Последен гледан филм со кратка рецензија

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
,, New York, I Love You ,,

Najdobriot za 2009...must see..ne gubete vreme..New York..deset prikazni...deset reziseri (Fatih Akin,Natali Portman debi,Brad Ratner i dr.)...pretezno za ljubovta..srekna...nesrekna...muzikata fenomenalna....se naj..ne vredi da se pisuva,aj pod hitno pred TV...9/10
Go gleav i jas pred nekoj den OK eeeee ama go gledav pred nego Paris J`tme t.e. 2005-6 t.e. filmot od koj e inspiriran ovoj film i vo odnos na toj mi izgledase polos iako ne e loso Glej go Paris boli se glumcite i reziserite (Coen Brakja, Tom Tykwer, Gus van Sant itn) i toa mnogu iako preodite ne im se tolku dobri kako vo New York. Se na se
New York 7.5/10
Paris 9.0/10
Ima i slicna vezija vo Tokyo od pred 2-3 godini samo e malku po japonsko bizarna ama isto dobra e.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Capitalism - A Love Story.

Капитализам љубовна приказна е најновиот филм на Мајкл Мур и е последен гледан мној филм во овој момент. Ми се допадна и толку имам да кажам за него.....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Capitalism - A Love Story.

Капитализам љубовна приказна е најновиот филм на Мајкл Мур и е последен гледан мној филм во овој момент. Ми се допадна и толку имам да кажам за него.....

Документарец е ова, не е класичен филм, нема улоги, пресврти, ефекти.... :uvo:

I

Intex

Гостин
Taken (2008)

Одлично лесно филмче. Оддамна немав гледано нешто вакво, а добро. Трговијата со бело робје и трката со времето за спасување на ќерката претставено низ очите на екс агент. Крајот беше добар, иако очекував повеќе, мислам поуметнички да завршеше барем.
Оценка: 9.5/10

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
The Ugly Truth

Долго време го избегнував овој филм, мислев дека ќе биде нешто ептен лошо, ама не беше до толку. Темата е врските и стереотипите за нив, очекувањата на жените да најдат совршен маж и опседнатоста на мажите со секс итн. Смешен на моменти, а некаде премногу се исфорсирани смешните дијалози и сцени. Се на се забавен за гледање, а и Џерард Батлер е симпатичен :wink:
6.5/10

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Taken (2008)

Одлично лесно филмче. Оддамна немав гледано нешто вакво, а добро. Трговијата со бело робје и трката со времето за спасување на ќерката претставено низ очите на екс агент. Крајот беше добар, иако очекував повеќе, мислам поуметнички да завршеше барем.
Оценка: 9.5/10
Мене овој не ми беше ништо посебно, уствари не го ни догледав. Типично акционо филмче со клише приказна и предвидлив крај, у стилот на џемс бонд - експлозии, бам-буум!, брканици со коли и главниот јунак трча низ дожд од куршуми и нема гајле, со мачо-изјави како : ''I'm your worst nightmare!'' :pos2: . Не знам што им се свиѓа филмов толку на сите? :smir: Ако вакво лесно филмче добива 9.5 од 10, што оцена треба да им дадам на Таксист, Блејд Ранер, итн...?:wink:

Lost Highway (1997)

Филм на David Lynch

рецензија тука не удирам, на ниеден од филмовите на David Lynch и на Stephen King

оценка: највисоката 10/10
Lost Highway е одличен филм, откако ќе прочиташ објаснување на IMDB и ќе сфатиш за што се работи. :icon_lol: Сцената ''Јави се да видиш дека сум кај тебе дома'' е - но комент. Филмчево е малку споро , можда и репетитивно на моменти, ама кога ќe дознаеш за што се работи, добивaш сосема поинаква претстава за филмов и согледуваш колку добро е замислен. Само Линч може да направи вакво нешто. Што би рекол Али Џи - ''Риспект''!

:pos2:

I

Intex

Гостин
Pathology (2008)

На IMDb има нереална оценка, од 5 и нешто, а филмот вреди многу повеќе. Солидна приказна, актерската екипа исто солидна. Алиса Милано не ми се допадна во филмот, органски не ја поднесувам неа.
И ај сеа плотот да го објаснам накратко: група патолози се натпреваруваат кој од нив ќе изврши совршено убиство, а другите да не ја откријат причината за убиството. Натаму гледајте.
Оценка: 8/10

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мене овој не ми беше ништо посебно, уствари не го ни догледав. Типично акционо филмче со клише приказна и предвидлив крај, у стилот на џемс бонд - експлозии, бам-буум!, брканици со коли и главниот јунак трча низ дожд од куршуми и нема гајле, со мачо-изјави како : ''I'm your worst nightmare!'' :pos2: . Не знам што им се свиѓа филмов толку на сите? :smir: Ако вакво лесно филмче добива 9.5 од 10, што оцена треба да им дадам на Таксист, Блејд Ранер, итн...?:wink:
Епа баш тоа, не се замара филмот дали е клише или не. Едноставно, како ја замислиле сценаристите приказната, така и ќе тече, без разлика дали некој седи, гледа од страна и вика "Бууу клише ова, клише она".
Аман веќе со тоа клише, дури и филмовиве сега почнаа повеќе да пазат дали се клише или не, место да имаат добра приказна и одлична акција.

Филмов е тоа, му ја киднапирале ќерката, али не е он некој nerd или вработен на рецепција, па нормално дека се заебале и ќе им ебе матер. Што и е логично, гледајќи го неговото минато. Ќе видиш, ако го прифатиш филмот и си спремен за die hard акција, ќе уживаш како и сите "нас".
За мене "клише" има друго значење, рецимо како филмовите со Стивен Сигал, он увек мора да знае карате, аман.
Имаше еден филм, не ми текнува на насловот, Сигал е доктор кој помага во мало гратче/ватевер, али коа ќе се десат глупостите, он знае и карате, тае квон до, да решета со узија и милион други работи.
Е, тоа е претеризам, ебате докторот. :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Епа баш тоа, не се замара филмот дали е клише или не. Едноставно, како ја замислиле сценаристите приказната, така и ќе тече, без разлика дали некој седи, гледа од страна и вика "Бууу клише ова, клише она".
Аман веќе со тоа клише, дури и филмовиве сега почнаа повеќе да пазат дали се клише или не, место да имаат добра приказна и одлична акција.

Филмов е тоа, му ја киднапирале ќерката, али не е он некој nerd или вработен на рецепција, па нормално дека се заебале и ќе им ебе матер. Што и е логично, гледајќи го неговото минато. Ќе видиш, ако го прифатиш филмот и си спремен за die hard акција, ќе уживаш како и сите "нас".
Брат, и ја сакам понекад да го пуштам мозокот на пасење и да погледам некоја добра акција, цртан, итн....ама не да глеам нешто што сум го гледал 100 пати...Истиот ден кога пробав да го гледам Taken, мислам дека на Сител, даваа некој азијски филм (го фатив крајот случајно) со потпуно иста приказна - на еден му ја киднапирале ќерката и потепа све живо, чак на крај го нокаутираше на Стивен Сигал со мајагери :vozbud:, само не го покажаа на Сигал како паѓа (ја замрзнаа сликата), изглеа тоа беше некој компромис :pos2:.
Затоа не можам да сфатам како секој филм со Џемс Бонд заработува пола милијарда кога е едно те исто, не мора да го гледам филмот за да знам што ќе се дешава отприлика и како ќе заврши. Иста работа со Невозможна Мисија, Борн, итн...
Секој со својот укус, бла,бла :smir:

The Limits of Control (2009)

Џим Џармуш и тие негови интересни ликови...
Овој негов последен филм ме разочара.
Трилер за еден мистериозен црнец кој прифаќа мистериозна работа.
Со еден збор, филмов е ТАПА. Изледа убаво ама е многу спор, репетитивен и со чудни дијалози (кои ги има сосема малку). Слободно можел да се скрати од 2 саата на еден, вака саат и пол се понављаат едни исти работи до таа мера што пополека губиш интерес за филмов, за таа некоја мистериозност што ја има и крајот не задоволува уопште, не го вади. А не би рекол и дека има(ше) некоја поента.

П.С. Џармуш, да ти е* мајката што ми откри како завршува The Lady from Shanghai (1947). Барем да вредеше филмов за тој спојлер...

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
za ,,TAKEN,,..
ako si roditel i se sozivees so kidnapiranjeto...no coment,filmot e ludilo,melem za dusa...baska imase ekstra paraleli,majkata ligava,,emancipirana,,,Liam racionalen,stabilen...pa kakvi samo finti imase u filmot(so otvorenata tel.linija,so iznuduvanjata na priznanijata i se drugo).Najdobra akcija za 2008/09.Sto e klise,iskreno ne znam.I akcijata,bas realna,zdravo mavanje,nokauti od prva,a ne od tipot na Van Dam i Sigal,da trpat po sto udari u edna minuta,pa tek potoa ke se iznervira i mame ebe.Filmot e extra akcija i end of story,e sega ako saka nekoj da filozofira i da bara Jarmush ili Kjubrik u kidnapiranje deca,neka kupi kiselo mleko i otkoga ke go izede neka pcue i vika ,,ebati pudingot od vanila,,

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
za ,,TAKEN,,..
ako si roditel i se sozivees so kidnapiranjeto...no coment,filmot e ludilo,melem za dusa...baska imase ekstra paraleli,majkata ligava,,emancipirana,,,Liam racionalen,stabilen...pa kakvi samo finti imase u filmot(so otvorenata tel.linija,so iznuduvanjata na priznanijata i se drugo).Najdobra akcija za 2008/09.Sto e klise,iskreno ne znam.I akcijata,bas realna,zdravo mavanje,nokauti od prva,a ne od tipot na Van Dam i Sigal,da trpat po sto udari u edna minuta,pa tek potoa ke se iznervira i mame ebe.Filmot e extra akcija i end of story,e sega ako saka nekoj da filozofira i da bara Jarmush ili Kjubrik u kidnapiranje deca,neka kupi kiselo mleko i otkoga ke go izede neka pcue i vika ,,ebati pudingot od vanila,,
LoL. На кого му свиѓа ОК, секој со својот укус и тоа е. Мене не ми се свиѓа, и не се потресувај. :smir: Гледам секакви филмови/жанрови; oмилени ми се и The 'burbs, Ghostbusters, Training Day,...и да не набројувам, кај ги гледаш Џармуш и Кјубрик тука, ја не знам... Приказната не ти е клише, добро ај Тејкен е првиот филм со одмазда. ЛОЛ. Ако ми е позната приказната, знам/претпоставувам како ќе заврши и ако има глупи дијалози/реплики у филмот - ''Ќе те убијам, ме слушаш'' или ''Ќе ја срушам Ајфеловата Кула aко треба'' :pos2:, ај да се палам на ''реални'' акциони сцени и на есплозии. Бај д веј, тоа што викаш екстра паралели, тоа се вика стереотипни ликови. Зашто е мајката таква, затоа што е богата и тоа му доаѓа по аутоматизам. Ајт :salut:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Уште ли Taken е тема? Јака приказна. Ќерката ја киднапираат, таткото иде им ги крши кичмите. Ем многу емотивна ем некој се убил од мозгање да ја состави. Стивен Сегал, друго паковање.

Ако веќе сакаш да се соживееш како родител, гледај го The Lovely Bones. Тоа барем ќе разбуди емоции кај тебе. Taken е најобична акција, 100-та копија од иста приказна.

P.S.
Вие изгледа немате видено што им напрај Шварци кога му ја киднапираа ќерката во Commando. :pos:

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
znaci,po tvoe,ako se napravi ,,odmazda,, film,gotovo,avtorski prava ima,se drugo e klise.
Majkata bese bogata,pa takva e kako sto e ,a Liam kao ,,siromasen,, bese.Za dijalozite...vo cajtnot,da ne sakas Shekspir da recitira.?Nema vrska,sto sakas pisuvaj,ama za ovoj film gresis.A inaku bas me nasmea za ,,Lost Highway,,mislam deka bese ti,otkoga si procital na imdb ti stanal filmot pojasen.Interesno,treba filmadjiite da pocnat so sekoj film da davat i upatstvo za upoteba,za da bidat razbrani.

e stvarno,kolku luge,tolku cuda..abre luge,diskutirame za akcionen film,dali e dobra akcija ili ne e..od kaj sea Lovely bones go pikas tuka(gledan mi e,ok e filmceto,ama jas da go pravev,sefot ke se otvorese pred deponijata,pa deckoto ke mu izvrsese maksiofacijalna hirurgija na fraerot na lice mesto).Od cela ponuda na akcioni filmovi za periodov,mene mi ostavi najdobar vpecatok...i pak naglasuvam,kiselo mleko e kiselo mleko,ne e puding.Vprocem i od tebe imase eden biser od porano,kade u ist kos gi stavase WANTED I FIGHT CLUB

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
znaci,po tvoe,ako se napravi ,,odmazda,, film,gotovo,avtorski prava ima,se drugo e klise.
Е не, не е...ти кажа ИОсоно за Commando. На Шварци му ја киднапираат ќерката, иде по нив, иста прича.

A inaku bas me nasmea za ,,Lost Highway,,mislam deka bese ti,otkoga si procital na imdb ti stanal filmot pojasen.
Луѓе, најдовме генијалец кој ги разбира одма филмовите на Линч! И Мулхоланд Драјв одма го сфати сигурно, бре,бре, уште на средина си го укапирал сигурно :pos2:

..abre luge,diskutirame za akcionen film,dali e dobra akcija ili ne e.....
Брат, тебе ти се свиѓа филмов, мене не и толку :smir: Џабе ќе се расправаме до утре. Толку од мене.:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom