МЕТАЛ vs РАП

МЕТАЛ или РАП

• Вкупно гласачи
    146
Статус
Затворена за нови мислења.
барем тоа се среќни луѓе и го имаат тоа што го посакуваат,
а металциве тежнеат по нешто имагинарно, бескорисно, несватливо
колку само ми се хорор кога ќе ги видам во цели дружини се ежам,
долги коси, бради, цели облечени во црно:jaj::jaj::jaj:

Имам средно долга коса, немам брада , облечен сум моментално со бел блузон со розева апликација на него....

Среќни луѓе или глупави луѓе ??
Колку треба да ти биде ниско нивото на интелигенција за да пееш дека ти се вртат бандажите :vozbud: ?

Брат глуп ти е муабетов.. Ти не ги разбираш ни рапот ни металот.

Имам средно долга коса, немам брада , облечен сум моментално со бел блузон со розева апликација на него....

Колку треба да ти биде ниско нивото на интелигенција за да пееш дека ти се вртат бандажите :vozbud: ?
А ти продолжуваш со комерцијален рап..

ок браво за тебе,
сеа и јас претерав ама повеќето е точно од тоа што го кажав,
а околу бандажите,
а со кое ниво на интелигенција треба да пееш за дека го мразиш господ, дека треба да живееме во пекол бла бла бла

Ај малку од религиски аспект, пошо и религии мешавте претходно:
од Исус ли се ежиш?

А ти продолжуваш со комерцијален рап..

Па он очигледно сам себе се изјасни дека слуша комерцијален рап , а исто така продолжува да коментира на металот како да зборува за секта...

Па он очигледно сам себе се изјасни дека слуша комерцијален рап , а исто така продолжува да коментира на металот како да зборува за секта...
ок,
значи претерувам:toe:
или длабоко навлегувам:toe:

ок,
значи претерувам:toe:
или длабоко навлегувам:toe:

Значи генерализираш на слепо , го осудуваш металот според надворешен изглед , на нечуено , на невидено , на несватено.

овоа за мене е рап број 1,
посебно додека сум во вожња,
немам мотивација да го држам воланот без ова:helou:

Еве ти квалитетен рап , а не 24.13 денари (50 сент)....

За раперите рапот е она што им лежи на срце сакаат да го испукаат преку текст.. Да кажат што не чини, што ги фрустрира и да бидат слушнати..
Металците како што вика Blind се држат и на некоја ајде да речеме и уметност.. Музиката, гитарите се она побитното.. Текстот е поспиритуелен поинаков едноставно..
Како и да е.. 2 различни вида андерграунд музика..
Истото срање од живот од едните кажано преку тврди, посурови и подиректни метафори.. Од другите со скроз други метафори и со музика..
Што има толку за расправање и по народна носија ќе шетам ако сакам..
Металците носат црно
Раперите широко
Што комплицирате толку? :uvo:

Рапот (квалитетниот рап) го ценам како уметност, ама поезија. Во рапот најважен е текстот, па затоа се прават такви примитивни звуци (битови). Значи, има квалитет, ама не е музика. А комерцијалните рапови (тие со цицките) се булшит.
Додека пак, кај металот подеднакво се застапени и поезијата и музиката (имам спомнато во некоја друга тема дека металот има скоро иста стуртура како и класичната музика, па да не навлегуваме многу сега).

хехе, еве ти тебе квалитетно рокче (донекаде се слични со металот нели, барем повеќе одколку со рапот:helou:)

човек што е среќен и е полн со ентузијазам не може да поднесе метал,
тоа е музика за очајни, агресивни, депресивни, разочарани бла бла бла итн итн итн
ha ha... bas obratno metal ne moze sekoj da podnese samo luge so jaka volja i stav mozat da podnesat ekstremen metal, a kao se e super na svetov pa raperive kao ne bile nezadovolni, site znaat kako stojat rabotite, ako zivees vo iluzija loso za tebe.

mislam deka ova e navistina absurdna tema bidejki ne logicno e metalot koj e umetnost da se sporedi so nesto bez vrska koe e sranje. KEEP METAL ALIVE \m/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom