Владава премногу се саморекламира?! СДСМ љути.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Хрватска троши и прави поголем број реклами за владини проекти од Македонија. Нашиве всушност од нив ја научија финтата.
Туф туф, што финта научиле нашите. А да научеа како до просечна плата од околу 800 евра од Хрватите ? Или пак можеби како до 4 милијарди евра странски инвестиции. Или би можеле да поднаучат од нив, како да ја донесат невработеноста на пристојни 10/15%.
Како од таму не почнаа да учат бе пријателе, туку од рекламите ?
А плус и дискутабилен ти е овој твој таканаречен аргумент.
Јас веќе 2 години најголем дел од времето кога сум пред ТВ, го поминувам на Nova.
И види чудо!
Немам забележано ниту една владина реклама.
Ете и по интернет прочачкав, ама не можев да дојдам до информација за Хрватското владино рекламирање.
А тоа значи дека или воопште нема таков вид на рекламирање.
Или пак има, но се со далеку далеку помал интензитет од тука.
Ова овде одамна веќе ја помина границата на безобразлукот.
Ова овде ти е класично полулегално перење на пари и мозок.
Па нели гледаш дека владава се рекламира повеќе од Кока Кола, повеќе од мобилните оператори, повеќе од десетте најуспешни компании во светот.
И ова расфрлање на државни пари, нема никаква врска со никакви проекти. Успешно завршениот проект (било кој) е најдобра реклама самиот за себе, а не млатењето празна слама на секој пола час.
А доколку навлезеш малку во психолошкиот момент од секоја реклама, кој треба да стигне до крајниот конзумент (граѓанинот), ќе воочиш дека пораката од сите е една и единствена, и гласи: Никола Груевски и неговиот рејтинг.
Значи ќе се повторам по којзнае кој пат.
Единствената и најголема полза од ова дебилно рекламирање, ја имаа самата влада и самиот премиер на влада. Никако граѓаните.
Народски кажано, со еден испукан куршум, три погодени цели.
1. Перење пари.
2. Перење мозок.
3. Медиумска наклонетост.

Идила за една популистичка влада, која на овој начин ја контролира секоја излезна информација, ја замолчува интелигенцијата и создава нереална слика за состојбите во државава.

Само да знаеш дека порано или подоцна, сево ова еден ден ќе и се удри од глава.

Ахх - си ме оценил погрешно. Не сум јас глуп и партиски испран и да не ги видам криминалите што СЕКОЈА власт ги прави, па и оваа. ЈАС СУМ ЕГОИСТИЧНО ЗАИНТЕРЕСИРАН од било која влада да видам корист за народот (па на тој начин индиректно и за мене). Сега за сега - овие се најдобрите кои работат за народот. А перењето на парите - тоа било и ќе биде. Лоповот Камчев беше со Б.Ц., па се прешалта со лоповот-бугарин-предавник, па после пак се прешалта со Бучко, и после пак се прешалта со Мијалкови. Ама е како чума - до кого се закачил, несреќа му донесол. Ако Грујо продолжи со него - нема на арно да му излезе.
Е сега.
Ако перењето на пари било и ќе биде.
Ако Камчев и остала криминална банда се преструктуира и секогаш е со власта.
Со што го поткрепуваш тврдењето дека сега за сега овие се најдобрите кои работат за народот ?
Нашата демократија е прилично млада. Во постарите демократии владее синтагмата дека изборната кампања започнува веднаш штом завршат изборите.
Доколку е така (а не е така), нека се издвои една ставка во буџетот за рекламирање на сите политички чинители во државава, нека фанат партиите по една продуцентска куќа , и нека сите 4 години (до следните избори), шибаат реклами по сите медиуми. А ние наместо да ги оценуваме по тоа кој колку проблеми решил или кој колку сработил, ќе ги оценуваме по тоа кој подобра и похоливудска реклама направил.
Имав неодамна предлог за избирање на реклама на неделата, па на месецот....
А при крајот на секој Декември, би можело да се организира една гала вечер, на која ние би можеле преку СМС да избираме реклама на годината.

Тогаш не би имало потреба ниту од дебатни емисии во кои политичарите би ги прекрстиле своите аргументи, ниту од глумење парламент, ниту од кохабитации, ниту пак од предизборни кампањи.

Едноставно нека победи оној со подобра реклама :toe:

Што да се прај друже навикнати сме да чекаме.Бранче чекавме 18 г. па не дочекавме да се опрај.А за паритеПа нормално да не сакаше од свој џеб да ги платат

јас викам да имаме трпение и да му дадеме шанса на грујо и да го причекаме 18 г. (а и не се баш 18) па да видиме што ќе направи, а после да му се с'снеме ако ништо не направил.

...
Јас веќе 2 години најголем дел од времето кога сум пред ТВ, го поминувам на Nova.
И види чудо!
Немам забележано ниту една владина реклама.
...

Јас од телевизија гледам само ХТВ и А1 (кога има премиер лига) досега не сум видел владини реклами на ХТВ, ама не гледам нон стоп, па можеби сум пропуштил

ама па можеби затоа кај нив поддршката за влез во еу е 30 и нешто %, а за и за нато не беше нешто значително над 50% пред да добијат покана (ова последново за еу и нато можда е офтопик)

Јас од телевизија гледам само ХТВ и А1 (кога има премиер лига) досега не сум видел владини реклами на ХТВ, ама не гледам нон стоп, па можеби сум пропуштил
Па тоа де. И јас мислам дека споредбата со Хрватска е само уште еден штос.

Инаку ако нашата влада годишно троши 2% на рекламирање од буџет кој изнесува 2,5 милијарди евра, по истата методологија Хрватите би требало на буџет од 16,8 милијарди евра, за реклами годишно да трошат околу 336 милиони евра.:uvo:

Abre komunjarska rabota,ni reklami gledaat ni nishto,ne e ni chudo shto nishto ne nauchile od 17godini vlast.

Abre komunjarska rabota,ni reklami gledaat ni nishto,ne e ni chudo shto nishto ne nauchile od 17godini vlast.

А чинаам оти и највеќе поради тоа што не успеале да научат..уште доооолго ќе си „чучат„ во опозицијските клупи...разбира се..нели?.
:jaj:

A sto toe reklamira vladava:)? Sto e toa tolku loso sto se reklamira:)ili davanje na informacii za site da im bidat dostapni :) :toe:Jas negledam nisto loso ni tragicno.

A sto toe reklamira vladava:)? Sto e toa tolku loso sto se reklamira:)ili davanje na informacii za site da im bidat dostapni :) :toe:Jas negledam nisto loso ni tragicno.

Тивка декомуњаризација..е секоја реклама...
пс
И не секому е дадено (од прва..секако) да разбере за што всушност и станува збор!
:tapp:

Neznam ama narodov e zadovolen i taka se doznavaaat dosta raboti i javnose informirani.Toa go osekjam po sebe i bliskite okolu mene .:toe:Dodeka za vreme na sdsm BESE TOTALEN MRAK nepoznanica , narodot vrska neznaese sto se slucuvase sogolen do gola koza unisten izbrkan od rabot,.fabriki ispokradeni i unisteni.:toe:

Neznam ama narodov e zadovolen i taka se doznavaaat dosta raboti i javnose informirani.Toa go osekjam po sebe i bliskite okolu mene .:toe:Dodeka za vreme na sdsm BESE TOTALEN MRAK nepoznanica , narodot vrska neznaese sto se slucuvase sogolen do gola koza unisten izbrkan od rabot,.fabriki ispokradeni i unisteni.:toe:

Та дури и ЃАОЛОТ ..(некои) велат дека не е така цр(ве)н..како што на прв поглед ти/ви изгледа..или ???

:pos2:

aha da taka e sto posto sega vo ova vreme pri rascut na ekonomijata pri otvaranje na novi fabriki pri stranski investicii narodot znae kolku vladata trosi za reklami:pos2: nema veze ista situacija i kako so nekoj spomna gore da ne pastiram Hrvatskata vlada trosela pari na reklamiranje....edinstvenite tri kampanji koi gi imam prateno SE: budimo kroativni, Hravatsko je bolje i za doblizuvanje na Hrvatska kon EU standardite amaa tuka ne gledam nekoja samo reklamiracka kampanja kako so pravat nasiva ni ceneta vlada.

Samo da se znaelo,a sto pocuvstvuva narodot Makedonski,pocuvstvuva kako so perduv mu ja vadat dusata.

sega ne ni custvuva so sto mu ja vadat dusata a koga ke se osvesti vekje ke bide kasno

Za mene bas i ne mi gajle,no ostanatite 2 milioni ziteli na Republika Makedonija se vo nezavidna situacija.Narodot e zbunet,dali da veruva na samobendisanite reklami ili na svojot dzep.Se brka vo dzepot i gleda prazen.Se prasuva da ne slucajno rakata go laze,koga vamu na sekoj cekor ni se nudi "soznanie"deka sme narod so visok standard.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom