МЕТАЛ vs РАП

МЕТАЛ или РАП

• Вкупно гласачи
    146
Статус
Затворена за нови мислења.
mislam deka ova e navistina absurdna tema bidejki ne logicno e metalot koj e umetnost da se sporedi so nesto bez vrska koe e sranje. KEEP METAL ALIVE \m/

почекај малку со уметноста
прифати различно мислење различни идеи
абсурдна тема да
се работи за различни стилови и различни вкусови, за некои рапот е срање за некои металот е срање
ама едно е сигурно овде дискутираат луѓе кои појма немаат за музиката само знаат дка слушаат метал или рап :tapp:

Рапот уште нема положено за музика, така да јасен е одговорот...

Блајнд,еве ти контра пример,софистициран бидејќи е металец,а во потпис има Life is Waterfall.
Не се сомневам дека ве едуцирала по англиски навистина премногу музиката :wink:
знаеш потписот го носам поради предизвик во играчница а потписот ќе го сменам за 2-3 дена
Аце Цалеб во право си
И народо ич к*ро да не го боли што потпис имам

ЦЦ МЕТАЛ нормално. И Музика и пеење и текст...и стил и се. А шо има да нјадеш во рапот?? Некој таму црнец , грд, што има говорна мана( зборува пребрзо)...:pipi:
И Архангел Потписо ти е баш кул( не го слуши)

Фала
Он топик:
да земиме пример 59-цент дај бе мајкаму курва не знаел кој му е татко живеел со баба му дилал,испукан едвај преживеал и вие му се восхитувате.
За рапер како што се овие тони зен и така натаму можи секој-друг ти ги пишува текстовите(цицки коли пари) ти само да рецитираш како прваче(Тешкото б.конески)

Де4ко,потписот ти е граматички неточен :wink:

Не си зимај при срце,му докажував поента на Блајнд,он се разбацуваше со "видимеколкусмеголемиикомплицирани" зборови.
А основите на граматичко говорење и членување,не се битни.

П.с. Што има везе дали на 50те центи мајка му била курва,тоа не е поврзано ни со рап,ни со рокенрол,а ни со темава.

пред 4 години кога бев 8-одд,
имаше многу песни кои што ретко кој ги имаше,
и тие што ги имаа не ги даваа на други демек се плашеа од ќотек, затоа што песните не биле за ширење во јавност,
тоа беа песните како на пример:Ганџа и Марија, и некои други што не ги памтам
а до сега во овие 18 мои години немам слушнато за ундергроунд метал песни
А ај наброј 10 македонски метал песни... или 5 македонски метал бендови шом нема андерграунд мора да ги знаат сите..
Чекај малце извини нејќев карање али мн ме занима нешто..
Ние што слушаме вистински рап и оние што прават добар, квалитетен, вистински рап сме криви што некому му е интересно тоа и сака да биде комерцијално срање? Има разлика во рап и рап како што има и во металот.. Тоа што некои се искомерцијализирале не е ама ич ни мој проблем ни на никој друг.. Тоа значи дека цела музика не чини? Или кај вас сите се најбољи и сите чинат и ги слушаш, цениш, поштуеш?
Кај нас металот се дели на пауер, дет, треш, мелодик дет, блек и слично, а кај вас на добар и лош???? Ако е така онда и добриот и лошиот се заедно затоа шо се РАП!Иначе не ги слушам и ценам сите.. прв пример Металика ги мразам.. а сите ги знаете, едни од ретките предавници на металот!
Епа добро ама во рапот е побитен текстот од инструменталот сфаќаш? Различен филм се тепа скроз.. Неможеш ти како металец појше да го вреднуваш уметнички затоа што за тоа можеме до сабајле да се расправаме кога ја цел живот слушам рап ти цел живот метал.. Едноставно се различни од корен.. Раперите ценат едно во музиката металците друго и крај!
Металот има текст за животот исто така.. и текстот ни е битен и нас, божем ја ке зеам и ќе се дерам само waa waaa waa waa! И у позадина иде гитара и бластови :)
човек што е среќен и е полн со ентузијазам не може да поднесе метал,
тоа е музика за очајни, агресивни, депресивни, разочарани бла бла бла итн итн итн

росица, другарче , развигорче, наш свет:pos2::pos2::pos2::pos2:
ако ти личам на таков:toe::toe::toe:
Не да личиш на таков! Ептен.. се глеа дека тоа читаш... иначе пер еве метал слушам и освен агресивен не сум ни очаен ни депресивен ни разочаран.. Баш ми е топ! А ете зашо сите рапери дуваат? За да одат хај и да им биде топ! Епа мене ми е топ и без тоа! Значи на кој не му е океј? РАПЕРИТЕ! Мада сепак ако збориме за луѓе секој човек е различен а ако се понаша според некоја шема онда е позер!
барем тоа се среќни луѓе и го имаат тоа што го посакуваат,
а металциве тежнеат по нешто имагинарно, бескорисно, несватливо
колку само ми се хорор кога ќе ги видам во цели дружини се ежам,
долги коси, бради, цели облечени во црно:jaj::jaj::jaj:
Ако сте среќни зашо имате шо посакувате (ова делуе материјалистички) онда ок! А зашо мислиш дека ние не сме? И Исус металец бил? Он одговара на описот твој..
ок браво за тебе,
сеа и јас претерав ама повеќето е точно од тоа што го кажав,
а околу бандажите,
а со кое ниво на интелигенција треба да пееш за дека го мразиш господ, дека треба да живееме во пекол бла бла бла
Со високо ниво на интелегенција затоа шо си сватил дека нема господ! И не вреѓај ти за интелегенција коа ти имаш колку за прваче..
хехе, еве ти тебе квалитетно рокче (донекаде се слични со металот нели, барем повеќе одколку со рапот:helou:)
Неа везе ова со метал бе! А дури и да има кај виде бради и долги коси и пеење против господ! Значи видеово е ОФ ТОПИК! Не е метал и нема допирни точки со метал!

Еве ти метал! Ќе ставам различни жанрови за да видите разлика од метал до метал!И тоа лајв перформанс ќе ставам дека знаат и лајв да свират!

Toше на овој вода му носи у глас!

И НА КРАЈ ЗА ТИЕ ШО КЕЊААТ МЕТАЛ = НОУ УМЕТНОСТ

Jas poveke gi slusam oldschool raperite kako NWA,NBig ili 2pac...a ova denes e cisto sranje od muzika:
Move bitch,get out the way... :D (Znaci ima kucka na negoviot pat,i ona treba da se trgne nastrana?? )
To the window,to the floor....(???)
Rapot e revolucija,metalot e uploaded rock version.Kako takov,rapot ima prednost spored mene.

Jas poveke gi slusam oldschool raperite kako NWA,NBig ili 2pac...a ova denes e cisto sranje od muzika:
Move bitch,get out the way... :D (Znaci ima kucka na negoviot pat,i ona treba da se trgne nastrana?? )
To the window,to the floor....(???)
Rapot e revolucija,metalot e uploaded rock version.Kako takov,rapot ima prednost spored mene.
Металот не е аплоудед рок вержн.. затоа и ги ставав видеата горе ама никој не ги ни глеа ваљда.. уствари ќе ги ѕирнат “меатлчугиве“ ако има некој за нив непознат бенд (мада се се познати бендови таму :))

барем тоа се среќни луѓе и го имаат тоа што го посакуваат,
а металциве тежнеат по нешто имагинарно, бескорисно, несватливо
колку само ми се хорор кога ќе ги видам во цели дружини се ежам,
долги коси, бради, цели облечени во црно:jaj::jaj::jaj:

хахаха, препрочитај си го постот пак, па размисли што си напишал...
ја имам кратка коса(четка си праам) си се облакам онака,најчесто у црно, ама не цело време...тоа е само глуп стереотип, кој сите сакате да ни го наметнете и да не понижувате со тие работи....

пред 4 години кога бев 8-одд,
имаше многу песни кои што ретко кој ги имаше,
и тие што ги имаа не ги даваа на други демек се плашеа од ќотек, затоа што песните не биле за ширење во јавност,
тоа беа песните како на пример:Ганџа и Марија, и некои други што не ги памтам
а до сега во овие 18 мои години немам слушнато за ундергроунд метал песни

епа еве ајде кажи 10 метал бендови кои секој ги знае!!! ја лично можам да ти набројам 10 раперчиња кои секој ден се вртат по Тв, оние пичкариштата....
така да незнам која е по-искомерцијализирана музика... ти што мислиш?

Епа добро ама во рапот е побитен текстот од инструменталот сфаќаш? Различен филм се тепа скроз.. Неможеш ти како металец појше да го вреднуваш уметнички затоа што за тоа можеме до сабајле да се расправаме кога ја цел живот слушам рап ти цел живот метал.. Едноставно се различни од корен.. Раперите ценат едно во музиката металците друго и крај!

металот си е комплетна музика... текстот вреди,мелодијата вреди,вокалот вреди и тн.... така да неможеш да споредуваш нешто што може секој да го прави, со УМЕТНОСТ, која има своја вредност, и музичка и текстуална...

Брат глуп ти е муабетов.. Ти не ги разбираш ни рапот ни металот.

А ти продолжуваш со комерцијален рап..

Pa za kakov rap za zboruva?
Koa samata hip-hop kultura e bazirana samo na pari.
Rapot kako muzika se pravi za pari, za slava, za popularnost, ne se pravi od merak, taka da, ne postoi underground rap, toj rap sho ne go znaeme e FAIL posho ne uspeal da se iskachi na vrvot za da stane dovolno komercialen da go ima na MTV, a toj sho go ima na MTW e gay rap posho toa prostiot narod go saka.

Zatoa, prekini da seresh [Zboruvam u ednina, sho neznachi deka se odnesuva za tebe] za "underground rap" koa samata kultura vi e zasnovana samo na pari, pari=komerciala, komerciala=gayish

Za razlika od metalot koja e muzika napravena od dusha, napravena za izbrana masa na lugje, od artisti koi dushata kje si ja dadat na 2chasoven koncert za merak na publikata da i napravat.
Muzika vo koj parite se sporedna stavar.

ок браво за тебе,
сеа и јас претерав ама повеќето е точно од тоа што го кажав,
а околу бандажите,
а со кое ниво на интелигенција треба да пееш за дека го мразиш господ, дека треба да живееме во пекол бла бла бла

Chitaj malce na temava, ne ripaj postovi, pastirav heavy/soul metal textovi kaj sho se velichi gospod.
I na kraj kraeva vo 98% od textovite vo metalot ne se ni spominja gospod.
I na kraj kraeva po pametno e da zborish deka go mrazish Gospod odkolku deka sakash spinnin' rimz! So ogled deka Gospod e po faca od bandazhite taka? o.0
So ogled deka svetov e gjubre samo radi religii, samo zasho sea lugjeto ne se delat na dobri i loshi, tuku na hristijani, muslimani, satanisti, budisti..i tako dalje..
Ej,da, i na pushachi/nepushachi.

P.S: I ako tolku imash pochit kon toj fraerot gore, barem nauchi deka se "Gospod" se pishuva so golemo "G" <3

Де4ко,потписот ти е граматички неточен :wink:

Не си зимај при срце,му докажував поента на Блајнд,он се разбацуваше со "видимеколкусмеголемиикомплицирани" зборови.
А основите на граматичко говорење и членување,не се битни.

П.с. Што има везе дали на 50те центи мајка му била курва,тоа не е поврзано ни со рап,ни со рокенрол,а ни со темава.

Не се разбацував со зборови на празно , тоа што го кажа Грдиот Пртко во однос на рапот го кажав и јас ,порано бил добар сега дееволуирал во нешто што може да се срамни со земја , ама во секој случај , како што кажа Shadow_rr не е музика туку повеќе е поезија . А текстовите како To the window-to the floor , Move bitch get out the way , No Cadillacs no fur you can't see cause i'm a motherfuckin P.I.M.P ???
Тоа ти изгледаат како текстови кој имаат билокаква вредност , а не па уметничка ?? :nesvest:

Не се разбацував со зборови на празно , тоа што го кажа Грдиот Пртко во однос на рапот го кажав и јас ,порано бил добар сега дееволуирал во нешто што може да се срамни со земја , ама во секој случај , како што кажа Shadow_rr не е музика туку повеќе е поезија . А текстовите како To the window-to the floor , Move bitch get out the way , No Cadillacs no fur you can't see cause i'm a motherfuckin P.I.M.P ???
Тоа ти изгледаат како текстови кој имаат билокаква вредност , а не па уметничка ?? :nesvest:

Vrednost? Sekako deka imaat. Parichna.

Блајнд,сега дефлектираш ти.
Дали и кој има повеќе софистицирани зборови во лирики,тоа не беше поентата.

Поентата твоја беше дека со слушање метал стануваш попаметен.
Не зборам за рап песните какви имаат,конкретно за тоа зборев,дека имаш металци кои се чист пример дека твојата поента нема врска.

почекај малку со уметноста
прифати различно мислење различни идеи
абсурдна тема да
се работи за различни стилови и различни вкусови, за некои рапот е срање за некои металот е срање
ама едно е сигурно овде дискутираат луѓе кои појма немаат за музиката само знаат дка слушаат метал или рап :tapp:

decko, mozebi ti nemas poima od muzika i umetnostm, jas so godini se zanimavam so muzika a plus studiram umetnost. a ako ti tolku se razbiraz od umetnost i rapot go semtas za umetnost togas gospod neka ti dade pamet.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom