wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.642
- Поени од реакции
- 34.057
Добар стимуланс е филмот. После некој напнат/акција/користење_повеќе_главата филм такви бавни драми ми се супер. Се согласувам дека филмот едвај заслужува 5ка, иако јас го наградив со 7. Чисто како фан на приказната. Како и да е, крај краева, ако не погледнеме и лош филм, ќе неможеме да препознаваме добар.Wot, и јас го гледав Dorian Gray (2009), не ми се допадна. Ми се допадна приказната, која е стара и во модифицирани верзии сме ја виделе и сме ја читале... но мислам дека она е приказна за холивудски филм, а не за британска протукција. На англичаните треба да им се забранио да прават било какви приказни од Викторијанската ера, затоа што автентично прикажуваат колку бил досаден овој ужасен период на островот. Видовме многу превртување по кревети, многу празни дијалози, премногу доцна во филмот Дориан ја запознава својата вистинска љубов, т.е. романсата трае само кратко... Знам дека е некоја адаптација на роман и незнам ништо за романот, ама ова ми изгледаше многу неуверливо, како еден куп британски ТВ филмови што ги пуштаа на МТВ на времето... 5/10 ако веќе морам да го оценам.
И околу превртувањето по кревети, што да збориме за делото на Lars von Trier, Аntichrist? :pos2: