Време е граѓаните да го разбудат Грујо

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Сведоци сме дека грешките на Владата во последно време се нижат како на лента...

Грешки и незадоволство во образованието, трошење на пари за проекти кои во моментов воопшто не се битни, патриотските каси, продолжување на партизацијата на институциите и така до недоглед...

Дека вакви работи ке се случуват беше и повеке од јасно имајки во предвид дека готово и да нема опозиција...
За ова пишував а моите стравувања се остваруваат...
Единствен кој може да го разбуди на Груевски е народот...

Би ве замолил да не ми лепите етикети, затоа што мислам дека ваква иницијатива би била добра за сите нас, секако кога би била деполитизирана...

Инаку јас сега как и пред тоа му верувам на Груевски и неговите намери да направи нешто од оваа држава, мегутоа кадровски стои многу слабо и секако и за него би било кога за момент би излегол од „ИДИЛАТА„ која му ја создаваат оние околу него...

А дека славата удира во глава за жал се покажа и во случајот на премиерот...

Би ве замолил да не ми лепите етикети, quote]
Не си за етикета, ти си да ти се залепи билбоард од сдсм.
Доста со предизборен маркетинг, завиткан во светликава хартија и целофан. Доста проѕирна работа.

Доста со предизборен маркетинг, завиткан во светликава хартија и целофан. Доста проѕирна работа.

Тоа е проблемот бе брат, а после серете како се било политизирано , па нормално дека ке биде кога само црно бело гледате...

Читаш ли подоле што напишав , сега како и пред тоа му ВЕРУВАМ НА ГРУЕВСКИ, туку ептен почнаа да го санкаат оние околу него, а никој не превзема одговорност...

Ако му веруваш, биди доследен до крај.
За кадровски промени, ако е потребно, постои реконструкција на Влада.
За тоа што јас, или народот, гледа монохроматски, за тоа никој не е виновен. Никој досега не ни ја покажал убавината на спектарот. Нема врска. Одиме понатаму, без промени, со Сонцето од Кутлеш - напред.:smir:

Тоа е проблемот бе брат, а после серете како се било политизирано , па нормално дека ке биде кога само црно бело гледате...

Читаш ли подоле што напишав , сега како и пред тоа му ВЕРУВАМ НА ГРУЕВСКИ, туку ептен почнаа да го санкаат оние околу него, а никој не превзема одговорност...
Па тоа е проблемот во Македонија што партиски определените мислат дека нема неопределени.Значи ако не си за нас си против нас.Ама тоа е кога имаме такав народ што не гледа подалеку од носот и ова што го имаме сега ни е многу...:toe:

Се кажа ништо повеќе ништо помалце народот знае можеби и Дпмне има грешки но едно е да направиш грешки неколку отколку да се моткаш во место како што беше Сдсм во нивните мандати ништо не направија.

Па тоа е проблемот во Македонија што партиски определените мислат дека нема неопределени.Значи ако не си за нас си против нас.Ама тоа е кога имаме такав народ што не гледа подалеку од носот и ова што го имаме сега ни е многу...:toe:

Toa se "precizira" na malku podrug nacin:
SAMO LOPOVCINITE ...mislat deka na svetot nema cesni lugje... :)

Не милсев дека најактивни спамери ќе излезат од СДСМ . Мислев дека тоа ќе се фирми од како ТОП ШОП.

Но нели сме Македонија и тоа е можно

Тоа јас, не го имам напишано!

хм кога ја спомна идилата и тие што ја создаваат незнам дали си слушнал за еден многу паметен канцелар Потимкин му било името кој изградил села за својата кралица е сега Гвујо немуе гајле за народов тоест во оваа држа се води сметка само за елитата и затоа сме елитократија а не демократија

Другарчево кое ја отворило темава би го замолил да ми даде подобра алтернатива од овие кои се сега на власт. Освен анархија како опција.

Овие би ги критикувал за некои потези, за некои би ги пофалил, али оние гоедана кои не доведоа до ова дереџе, па нив нема за што да ги пофалиш,...а критика,...па и критиката е за некој добар потез...таму има само катастрофа.

Се кажа ништо повеќе ништо помалце народот знае можеби и Дпмне има грешки но едно е да направиш грешки неколку отколку да се моткаш во место како што беше Сдсм во нивните мандати ништо не направија.

И што сега ако СДСМ биле полоши они ли треба да бидат репер...
Јас сепак мислам дека треба да се стремиме кон нешто добро а не помалку лошо...

Другарчево кое ја отворило темава би го замолил да ми даде подобра алтернатива од овие кои се сега на власт. Освен анархија како опција.

Овие би ги критикувал за некои потези, за некои би ги пофалил, али оние гоедана кои не доведоа до ова дереџе, па нив нема за што да ги пофалиш,...а критика,...па и критиката е за некој добар потез...таму има само катастрофа.

Алтернатива нема, мегутоа има алтернатива за кадровско подобрување, и посериозен пристап кон грешките, а и малку повеке слух за народот нема да е на одмет...

Сведоци сме дека грешките на Владата во последно време се нижат како на лента...

Грешки и незадоволство во образованието, трошење на пари за проекти кои во моментов воопшто не се битни, патриотските каси, продолжување на партизацијата на институциите и така до недоглед...

Дека вакви работи ке се случуват беше и повеке од јасно имајки во предвид дека готово и да нема опозиција...
За ова пишував а моите стравувања се остваруваат...
Единствен кој може да го разбуди на Груевски е народот...

Би ве замолил да не ми лепите етикети, затоа што мислам дека ваква иницијатива би била добра за сите нас, секако кога би била деполитизирана...

Инаку јас сега как и пред тоа му верувам на Груевски и неговите намери да направи нешто од оваа држава, мегутоа кадровски стои многу слабо и секако и за него би било кога за момент би излегол од „ИДИЛАТА„ која му ја создаваат оние околу него...

А дека славата удира во глава за жал се покажа и во случајот на премиерот...
не лепам етикета засто не ме занима дали си или не политизиран , али објасни како моЖе ваква инцијтаива да биде деполитизирана...

политичкото организирање за остварување одредени насоки има најголема моќ кај нас, всушност и така треба да биде...политички мегдан храна за нас сите

Груевски има лош 2 и 3 ешалон на власт.
Тука брате набутан е таков шлајм да слободно можеш да ставиш = со тој од СДСМ.
Има одредени профитери кои се одма до него, голем бизнис се направи со струјата на пример, знаеме кој е на чело со тој бизнис.

Чаре ?

Конкурс, транспарентност и еднаквост за сите позиции од јавен интерес.

Гледам денеска има реклама за еднаквост за сите пред законот.
Тоа е убаво на реклама, ама не содејствува со реалноста.

Пример:
Дивоградба Градски плоштад.
Криминал купено земјиште за 25 евра, чао Бране.
Пратеник осуден за злостор, зима плата од Собрание.
Бранители оставени на улица.
Змиско око пропадна, зошто ако се одеше со случајот ќе стигневме до врвот во кои имаше видни членову на вмро-дпмне.
Пуштени инспектори како кучиња, од една страна ти бара наводници во документот за да те казни а од друга страна во одредени региони на државата не ти даваат ниту сметкопотврда за купената роба.
Реформи во здравство, за 5 години, еднаш не сум земал лек на рецепт.

Грујо треба да чита народот што пишува а не ПР агенциите.

Како шо се ближат избориве се повеќе комуњарчиња се регистрираат на форумов ама џабе е секој човек знае да цени и гледа дека оваа влада се труди многу повеќе од онаа на сдс

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom