- Член од
- 30 март 2010
- Мислења
- 1.441
- Поени од реакции
- 400
Нема логика затоа што Исус зборуваше за “својот татко“ дека е на небесата. И викаше тој што ме прати. Е сега како да е со него кога го изговара ова ?Не (по кој знае кој пат).
Отецот и Светиот Дух не „останаа„ на Небесата без Синот, туку заедно со Синот. А Синот воедно беше заедно и со Исуса Христа на Земјава, но и со Отецот и со Духот Свет на Небесата. Отецот, Синот и Духот се наоѓаат во непрекидна заедница-не се разделуваат.
Немет логика, а?
--- надополнето ---
Во нас е “светиот дух “?1. Не, Бог нема мајка. Богочовекот Христис има-Богородица.
2. Еве едно место, во кое Христос Го споемнува Дхот Свет:
„...Јас ќе Го помолам Отецот и Тој ќе ви даде друг Утештител за да биде со вас довека....„
„...Духот на вистината, Кого светот не може да Го прими, зашто не Го виде, ниту Го познава; а вие Го познавате, зашто во вас е и во вас ќе биде...„
(Евангелие по Јован, 14.16 и 14.17)
Или ова:
„..А Утешителот пак, Духот Свети, кого што Отецот ќе Го испрати во Мое име, Тој ќе ве научи на се и ќе ви напомни за се што сум ви зборувал...„
(Евангелие по Јован, 14.25).
--- надополнето ---
Озбилно е затоа што треба да ми се разјасни. И јас сакам да видам како верувате. Ако пак ти не знаеш да одговориш не мора и ако ти е мака да читаш затвори си ги очите или прескокнувај ме никој не те тера со сила да ме читаш.Не е ваљда озбилно да прашуваш веќе 2-3 страни вакви прашања? Или копираш делови од сајтот исламски центар.орг?
--- надополнето ---
Од кај па ти знаеш ја во што верувам ? Да не ти кажа ОШО?А ти што сакаш да кажеш дека Бог у кој што веруваш ти е правиот?
Немаш ти ни најмала представа што е Бог , да имаше немаше да поставуваш вакви глупи прашања .
Тоа е тоа , вистината е таа и произлегува од тоа што го имаш напишано предходно.