Тетоважи

Круме

Life, Get One!
Член од
28 март 2010
Мислења
449
Поени од реакции
32
Давајте предлог за тетоважа на нога
Змеј со долги канџи кои изгледаат забиени во твојата нога, не толку раширени крила и со главата да биде насочен нагоре... да изгледа како да ти се качува по нога... и да има лут израз на лицето. Тоа би била јака тетоважа.

Член од
6 јуни 2010
Мислења
119
Поени од реакции
3
:pos2::pos2::nesvest: Sekoja chest majstore se zgaziv od smeenje koga ko procitav ovaa.... De kazi mi ako znaes sto znaci picajzla ako istetoviras....
се гледа дека не е тетоважа за тебе

--- надополнето ---

Змеј со долги канџи кои изгледаат забиени во твојата нога, не толку раширени крила и со главата да биде насочен нагоре... да изгледа како да ти се качува по нога... и да има лут израз на лицето. Тоа би била јака тетоважа.
на ногата мислам треба дрво. како ќе растеш така дрвото ќе расте заедно со тебе.

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
3D Тетоважа,сакам таква

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

антонија

модел
Член од
22 август 2010
Мислења
144
Поени од реакции
6
poradi tetovazi i peircing nemojte posle pri baranje rabota da se chudite ako pobaraat i od vas da stavite kese na glava ili da se zavrtite kon dzidot za da ne ve gleda rabotodavachot dodeka razgovarate http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/8020254/Tattooed-woman-told-to-put-bag-over-head-by-Jobcentre.html
мислам дека помина тоа време.Кога во кина почнаа да се тетовираат а знаеме дека ги тетовирале само затворениците за срам.

антонија

модел
Член од
22 август 2010
Мислења
144
Поени од реакции
6
Не е. Оддава впечаток на несериозност.
во која смисла несериозност?
Знам дека порано се тетовирале само затворениците и мафијашите.
Машките порано не чупкааа веги не се депилираа и не се фарбаа па денеска никој не вика дека е педер ако го направил тоа
п.с мислм дека се е до времето.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
во која смисла несериозност?
Знам дека порано се тетовирале само затворениците и мафијашите.
Машките порано не чупкааа веги не се депилираа и не се фарбаа па денеска никој не вика дека е педер ако го направил тоа
п.с мислм дека се е до времето.
Во кои кругови се движиш жити се? :) Балкан е ова, како тоа никој не викал? :D А за тетоважи, замисли си ти одиш на доктор или па недај боже треба да те оперира некој и му загледаш на хирургот трајбл од врат до зглоб. Нема да ти оддаде малку непријатно чувство?

Не сум јас против тетоважи ама да бидат подзатскриени малку и да не се форсира со нивно прикажување. Еден другар има на рамо тетоважа веќе две години ама дечкото за него си ја ставил тетоважата и скоро никој не знае дека ја има, не носи маици без ракави само да се исчалами. И пред да се стави тетоважа добро се размислува, како прво дали телото е се` уште во фаза на растење и од кога ќе се ставо треба да се припази на дебелеење - слабеење, да не испадне дека тетоважата е ставена на варени чварки а не на кожа. Пота треба да се мисли на нејзино повторување со боја на година или две, тоа е плус трошок. И кога тогаш таа ќе треба да се извади, замисли баба на 60 години со тетовирано рамо, тетоважата до средниот прст ќе се развлече. А отстранување на тетоважа пишав сто пати дека е скапо, 1000 денари од цм2.

Убаво треба да се размисли зошто како и што кажав погоре, не живееме на такво поднебје каде што тетоважи и пирсови поминуваат лесно.

антонија

модел
Член од
22 август 2010
Мислења
144
Поени од реакции
6
Во кои кругови се движиш жити се? :) Балкан е ова, како тоа никој не викал? :D А за тетоважи, замисли си ти одиш на доктор или па недај боже треба да те оперира некој и му загледаш на хирургот трајбл од врат до зглоб. Нема да ти оддаде малку непријатно чувство?

Не сум јас против тетоважи ама да бидат подзатскриени малку и да не се форсира со нивно прикажување. Еден другар има на рамо тетоважа веќе две години ама дечкото за него си ја ставил тетоважата и скоро никој не знае дека ја има, не носи маици без ракави само да се исчалами. И пред да се стави тетоважа добро се размислува, како прво дали телото е се` уште во фаза на растење и од кога ќе се ставо треба да се припази на дебелеење - слабеење, да не испадне дека тетоважата е ставена на варени чварки а не на кожа. Пота треба да се мисли на нејзино повторување со боја на година или две, тоа е плус трошок. И кога тогаш таа ќе треба да се извади, замисли баба на 60 години со тетовирано рамо, тетоважата до средниот прст ќе се развлече. А отстранување на тетоважа пишав сто пати дека е скапо, 1000 денари од цм2.

Убаво треба да се размисли зошто како и што кажав погоре, не живееме на такво поднебје каде што тетоважи и пирсови поминуваат лесно.
во врска со докторот не ми значи ништо бидејки сум про-европски настроена.
Не ме чуди така да мислат луге постари од 40 години .
Несомнено дека треба да се размисли.Прво мислам дека девојки треба да одбегнуваат тетоважи бидејки имааме убаво тело и не треба тетоважи ,тоа е машка работа не е исто тетоважа на мене и на тони зен .

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Може си про европски настроена амана Балканот живееш, не е тоа така лесно, тоа ми беше поентата :wink:

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
во врска со докторот не ми значи ништо бидејки сум про-европски настроена.
Не ме чуди така да мислат луге постари од 40 години .
Несомнено дека треба да се размисли.Прво мислам дека девојки треба да одбегнуваат тетоважи бидејки имааме убаво тело и не треба тетоважи ,тоа е машка работа не е исто тетоважа на мене и на тони зен .
јас не сум про европски настроен, ама не ми е гајле дали доктор што моментално ме лекува ќе изгледа како мохиканец или некој забеган наркодилер од мексико сити. а за европјаните не биди толку сигурна пошто побудали од нив нема, за на еден континент на секои 40 години да се случуваат масовни колежи, нешто во менталниот склоп треба да е фалично, слободно практикување религија-забрана за носење бурки и шамии, човекови права и достоинство-депортација на роми. муабетот е дека во европа секоја голема одлука поминала незабележана, така да беше родена французинка до сега ќе имаше неколку тетоважи на маеста кои и не се за кажување тука:kesa:

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
tatoo DA makedonija golemo NE imam mnogu drugarki kako i drugari koi so brzanje si go imaat upropasteno teloto nemate pojma koku odvratno izgledaat tie raboti tetovaza sakam al u makedonijava nekako ne

Neno-WH

Anyone interested?
Член од
21 септември 2008
Мислења
281
Поени од реакции
17
Давајте предлог за тетоважа на нога
Предлог?? Не можеш со таков став да се тетовираш! Треба да ти има некое значење затоа што не заборавај цел живот ќе ја носиш, а не вака дајте ми предлог. И што така? Ќе најдеш нешто што ти се допаѓа ќе се истетовираш и за 10на години ќе си речеш Добро бе зошо го стаив чудово на мене??...Најди нешто вредно што ќе те потсетува цел живот и автоматски ќе си најдеш како сакаш да го претставиш.

Инаку ова е мојата тетоважа (на нога како што бараш ти :D )

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
preporaka za dobar tattoo artist?????????????????????
Во влае доле во тие дуќанчињата има 2 тату мајстори едното се вика тату атеље а другото тату студио у тату студио другарче си направи 4 тетоважи фантастични убаво избоени и све комплет а не е многу скап со цени :)

Kajgana Shop

На врв Bottom