижил. А, претпоставувам дека ова предвидување сакаш што побрзо да им се случи - ама јас имам поинакво мислење. Јас мислам дека ќе им се удри од глава ако рекламите им се празни ветувања - ако ги исполнуваат - нека се рекламираат - не ми сметаат. А изгледа како јас што мислам за оваа влада - мислат и повеќе од 50% од граѓаните (барем според најновите анкети - а анкетите се покажаа дека биле точни лани во Јуни).

Е сега.
Ако перењето на пари било и ќе биде.
Ако Камчев и остала криминална банда се преструктуира и секогаш е со власта.
Со што го поткрепуваш тврдењето дека сега за сега овие се најдобрите кои работат за народот ?

Па веќе се повторуваме во нашите аргументи: плати, пензии, субвенции, ваучери за студенти, реформи во судство, во платен промет, борба против криминал и корупција. Знам знам - ќе критикуваш дека се е тоа лага, ама пак фактите зборуваат ДЕКА ОВИЕ ШТО СЕ СЕГА НА ВЛАСТ СИТЕ СПОМНАТИ РАБОТИ ГИ ПРАВАТ ПОДОБРО ОД СДСх. Тоа е моето убедување - а изгледа и повеќе од 50% од граѓаните се слично како мене убедени во тоа.

Па веќе се повторуваме во нашите аргументи: плати, пензии, субвенции, ваучери за студенти, реформи во судство, во платен промет, борба против криминал и корупција. Знам знам - ќе критикуваш дека се е тоа лага, ама пак фактите зборуваат ДЕКА ОВИЕ ШТО СЕ СЕГА НА ВЛАСТ СИТЕ СПОМНАТИ РАБОТИ ГИ ПРАВАТ ПОДОБРО ОД СДСх. Тоа е моето убедување - а изгледа и повеќе од 50% од граѓаните се слично како мене убедени во тоа.
Реформи во судство- ако се реформи тоа сто ставија роднини и пријатели на раководството на ВМРО тогаш ДА го сметаме за реформа
Кои реформи во платен промет?? Тоа што сега баба ми на 80 години треба да иде у банка да си ја подигне пензијата е јака реформа, борба против корупција и криминал сеуште не е почнат процесот против Сејдиу, од змиско око затворија замисли си 12 души од 57 уапсени колку ајде да не се резилат пред македонската јавност. а да за покачувањето на пензиите Plati na javna admin, penzii i socijalna pomos...280 000 penzioneri, 130 000 administaracija, 280 000 nevraboteni ,koja ekonomija go izdrzuva ova колкав треба да е буџетот размисли малку па одговори ми.....зарем не гледаш дека поголем популизам нема нити во куба само нема поголемо задовослтво од задоволството да ве види човек кога сами ќе сватите кого го подржувате

Реформи во судство- ако се реформи тоа сто ставија роднини и пријатели на раководството на ВМРО тогаш ДА го сметаме за реформа

Од СДСМ велат така како што велиш ти (како Емиијан Станковиќ да го слушам) - дека биле роднини и пријатели на раководството на ВМРО-ДПМНЕ. На кого да му верувам поише? На Пичиклиски или на Емилијан? Хмммм, сега за сега на пиЧиклиски.

Кои реформи во платен промет?? Тоа што сега баба ми на 80 години треба да иде у банка да си ја подигне пензијата е јака реформа

Ахх - што мислиш бабите во Европа ги чекаат поштарите за да им ги донесат пензиите? Платниот промет се реформираше 2000 година (откако Груевски стана министер за финансии), и се реформира сега кога е тој премиер. И реформата „бруто плата“ е РЕФОРМА! Мрзливците од СДСх може само да критикуваат - ама факт е дека тие не направиле ниедна реформа во Македонија.

борба против корупција и криминал сеуште не е почнат процесот против Сејдиу, од змиско око затворија замисли си 12 души од 57 уапсени колку ајде да не се резилат пред македонската јавност.

Колку акции на апсење на коримпирани полицајци, граничари, лекари, и други типови направи СДСх после 15 Септември 2002, до Септември 2006?
Споредбата е критериумот според кој јас се одлучувам за кого да имам симпатии.

а да за покачувањето на пензиите Plati na javna admin, penzii i socijalna pomos...280 000 penzioneri, 130 000 administaracija, 280 000 nevraboteni ,koja ekonomija go izdrzuva ova колкав треба да е буџетот

Чекај - има или нема зголемување на пензиите и платите? Или твојата логика е - АБе има покачување, ама нашата економија не може да го издржи тоа покачување. Хи хи - како Никола Поповски да го слушам дур беше министер за финансии. Еве овие што се сега на власт ем покачуваат плати и пензии, ем намалуваат даниоци. Да си пукне од мака СДСх, ама тоа е тоа (ХАХА).

само нема поголемо задовослтво од задоволството да ве види човек кога сами ќе сватите кого го подржувате

Се согласувам. Да видиш колку сум задоволен што сватив кого сум поддржал на 15 Септември 2002. WOW - и сеа гледам пак ќе бара да го поддржам, во Март или на следните парламентарни избори. ХЕХЕ - еднаш ме излажа (додуша тогаш сакав да ми се мафне од пред очи лоповот-бугарин-предавник). Ама сега? Работи си Грујо, рекламирај се после сработеното - и ич мува да не те пецка што СДСх ќе таталиткаат дека многу си се рекламирал.

:jaj:ne sum politicki opredelen ama edno e sigurno koga opozicijata e vo kriza ili klinicki mrtva togas vladejackata partija dobiva recisi neogranicena vlast.a i so ovie reklami na mnozinstvoto im go ispraa mozokot no ne e se taka crno od ekonomski aspekt gledano namluvanjeto na danokot e dobar poteg ama trba godini da se oseti,no kako i da e NAJKOMUNISTICKA merka na vladata e listata na firmi od stranstvo od koi mozeme da uvezuvame znaci ako milka cokolado od srpski trgovec e poevtino vie morate da kupite od drug trgovec koj ima dozvola a moze e i podaleku KADE E TUKA USTAVNIOT SUD

Од СДСМ велат така како што велиш ти (како Емиијан Станковиќ да го слушам) - дека биле роднини и пријатели на раководството на ВМРО-ДПМНЕ. На кого да му верувам поише? На Пичиклиски или на Емилијан? Хмммм, сега за сега на пиЧиклиски.

Ахх - што мислиш бабите во Европа ги чекаат поштарите за да им ги донесат пензиите? Платниот промет се реформираше 2000 година (откако Груевски стана министер за финансии), и се реформира сега кога е тој премиер. И реформата „бруто плата“ е РЕФОРМА! Мрзливците од СДСх може само да критикуваат - ама факт е дека тие не направиле ниедна реформа во Македонија.

Колку акции на апсење на коримпирани полицајци, граничари, лекари, и други типови направи СДСх после 15 Септември 2002, до Септември 2006?
Споредбата е критериумот според кој јас се одлучувам за кого да имам симпатии.

Чекај - има или нема зголемување на пензиите и платите? Или твојата логика е - АБе има покачување, ама нашата економија не може да го издржи тоа покачување. Хи хи - како Никола Поповски да го слушам дур беше министер за финансии. Еве овие што се сега на власт ем покачуваат плати и пензии, ем намалуваат даниоци. Да си пукне од мака СДСх, ама тоа е тоа (ХАХА).

Се согласувам. Да видиш колку сум задоволен што сватив кого сум поддржал на 15 Септември 2002. WOW - и сеа гледам пак ќе бара да го поддржам, во Март или на следните парламентарни избори. ХЕХЕ - еднаш ме излажа (додуша тогаш сакав да ми се мафне од пред очи лоповот-бугарин-предавник). Ама сега? Работи си Грујо, рекламирај се после сработеното - и ич мува да не те пецка што СДСх ќе таталиткаат дека многу си се рекламирал.

Dovolno si golem da proveris koj e se staven na vakvi mesta pa ne bi mislel povekje taka kao so mislis sega i nema povekje da si vo dilema kao sto si vo ovoj moment kogo bi slusal a poso sea pickliski povekje se reklamira veruvaj mu nemu
se sekjavam i na nacionalnata platezna karticka koja bese revolucionerna reforma na Gwujo ali sekoja mu cest eve do den denes tesko da vide bel den...mora da mu se priznae jak e on refomator
Zboruvame za VMRO ne za SDSM kapiras?? SDSM e vo opozicija porati takvit govnarii zatoa so ne apsea i ne pravea reformi
a kaj penziite gleas i sam si go postavuvas prasanjeto em se zgolemuvaat penziite em se namaluvaat danocite pa od kade pari...druze haos ke bide ali prai se slep pri oci :toe:
neka raboti grujo ali neka ne se reklamira tolku neubo e eden lik da se mavta tolku vreme na tv kao filmska zvezda

:jaj:ne sum politicki opredelen ama edno e sigurno koga opozicijata e vo kriza ili klinicki mrtva togas vladejackata partija dobiva recisi neogranicena vlast.a i so ovie reklami na mnozinstvoto im go ispraa mozokot no ne e se taka crno od ekonomski aspekt gledano namluvanjeto na danokot e dobar poteg ama trba godini da se oseti,no kako i da e NAJKOMUNISTICKA merka na vladata e listata na firmi od stranstvo od koi mozeme da uvezuvame znaci ako milka cokolado od srpski trgovec e poevtino vie morate da kupite od drug trgovec koj ima dozvola a moze e i podaleku KADE E TUKA USTAVNIOT SUD

znaes koga ke e dobar poteg koa ke ima golem broj na stranski investicii taka sto ke se pokrie zagubata na pari koja nastanala so namaluvanjeto danokot vaka em sme vo dupka em nemame stranski investicii. ne e dovolno da se kaze deka se namallil danokot vazno e da se kazo KOLKU investicii privlekol toj potek

Спотовите им се чист популизам, секој може да отвори интернет и да види дека Ајнштајн не верувал во личносен бог и бил пантеист, а они шират дезинформации демек бог бил осуство на добро, добро де а кој го дозволил тоа одсуствоо на добро бог значи ништо, не стварно, спотовите им се фалење дигање чалам нескромност која воопшто не е во склад со христијанството, но е во склад со неговата хипокризија. СДС ќе се вратат на власт само ако го ослободат народов од вакви забрани.

Спотовите им се чист популизам, секој може да отвори интернет и да види дека Ајнштајн не верувал во личносен бог и бил пантеист, а они шират дезинформации демек бог бил осуство на добро, добро де а кој го дозволил тоа одсуствоо на добро бог значи ништо, не стварно, спотовите им се фалење дигање чалам нескромност која воопшто не е во склад со христијанството, но е во склад со неговата хипокризија. СДС ќе се вратат на власт само ако го ослободат народов од вакви забрани.

NE e problem i VMRO neka ostane na vlast ali neka ne se reklamira i toa deka na boceski mu izrasnalo novo vlakno na glavata od sto se trudel mnogu. neka raboti kako sto treba i neka tera reformi koi ke se od korist na narodot i na Makedonija

se sekjavam i na nacionalnata platezna karticka koja bese revolucionerna reforma na Gwujo ali sekoja mu cest eve do den denes tesko da vide bel den...mora da mu se priznae jak e on refomator

Националната платежна картичка како проект не успеа - еден минус за Грујо. Причините беа што проектот го започна на крајот на 2001 и во 2002, и кога го сменивме лоповот-бугарин од власт во 2002 - наследникот на Груевски (Никола Поповски) ја продаде на бугарска фирма. Арно ама - Грујо гледам дека е најупорниот политичар што досега се плеткал во Македонската политика. Проектот индиректно го реализира со тоа што се укина чекот како платежно средство и прво вработените од државниот сектор, а потоа забрзано и од приватниот сектор се префрлија на платежни картички преку комерцијалните банки. ПЛУС за Грујо (поголем од минусот за НПК). Е сега, што е позитивното со воведувањето на електронските платежни картички? Се регистрира секој промет, и се даночи секоја трансакција (ееее, СДСх - учете, учете како се води држава, како се собираат пари од даноци, и после како со тие пари се зголемуваат пензии, плати, субвенции, и како со тие пари се рекламира до даска). Работи Грујо и удри Грујо реклами до даска - и ич мува да не те пецка за таталиткањата на мрзливците од СДСх.

Националната платежна картичка како проект не успеа - еден минус за Грујо. Причините беа што проектот го започна на крајот на 2001 и во 2002, и кога го сменивме лоповот-бугарин од власт во 2002 - наследникот на Груевски (Никола Поповски) ја продаде на бугарска фирма. Арно ама - Грујо гледам дека е најупорниот политичар што досега се плеткал во Македонската политика. Проектот индиректно го реализира со тоа што се укина чекот како платежно средство и прво вработените од државниот сектор, а потоа забрзано и од приватниот сектор се префрлија на платежни картички преку комерцијалните банки. ПЛУС за Грујо (поголем од минусот за НПК). Е сега, што е позитивното со воведувањето на електронските платежни картички? Се регистрира секој промет, и се даночи секоја трансакција (ееее, СДСх - учете, учете како се води држава, како се собираат пари од даноци, и после како со тие пари се зголемуваат пензии, плати, субвенции, и како со тие пари се рекламира до даска). Работи Грујо и удри Грујо реклами до даска - и ич мува да не те пецка за таталиткањата на мрзливците од СДСх.
Kakva li vrska ima NPK so ukinuvanjeto na cekovite i so master card, diners ili nesto treto tie postoeja uste pred grujo voopsto i da pomisli da se vmesa vo politika.a koj promet se registrira?? toa sto na vrabotenite im se prefrluvaat pari vo banka pa ovie namesto da gi koristat kartickite gi vadat vo kesh parite...bilo kako bilo NPK bese totalen promasaj skokaj do utre. A za gwujo neka se reklamira ke vidime do koga

ок, нека се рекламираат не е проблем.
мене ме интересира има ли некој компетентен во владата да каже колку пари се потрошени за тие реклами и ме интересира не само апсолутна бројка туку и процент од буџетот.

трајко неколку пати е прашан, вика тоа си знае соодветното министерство, а ако се работи за владина кампања тоа знае владата (како да он не е дел од неа), прашан е и ставре, без одговор, прашан е и боцевски кога беше портпарол, без одговор, прашан е и премиерот, тој со одговор дека тоа го знаат надлежните министри.

па добро мајку му, има ли некој овде што знае или сите се паднати од марс.
ако се толку транспарентни и отчетни како што се опишуваат самите, зошто би им сметало едноставно да ја кажат таа бројка на даночните обврзници, кои имаат потполно право да ја знаат (па и не мора да бидат даночни обврзници, и невработените имаат право на таа инфрмација)

ако се толку транспарентни и отчетни како што се опишуваат самите, зошто би им сметало едноставно да ја кажат таа бројка на даночните обврзници, кои имаат потполно право да ја знаат (па и не мора да бидат даночни обврзници, и невработените имаат право на таа инфрмација)

:aplauz: - се согласувам. Треба да знаеме. Јес да после тоа СДСх ќе кукаат дека со толку многу пари можело да се изградат фабрики (хи хи), ама треба да дознаеме. Најверојатно после изборите ќе кажат (за да не им дадат ни најмала предност на СДСх во претстојните избори).

:aplauz: - се согласувам. Треба да знаеме. Јес да после тоа СДСх ќе кукаат дека со толку многу пари можело да се изградат фабрики (хи хи), ама треба да дознаеме. Најверојатно после изборите ќе кажат (за да не им дадат ни најмала предност на СДСх во претстојните избори).

јас сакам сега да знам, а не после изборите, од едноставни причини што таа информација може многу да ми помогне во одлуката за кого да го дадам гласот на изборите.

и од друга причина, календарската година помина, и ме интересира колку пари од буџетот во 2008 се потрошени за реклами. имам право на таа информација.
и не ми мешај сдсх, грујо, бц, ова она, јас зборам за бројки, за мое законски загарантирано право на информација, ти ми кажуваш приказни. имав друго мислење ама очигледно ти си бил suicide messiah во друга форма, поприфатлива за актуелните услови, инаку суштината е иста.
ај сега пак аплаудирај ми ако сакаш.

јас сакам сега да знам, а не после изборите, од едноставни причини што таа информација може многу да ми помогне во одлуката за кого да го дадам гласот на изборите.

Ааааа - јас па заклучив дека веќе си одлучил за кого ќе гласаш, кад оно - неопределен гласач :pos2:.

и не ми мешај сдсх, грујо, бц, ова она, јас зборам за бројки, за мое законски загарантирано право на информација

Така е - :aplauz: - ама не се нервирај, ете пола од твоето законско право ти е задоволено (мислам на правото на информација - те информираат дека владата градела спортски сали, дека стимулира земјоделци, дека стимулира раѓање на трето дете, ...). Втората половина од информацијата ќе ја добиеш попосле :zlo: (на пример лани).

имав друго мислење ама очигледно ти си бил suicide messiah во друга форма, поприфатлива за актуелните услови, инаку суштината е иста.
ај сега пак аплаудирај ми ако сакаш.

Нееее :nesum:, не го познавам suicide messiah, ама може во нешто да се поклопувамо во мислењата. Еве ти еден апљауз: :music5:

Ти викам - нашите ги научија финтите за рекламирање на владини проекти од Хрватска (ама изгледа ги надминаа во рекламирањето). Во Хрватска имаше и владини реклами за намалување на сообраќајните незгоди, за екологија, ..., а такви реклами за сообраќајните незгоди владите и на Холандија и на Германија имам видено дека прават. Реклами за зголемување на наталитетот правеле Италија, Норвешка, ....
:nenene::nenene::nenene:
Во Италија и Норвешка може и да не си видел од кого се рекламите за побезбеден собраќај и екологија,ама штом ја спомна Хрватска 100% сум сигурен си видел дека таа реклама е на ХАК или како веќе им се вика она што кај нас е АМСМ.
Владата на Хрватска нема ништо со тие реклами:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom