Ти си Македонија! Дали?

Дали ги поддржувате кампањите "Ти си македонија"

• Вкупно гласачи
    121
а шо да прави да го остави да исчезне ..
од овакви како марсовка ...

Пред извесно време марсовка повторно беше во депресија и се палеше на се она на што не треба да се пали и глумеше разочарама. Еве сега пак ја прифатиле. :)

а зошто без врска ..
каква порака носат ?
шо има лошо во нив?
посебно во оваа ти си Македонија ...
текстот кој оди е супер ...
баш е добар ..

само што немаат врска со реалноста
ако сака некој воопшто нешто да успее се знае ,средување на аднминистрацијата и судството

Паметен човек не треба ни да пробува да си го спасува она што му е од бога дадено,посебно доколку тоа е нешто како ИМЕ.:toe:
бога дадено докажи?а бог постои?тоа што се случува мене ми изгледа ко спасување
затоа верувај во својата фамилија, во својот народ и во себе си, верувај во Македонија ...зошто ТИ СИ МАКЕДОНИЈА:smir:
фамилијата ми е растурена среќен? сакаш да ти кажувам и за 'среќните спомени шо ги иам со нив'
за народот има у потпис пишува каков е и тоа детално

прафразирам од кенеди

не пашувај што може Македонија да направи за тебе , туку што ти можеш да направиш за Македонија

:smir:
јас ќе прашувам бидејќи било кој не дава нешто за чабе или без да се осигура дека ќе добие нешто во иста врдност за даденото
Да се разбереме ако ние ко држава бевме богати еве не мора богати туку акко што треба значи средени
јас сеа ќе земав и ќе подржев борбата за името,бидејќи мрзам неправди ама повеќе од се мразам е плачипичкосување од типот калимеро нема правда и лежење на под и никако да се стане од подот одозгора сјебување на односите со скоро сите околу мене за што заради тоа што не бил некој фер и барање на нешто што знаеш дека нема да се случи
life is a bitch so what?

И уште повеќе што мразам е максимална злоупотреба на фактот дека еу и нато испаднале курви па сеа секој кој ќе рече дека нешто што прават дека е лошо тие се продадени души дури и секој обид за дебата на тоа поле е задушувам

Да не спомнувам дека не ебат максимално,секој пат кога ќе се спомне а ова они се вадат ама името дрн дрнд,

И за на крај најмногу што ме нервира е сознанието дека плачипичкиве ќе го шитнат името без размислување само изгледа чекаат некоја понуда асална

И за на крај најмногу што ме нервира е сознанието дека плачипичкиве ќе го шитнат името без размислување само изгледа чекаат некоја понуда асална

како тоа ќе го шитне ... кој тоа ..
можеби ти ќе бидеш задоволна со тоа ...
но има мнозинство огромно у државава шо нема да дозволи ...

„марсовче

фамилијата ми е растурена среќен? сакаш да ти кажувам и за 'среќните спомени шо ги иам со нив'

тогаш верувај во онаа фамилија која треба да ја оформиш ти....нација, вера , фамилија...никогаш не го заборавај ова

сакаш да се обложиме дека владава ќе потпише и ќе го шитне под изговор дека биле принудени од станко петко ?
Погледни ако го чистат теренот и го средуваат за тоа

Македонското име нема да загине,таквата теза дека името може да исчезне ја пуштија токму оние кој никогаш немале ништо Македонско во себе.Впрочем името може да си го смени само народот кој се дефинира со него како составен дел од својот национален идентитет со кој е нераскинливо поврзано.Затоа не треба да се прави никаков “разумен компромис“.:toe:

епа кај нас се поделија на предавници патриоти соросоиди....па нема македонци никаде и сега почињаме таррара турурирууу
ТИ СИ ОВЦА
БИДИ ВОЛК НА СОН.
ТИ можеш ДА БИДЕШ ВУК....у ВУКОЈЕБИНА
ако АЛЕКСАНДАР се предомислел......мај асс

еррор404

да се вратиме значи......

мене анкетата ми удри у глава зборам за оваа на кајгана и дадов логична предпоставка и дпјдов до заклучок...ама не казвам:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

се знае:vozbud:

Не треба воопшто ни внимание да обрнуваш на вакви или слични анкети.:toe:

Oу мај , оу мај...
Зарем ти уште веруваш дека премиерот работи за твоите интереси ?
Зарем ти се уште мислиш дека он нема да го смени името ?
Зарем ти веруваш дека македонскиот народ ќе искочи на улица каде што би можело да дојде до немири во кои ќе се смени претходно донесената одлука ?

Времето ќе покаже, али немој превише да се врзуваш за некого, и да веруваш во секоја негова реченица , пошо може да ти се одбие од глава и после многу да здоболи...:smir:

сакаш да се обложиме дека владава ќе потпише и ќе го шитне под изговор дека биле принудени од станко петко ?
Погледни ако го чистат теренот и го средуваат за тоа

прво Груевски на неколку пати ... не ... на многу пати кажа референдум пред се (кој НЕМА да успее)
ако го прекрши тој збор НАРОДОТ оние 500 000 кои го гласаа ... а ќе се приклучат и другите верувам од кеиф ќе му суди пред влада ...:toe:

„марсовче

тогаш верувај во онаа фамилија која треба да ја оформиш ти....нација, вера , фамилија...никогаш не го заборавај ова
нација да верувам во нацијата ?

дали читаше потписот како да верувам кога отворив тема каде сите би требало да ги загрижи се свртија кон плукање на мене ниеден не рече еј ние имаме проблем ,,сите па што тебе те боли ти нее си ова она ...нација my ass
Луѓето се конформисти,тие се конформисти до таа мера што ако утре се донесе со декрет и пропаганда секој ден да бидат ебени со колец дебел 10 цм во длабочинна од 50 цм во нивниот ректум,тие нема да се бунат дури и ќе ја бранат оваа постапка како добра и корисна за нив.
е ова е нашата нација .....

Фамилија како ќе формираш во ова луда држава фамилија.....
инаку :smir:

Oу мај , оу мај...

Зарем ти се уште мислиш дека он нема да го смени името ?
Зарем ти веруваш дека македонскиот народ ќе искочи на улица каде што би можело да дојде до немири во кои ќе се смени претходно донесената одлука ?

Он нема да го смени ... само верувам дека на референдум НИЕ НАРОДОТ НЕМА да го смениме

Зар ако дое до нешто такво ти нема да испаднеш?

прво Груевски на неколку пати ... не ... на многу пати кажа референдум пред се (кој НЕМА да успее)
ако го прекрши тој збор НАРОДОТ оние 500 000 кои го гласаа ... а ќе се приклучат и другите верувам од кеиф ќе му суди пред влада ...:toe:

сеа се правда тука дал ветување
дај молим ти се не сум слепа можда иам диоптер ама не сум слепа до толку

сеа се правда тука дал ветување
дај молим ти се не сум слепа можда иам диоптер ама не сум слепа до толку

да да ...
на мноогуу пати јавно ..
а и на писмено у програма ..
дека ако дое ред за името да се мења и се дое до компромис ќе се стави на Референдум
на кој сум сигурен дека нема да успее и народот нема да прифати било каков компромис :toe:

е тука е проблемот кај вас .. шо не гледате 2 те страни шо нудат ... туку сте слепи пред БЦ ...:toe:

мене не ми е битно шо Груевски мисли за името ... само знам дека ќе ,ми даде избор ... на кој ќе одбијам секаков компромис ...
а кај вас нема избор .. јавно кажаа дека ќе мењаат одма ..

нација да верувам во нацијата ?

дали читаше потписот како да верувам кога отворив тема каде сите би требало да ги загрижи се свртија кон плукање на мене ниеден не рече еј ние имаме проблем ,,сите па што тебе те боли ти нее си ова она ...нација my ass
Луѓето се конформисти,тие се конформисти до таа мера што ако утре се донесе со декрет и пропаганда секој ден да бидат ебени со колец дебел 10 цм во длабочинна од 50 цм во нивниот ректум,тие нема да се бунат дури и ќе ја бранат оваа постапка како добра и корисна за нив.
е ова е нашата нација .....

Фамилија како ќе формираш во ова луда држава фамилија.....
инаку :smir:

marsovke )))) definitivno ti pozeluvam da se zaljubis vo nekoj tezok nacionalist ))))), eve za pocetok neka bide i vmrovec )))

Се зависи дали владата (за опозицијата знаеме) ќе реши да го подржи референдумот, но со самиот факт што рекоа предлог што сметат дека е добар ќе го стават на референдум кажува дека таков предлог би имал нивна подршка, што би значело ако дојде до референдум најверојатно името ќе отиде. Референдум најдобро да нема, преголем е ризикот некаква Северна Македонија да се зацементира следните 1000 години.

Македонското име нема да загине,таквата теза дека името може да исчезне ја пуштија токму оние кој никогаш немале ништо Македонско во себе.Впрочем името може да си го смени само народот кој се дефинира со него како составен дел од својот национален идентитет со кој е нераскинливо поврзано.Затоа не треба да се прави никаков “разумен компромис“.:toe:

Не треба воопшто ни внимание да обрнуваш на вакви или слични анкети.:toe:

не можам.
се нервирам...па до толку ли бе АБЦ ум да немаме бе или птичките ни го земаја бе...па ова испадна рекламите на А1

шо е воа ја трава ли пасам....па не е све дебили у земјава или они така мислат или се перат пари или е контрола на медиумите или двете последни или......:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom