Visual Studio 2008 Professional Edition

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.735
Поени од реакции
1.340
Ja снимив најновата верзија на Visual Studio.
Фајлот е во iso формат (големината на фајлот е 3.47 GB) ме интересира дали треба да го изрежам фајлот на dvd или неморам?

Фајлот е во iso формат (големината на фајлот е 3.47 GB) ме интересира дали треба да го изрежам фајлот на dvd или неморам?

Со Daemon Tools можиш да го маунтираш во виртуелен двд

Земи си PowerISO и едно празно DVD CD. Стави го DVD CD-то у DVD Rom-ор, отвори го .iso фајлот со PowerISO и иди на опцијата Burn и изрежај го (автоматски ќе се моунтира и изреже).
Е сеа доколку немаш DVD режач ондак ќе треба со Daemon Tools, али мислам дека подобро би било да го ирежаш, види некој другар со DVD режач ако имаш... :toe:

Едит: Со PowerISO исто така можеш само да го моунтираш. Отвори со .iso фајлот со PowerISO и иди на опцијата "Extract" (селектирај ги сите фајлови) и екстрактирај го (исто како .rar, .zip...). И после ќе си бидат обични фајлови (.exe, .jpg, folders...)

Фала за советите.
Ме интересира има некоја голема разлика помеѓу Visual Studio 2008 и Visual Studio 2005.
Мислам на фрејмворците?

Го инсталирав Visual Studio 2008 пред некој ден и заглавив кај едноставен евент хендлер.
Имам еден лист бокс кој го полнам на Page_Load и имам дефинирано евент хендлер кој ја зема вредноста на селектираниот итем (id='409-56-7008') оди во база го извршува кверито (selectSQL = "SELECT * FROM Authors ";
selectSQL += "WHERE au_id='"+ListBox1.SelectedItem.Value+"'";) и ја сетира вредноста на лабелата(StringBuilder sb = new StringBuilder(); Label1.Text = sb.ToString();).

Еве го кодот во скратена верзија:

PHP:
 public void ListBox1_SelectedIndexChanged(Object sender, EventArgs e)
    {

Response.Write("Ok, ova e samo test");

// Дата база кодот тука

}
Кога ќе кликнам на листбоксот прави автоматски рифреш тоест пост_бек но вредноста на лабелата не се менува.
Еве ја јава скриптата што ја генерира:

PHP:
var theForm = document.forms['form1'];
if (!theForm) {
    theForm = document.form1;
}
function __doPostBack(eventTarget, eventArgument) {
    if (!theForm.onsubmit || (theForm.onsubmit() != false)) {
        theForm.__EVENTTARGET.value = eventTarget;
        theForm.__EVENTARGUMENT.value = eventArgument;
        theForm.submit();
    }
}
Еве го и почетниот таг на листбоксот:

PHP:
<select size="4" name="ListBox1" onchange="javascript:setTimeout('__doPostBack(\'ListBox1\',\'\')', 0)" id="ListBox1">

Ако може уште еднаш целиот код убаво да го дадеш...нормално доколку не си го решил проблемот..

се обидувам да го ставам SP1 за MSVisual Studio 2008 ... инсталацијата ми паѓа уште на старт ... некое инфо ?

во SP1 е средено Multiple Selection и некои други работи затоа и ми е потребно ....

Anyone?

Абе 2010 кога излегува да не знае некој?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom