ogledalo
провинцијалец
- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 3.198
- Поени од реакции
- 174
zemjak mora da te popravam za poslednava recenzija , masakrot e napraven na ardenite t.e. Vo Belgija http://en.wikipedia.org/wiki/Malmedy_massacre toa e poslednata ofanziva sto hitler uspeal da ja napravi, ali od nedostatok na gorivo ne uspeal da izbie na antvrpen ili barem do rekata meza ))).Да погодам... недостигав на темава не е дека не гледав филмови... мака ми беше да пишувам (еден по еден ) вака на куп ми се поинтересни... ај да си почнам (да видиме што вика листава)
Hot Fuzz
Главниот актер во филмов - полициски инспектор во Лондон инаку најдобар во својата класа, едноставно совршено здраво и исто толку спремно физички човечко суштество, е префрлен (од непознати причини) во гратче (буквално упи*ку матер и тро лево) со стапка на криминал од беден 1 (нецел) процент - цајканите буквално дремат онака без работа... комични ситуации, црн хумор и препорака за сите љубители на црниот хумор и непредвидливи текови на филмот. Оценка 7,5/10
The Pink Panther 2
Е овој од што е толку аматерски, ни слика не заслужува... веројатно најбедното филмско издание на Стив Мартин и Жан Рено, оценка 3/10 и препорака за сите кои успеваат да се цепат од смеа на Чарли Чаплин.
The Hangover
Хмм, веројатно на почеток обид за да направат нешто како Ергенска забаваили само јас имав грешен впечаток на почетокот :raz: енивеј троцја другари пред свадбата на едниот од нив одат за Лас Вегас и филмот дотука е многу здрвен за да мрдне утрото од кога сите полека се освестуваат од првата преспиена ноќ таму... оценка 7/10 (незнам кој му ставил 8ка на имдб)
Carlito's Way
Епа ни тука не ставам слика иако оценката не му е мала, ама па може оценката а и Ал Пачино во главната улога ме натераа да почнам да го гледам филмов... можеби на некого на кого му се дига на мафијата и на мафијашки работи филмов ќе му биде откровение, но за мене куп досадни дијалози за животот на Карлито Бриганте т.е период од неговиот живот после излегувањето од jail ...не колеџот оцен4е: 7/10 (и тоа поради Ал Пачино и некои интересни моменти)
Рецензија... па има прсти да ме заболат ако почнам за овој филм, си го гледав онака да се потсетам на маестралната изведба на Мел Гибсон во улогата на Вилијам Валас... первезии оценка 9/10
Rescue Dawn
Кристијан Бејл во улога на германско американски... т.е натурализиран американец пилот кој е соборен на мисија во виетнам и приказ на страданиата негови и патот до слободата... бла бла прикаска без жар онака празно млатење слама... оценка: 5/10
Николас Кејџ во приказна типична америчка т.е да... приказ на американската реалност за продажба на купишта оружја и печалба од истото приказ на светот во промени (падот на СССР) и така натака... приказна без... шознам и фали многу дури и премногу како документарец е вака... оценка: 6,9/10
Banlieue 13 - Ultimatum
Париз... иднина, блиска иднина... париз поделен на кварт на ајдуци и кварт на нормални... ајдуциве забегуваат, џандариве сакаат да ги решат инаку џандарите се корумпирани и тоа многу и сакаат да се решат со битангиве... паркур до бесвест и остала бесна гимнастика 8/10
Enemy at the Gates
Втора светска војна... руски фронт, приказ на русите пред да се свестат што прават и приказ на моментот кога се освестуваат и ќе почнат да ги шибаат дотогаш несопирливите германци, прикажано низ биографијата на најдокажаниот руски снајперист Василиј Зајцев (Џад Лоу), херој каков што дотогаш немале во своите редови, синоним за храброст со кој прават цела реформа... љубовна приказна, прекрасни кадри фатени низ снајперските нишани и убава приказна оценка: 9/10 (сакам филмови од 2св)
Филм кој ме остави без зборови, приказ на масакр на американска воена единица од страна на германците во Франција... филм снимен со мнооогу мал буџет (не ми текнува колку беше ) доста реална приказна на трауматизирани преживеани од масакрот и обидот да се спојат со нивните... кои се на само една германска армија пред нив. Оценка: 8,5/10
inaku filmot e stvarno dobar, i humanisticki realen )))