Тетоважи

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Прегледај го приврзокот 32988

Neso vakvo slicno , ne isto , modificirano posiroko gore kaj grbot , i so rasiseni , ne dignati krilja .. Ima nekoj slicna tetovaza ?
da te prasam cim sakas da stavis moze i gi znaes cenite kolku se dvizat za golemi tetovazi bidejki i jas sakam da stavam golema kako ti so sakas samo ce bide na toj del rakata pa do cickite nesto slicno kako kaj toni zen na toa mesto sto mu e.kako se dvizat kaj vas cenite.

Wiche

шегобиец
Член од
22 декември 2009
Мислења
204
Поени од реакции
120
Jas gi obozavam sakam sega da go tetoviram Arhangel Mihail na grb ama nema se pari :toe:

Inaku imam edna na raka ....
Picture 003.jpg

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
I jas sakam da si stavam nekoja tetovaza na ramo, samo posle se plasam da ne imam problemi za rabota zaraditetovazata!
Pa so veza ima toa .. tocno deka sme malce unazadeni i te gledaat ko kriminalec ( najcesto narkoman e asocijacija so tetovaza ) , ama mozes da gi tuzis ako ne se lazam za toa , deka ne te primaat na rabota zaradi tattoo .. Toa e diskriminacija , ako Albancite i Ciganite mozat da se vadat na toa , zaso ne i nie ..

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Pa so veza ima toa .. tocno deka sme malce unazadeni i te gledaat ko kriminalec ( najcesto narkoman e asocijacija so tetovaza ) , ama mozes da gi tuzis ako ne se lazam za toa , deka ne te primaat na rabota zaradi tattoo .. Toa e diskriminacija , ako Albancite i Ciganite mozat da se vadat na toa , zaso ne i nie ..
Osven so ima mal problem....zakono nevazi isto za Albancite/ciganite i za nas.Fakt e deka oni se privilegirani vo drzavata.I vtoro, zakono vazi na hartija, ama treba da imas tatko vladika za da napravi da vazi i vo realnost!

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Osven so ima mal problem....zakono nevazi isto za Albancite/ciganite i za nas.Fakt e deka oni se privilegirani vo drzavata.I vtoro, zakono vazi na hartija, ama treba da imas tatko vladika za da napravi da vazi i vo realnost!
Jas planiram i ke stavam orgomna tetovaza na grbot koja ke se siri i na ramenja i na gradi . Najverojatno za 2-3 godini ke rabotam kako laborant vo bolnicka ili privatna laboratorija , pa ako mi pravat problem samo zaradi tetovazata ( bas i ne gledam kako bi pravele ) , e togas ke se druzam so niv i so sudii ..

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Jas planiram i ke stavam orgomna tetovaza na grbot koja ke se siri i na ramenja i na gradi . Najverojatno za 2-3 godini ke rabotam kako laborant vo bolnicka ili privatna laboratorija , pa ako mi pravat problem samo zaradi tetovazata ( bas i ne gledam kako bi pravele ) , e togas ke se druzam so niv i so sudii ..
na grb i jas poveke sakam, mozes lesno da ja pokries so bluza i nema da ja primetat!A na ramo bas.....

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Tetovazata ne ja stavas za da ja kries , tetovazata ja stavas za da iskazes odredeni sopstveni stavovi , custva itn .. ne e poenata da ja skries ..
Тетоважа се става ради лично задоволство, не за другите да видат дека ја имаш...

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Тетоважа се става ради лично задоволство, не за другите да видат дека ја имаш...
Pa citaj so pisuva de .. Mozes da stavis tetovaza na gazot , toa moze da e licno zadovolstvo , ali tetovazata ne e samo za toa , taa e i za istaknuvanje stavovi i emocii prema nesto ili nekoj , taka da treba da se gleda .. Nigde ne sum pisal deka e za falanje ili kolku za moden detalj :smir:

Wiche

шегобиец
Член од
22 декември 2009
Мислења
204
Поени од реакции
120
Eve ovakva ce stavam na grb ama so mali modifikacii....

copyoftatt2qz2.jpg

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Тетоважи, уште еден модерен уметнички начин на изразување.
Немам ништо против, напротив баш мислам дека се добра работа, од поодамна планирам да си истетовирам нешто, изгледа во нарениов месец и тоа ќе се оствари :)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Тетоважи, уште еден модерен уметнички начин на изразување.
Немам ништо против, напротив баш мислам дека се добра работа, од поодамна планирам да си истетовирам нешто, изгледа во нарениов месец и тоа ќе се оствари :)
Imas nekoja zamisla?Spodeli so nas, mene bas me interesiraat vakvi raboti :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ovaa e tetovazata sto jas si ja sakam :)

Ептен е слатка. Ама или да е привремена тетоважа или онаа од мастики :icon_lol:

Замисли се ти еден ден постара жена или пак баба и на плажа со Мацолот :) или уште и да ти на повидливо место па да те зезаат сите.
А ти сигурно ќе викаш баталете ми ја тетоважата младост, лудост не сум размислувала!

Тетоважата е нешто што ќе ти го краси телото целиот живот. Не се донесува одлука за тетоважа од денес за утре, а задутре си се предомислил ама веќе касно е. Па плаќаш ласери за вадење и тој дел ти избледува од кожата.
Ептен ми се безвезе слатки вакви тетоважи. Интересни се засега, ама ем немаат значење ем со текот на годините стануваат смешни.

Kajgana Shop

На врв Bottom