Последен гледан филм со кратка рецензија

D

drle

Гостин

Јас сум многу задоволен од филмов, може да се каже дека не е типична комедија која што ќе ве насмее до солзи, ама дур го гледате сигурно нема да ви здосади поради разните ситуации во кои запаѓаат главните ликови за време на нивното патување во Лас Вегас, каде еден од четворицата другари ја прави својата ергенска забава во хотел.
Филм на кој сум се смеел од срце по подолго време. Оргиналноста на ситуациите во кои се наоѓаат главните ликови ме воодушеви по гледањето на филмот. Каква и да било рецензија, само би го искривила очекувањето од филмот, сцените не можат да се опишат со зборови, мора да се видат. Би го издвоил само делот со крадењето на тигарот на Мајк Тајсон, кој е капка во морето од урнебесни ситуации.
Оценка 10/10.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321

Koмедија која дефинитивно нема да остави никого рамнодушен. Едноставно одлична комедија, со добра замисла и концепт и одлична актерска екипа.
Финтава е муж и жена се земаат но и тој и таа имаат по еден син кој живи со родителот. Едниот има 39 другиот 40 години но се понашаат ко 15 годишни :pos2:

Филмов не доби 10-ка смао поради неколку ситуации кои онака не се смешни пре би рекол глупи, но малку се се на се одлична комедија.

9/10

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
The Memory Keeper's Daughter

Филмот е работен според истоимениот бестселер. Многу убава приказна, приказна што ќе ве потресе, мене лично ме удави во солзи ама добро јас сум типичен примерок на премногу емотивна личност. :pos:
Се работи за сопружници што ќе имаат близнаци, машко и женско, но девојчето ќе има проблем уште при раѓање и сопругот ќе направи една работа што цел живот ќе го прогонува. Потоа ништо веќе не е исто како што било порано. Животот им се променува целосно. Крајот е многу трогателен.
Оценка од мене 10/10.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676

Во овој филм е прикажана борбата мегу брејкденс групите поточно мегу 2 брејкденс групи(не типичен брејкденс,нешто тропаат со нозите незнам како се вика тоа :kesa:). На почетокот во филмот се појавува Крис Браун,но потоа го убиваат и неговиот брат е главен осомничен за убиството. Потоа брат му се приклучува на друга група и ке се обидат да го освојат националното првенство во брејденс од Wolfs кои 8 години по ред го освојуваат 1то место. Во мегувреме се заљубува во женската на водичот на другата група.
едит: степување се вика (tnx to Walker Girl. :) )

Моја Оценка 9/10.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
The reader

Драма со Kate Winslet во главна улога, правена е според истоимената книга на Bernhard Schlink. Навидум е една љубовна приказна на 16 годишник и поранешна членка на SS единиците. Таа го воведува во првите еротски тајни, ќе ги видите разголените тела на младиот Мајкл Берг и 20 години постарата од него Хана Шмиц.

Исто така ја обработува тематиката за геноцидот на евреите и последиците од него. Предизвикува сеќавања од минатото на главниот протагонист, Хана цело време му е во мислите и покрај тоа што ќе помине многу време без неа и навидум ќе има живот, ќе се ожени и ќе добие ќерка. Тој станува адвокат и сосема неочекувано повторно таа влегува во неговиот живот, непланирано исто како што замина.

Оценка, па што знам малку ми е деликатно ама ајде нека биде 8/10.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.642
Поени од реакции
34.057
Lesbian Vampire Killers (2009)

Жанр: Action | Comedy | Horror

Значи, НЕ. Нека не ве лаже насловот и се тоа. Damn, колку сум плиток. :icon_lol:
Иако е оценет со 5.3/10, јас не му давам повеќе од 4.

2ца другари одат по авантура, која ќе ги однесе во едно заборавено место.
Едниот судбината му е да го спаси светот. Глупости, ебаго.
http://www.imdb.com/title/tt1020885/

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
The Last House on the Left

Жанр: Crime | Drama | Thriller | Horror

Достра вознемирувачки и напнат филм, со многу крв.. Гледам и во групата на хорори е ставен, ама не е страшен, барем мене не ми беше. Ова е еден од оние филмови од кои нема да го тргнете погледот ни секунда. Ептен напнат филм, меѓутоа вредеше да се погледне. Нема да биде интересно да земам да го раскажувам, таков е самиот филм... Ако ви раскажувам, нема да бидете толку напнати колку што бев јас. :) А да, има неколку (една, две) претерано (значи ПРЕТЕРАНО) вознемирувачки сцени, да предупредам.

Оценка: 8.5/10

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14

Mногу добар филм, со уште подобра приказна. Еден вампир одлучува да му го раскаже својот живот на новинар. ОД тоа како бил создаден, кој го создал, каде патувал, кој ми биле придружниците па до сегашноста. Го препорачувам на секој иако не е баш за да се гледа со помали деца.:smir:

10/10

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72

"The Hangover"
- Нема потреба од премногу зборови за филмов, еве гледам дека неколку членови го гледале и им се допаднал, стварно супер филм, се изнасмеав, се расположив, стварно нездрави моменти има :) Mислев дека ќе биде некоја бедна комедија, ама се излажав, вреди да се гледа!

"Harry Potter and the half-blood prince" - Се разочарав од филмов, очекував многу повеќе, а искрено умрев од досада, единствено последните 15 минути беа интересни и ништо повеќе. Прв хари потер филм да ме разочара :/

"Before Sunset" - Само еден збор, ДОСАДНО! Од почетокот на филмот не престанаа ни една минута да зборат двата главни ликови! Признавам дека имаше некои убави мисли кажани, но толку иритира да слушаш саат и пол дрдорење, едвај го дочекав крајот. Се мислев неколку пати да го изгасам, ама чим толку зборење пројде, си реков уште малце ќе издржам да видам на крај што ќе се случи.. и ништо не се случи. Тапа филм.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Terminator Salvation (4)
Релативно интересна приказна и одлични ефекти но приказната не ми се допадна многу можеле и подобро. Плус Шварценегер требаше да биде подолго во филмот.
Како и да е 7/10

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Eyes Wide Shut

Психолошка драма, со еротски елементи, во главна улога се Том Круз и Никол Кидман, режија на Стенли Кјубрик, воедно ова е и неговиот последен режиран филм.

Очекував нешто сосема поинакво, но наидов на сопружници чиј брак не е многу сјаен. Откако Алис (Никол Кидман) ќе му ја признае на сопругот д-р Бил Харфорд (Том Круз) својата поранешна желба да му биде неверна тоа длабоко му влегува во психата и го прогонува. Постојано размислува за тоа и свесно запаѓа во една оргија под маски што подоцна ќе му предизвикува проблеми. Сцената со оргијата и порано ја имав гледано, бевме собрани друштво кај една другарка, навечер има посебен ефект, морбидно е и мрачно, некако мистично, таинствено проследено со звуци кои создаваат некаков чуден страв.

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Memoirs of a geisha

Го имав филмот подолго време ама синоќа решив да го гледам затоа што е прилично долг (2 часа и 30мин). Ми се допадна филмот ептен, оценка 10 од 10, на Imdb има 7.1
p.s.Chiyo преубава
Им го препорачувам на сите кои што го испуштиле

Ghost of Girlfriends Past

Интересен филм, може нешто да се научи, ама не е задолжително:vozbud: и им го препорачал на сите што сакаат романтични комедии:tv:
Оценка моја 7, на imdb 5,6

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
American Gangster (2007)
Жанр :
Drama | Crime
Конечно некој добар гангстерско- мафијашки филм. Номиниран за оскари.
По смртта на неговиот шеф, Франк Лукас (Дензел Ваншингтон) се претвора во најголемиот дистрибутер на херион во Харлем најпрво а после и во цел Њу Јорк.
Наоѓа добар начин да ја пренесе дрогата од Азија во Америка и како резултат на то неговиот хероин е подобар од другите и со пониски цени. Blue Magic. :)
Иначе Франк Лукас е сеуште жив. :)

The Weather Man (2005)
Жанр :
Drama
Дејвид Шприц е вработен во телевизиска куќа како метеоролог. Животот му хаос. Разведен е од неговата жена, дистанциран е од неговиот татко и очајно сака да изгледа како многу се грижи за неговите 2 деца. За да биди неговиот живот уште по лош, кога ке излези на улица некои од луѓето го маваат со fast food. Но со текот на филмот неговиот карактер се преобразува во херој.
Дури го гледав прв пат филмот, останав astonished. :)
IMDB 6.9 . Me - defenetly higher. :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Прегледај го приврзокот 12190
Ама буквално секогаш филмовите кои имаат два дела ги гледам од вториот па после се враќам на првиот. Приказна слична на онаа од Jeepres Creepers (мислам на the scary part). Главниот убиец е плашилото за птици. Инаку, станува збор за едно семејство кое живее на фарма и ја има најсушната година. Пченката е целосно исушена, гавраните го јадат и она малку што е зачувано а пумпата за вода не работи. Сè ќе се смени еден ден кога плашилото ќе биде поставено на нивата. Ќе започнат крвавите и мистериозни убиства, а семејниот мир полека ќе почне да го снемува. Секако, да не заборавам да напоменам дека ова е од оние хорори во кои главните ликови успеваат да го победат негативецот, но тој сепак наоѓа начин да се врати и да остане притаен додека наскоро пак не биде откриен.
Вреди да се погледне. Му давам 9/10, поради многу крвавите сцени и детализираните бели очи на неколкуте привиденија.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Добро, BRUNO! у филмови се рачуна, така? Епа кој е вољен да "фати" некоја перверзија, нек изволи...Има да се изнагледа едночудо глупирање и изазивање на судбината, до помочување...колку е стварно добар проценете сами. Ја му давам 5/10.

Kajgana Shop

На врв Bottom