Прашања за Христијанството I

Статус
Затворена за нови мислења.
Г

Господ

Гостин
А теорииве на ateist за разликите меѓу синот и таткото?:toe:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Da ja cueme stranata na Satana poso do sea sve sto znaevme za satanata bese od izvori na risjanstvoto i islamot.

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
А теорииве на ateist за разликите меѓу синот и таткото?:toe:
posto lugeto ,ne go razbirale pismoto , si tolkuvale, za svoi celi, i oformile sektanski zaednici bog e eden vo tri licnosti, a troica se koi svedocat na neboto, otecot, slovoto i sv dux i troica se edno 1 jovan bogo poslanie5,7
pokazi ni go gospodi otecoot i dosta nie .... tolku vreme sum so vas i ne si me poznal li filipe ..koj me videl mene go videl i otecot..jovan 14,8,9
jas i otecot edno sme jovan 10,30, znaci bog oca ,bog sin i bog sv duh e eden bog gospod vo tri lica , no eden, da sozdademe covek sporeed nasiot obraz i podobie kako sto sme nie bitie 1,26znaci ne tri bogovi poodeleno , tuku eden gospod bog, vo tri licnosti. isusa hrista e bogocovek,ziveel megu lugeto so niv jadel ucel,no pravel cuda voskresnuval umreni , i samiot toj voskresna , zasto gospod e zivotot
jas sum alfa i omega veli gospod koj e mu se javi na mojseja gospoda
togas mojsej rece na boga ako otidam pri izraelcite i im recam mi se bog na vasite tatkovci me isprati pri vas , i ako prasaat kako mu e imeto sto da im kazam, rece gospoda , kaziim jas sum onoj koj e bitie izlez3,13
koj bese, i bese zaradi nas raspnat vo vremeto na pontiskiot pilat,i koj ide sveti dux utesitelot ke vi go pratam
sto znaci bog e eden( bog oca ,bog sina , bog sveti dux) eden bog po priroda a po sutina troicen.i ete jas sum so vas preku site denovi do svrsetokot na svetot

Da ja cueme stranata na Satana poso do sea sve sto znaevme za satanata bese od izvori na risjanstvoto i islamot.
vasiot tatko e gavolot
ivie sakate da gi ispolnuvate zelbite
na svojot tatko ,toj e covekoubiec od pocetokot i ne stoi vo
vistinata zasto vo nego nema vistina,koga zboruva laga govori samiot od sebe,zasto e lazec i tatko na lagata
takov egavolot i takva ee negovata strana
ti nudi blago , a potoa e soleno, ti nudi svezo, a e baeto, ti nudi palati, a te pravi pitac,ti nudi nadez, a ti dava ocaj, ti nudi radost, a ti nozi taga

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Тоа вие така викате дека лжго е ѓаоло натемаго
ама ѓаоло вика не нема бог него само ти постоиш
нема ни рај ни мај ни пекол ни ниш само ова сеа и после ништо
кошо било пред да се родиш ништо!!

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Тоа вие така викате дека лжго е ѓаоло натемаго
ама ѓаоло вика не нема бог него само ти постоиш
нема ни рај ни мај ни пекол ни ниш само ова сеа и после ништо
кошо било пред да се родиш ништо!!
samoto ime satanizam kazuva deka satanistite go obozuvaat gavolot,satana iako sledbenicite go odrekuvaa toa , se znae deka veruvaat vo gavolot
satanizmot se deli na religiski i filozovski
najpoznat satanist e l ,crkva na satanata ja oformil anton sandor la fei 1966 30 april

satanismot, okultizmot, zlatnata zora, tajni zdruzenija, masonite, templarite,iluminati, ateizmot, materijalizmot ,marksizmot, telma , darvinizmot,site tie spagaat protiv boga, ucene na gavolot ili gavolski ucena

ovicijalen zimbol na crkva na satanata, slicen znak na imaat i masonite, denes soedineti americki drzavi site se povrzani megu sebe, za da se soedinat protiv bozjata lubov i nauka

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
posto lugeto ,ne go razbirale pismoto , si tolkuvale, za svoi celi, i oformile sektanski zaednici bog e eden vo tri licnosti, a troica se koi svedocat na neboto, otecot, slovoto i sv dux i troica se edno 1 jovan bogo poslanie5,7
pokazi ni go gospodi otecoot i dosta nie .... tolku vreme sum so vas i ne si me poznal li filipe ..koj me videl mene go videl i otecot..jovan 14,8,9
jas i otecot edno sme jovan 10,30, znaci bog oca ,bog sin i bog sv duh e eden bog gospod vo tri lica , no eden, da sozdademe covek sporeed nasiot obraz i podobie kako sto sme nie bitie 1,26znaci ne tri bogovi poodeleno , tuku eden gospod bog, vo tri licnosti. isusa hrista e bogocovek,ziveel megu lugeto so niv jadel ucel,no pravel cuda voskresnuval umreni , i samiot toj voskresna , zasto gospod e zivotot
jas sum alfa i omega veli gospod koj e mu se javi na mojseja gospoda
togas mojsej rece na boga ako otidam pri izraelcite i im recam mi se bog na vasite tatkovci me isprati pri vas , i ako prasaat kako mu e imeto sto da im kazam, rece gospoda , kaziim jas sum onoj koj e bitie izlez3,13
koj bese, i bese zaradi nas raspnat vo vremeto na pontiskiot pilat,i koj ide sveti dux utesitelot ke vi go pratam
sto znaci bog e eden( bog oca ,bog sina , bog sveti dux) eden bog po priroda a po sutina troicen.i ete jas sum so vas preku site denovi do svrsetokot na svetot

vasiot tatko e gavolot
ivie sakate da gi ispolnuvate zelbite
na svojot tatko ,toj e covekoubiec od pocetokot i ne stoi vo
vistinata zasto vo nego nema vistina,koga zboruva laga govori samiot od sebe,zasto e lazec i tatko na lagata
takov egavolot i takva ee negovata strana
ti nudi blago , a potoa e soleno, ti nudi svezo, a e baeto, ti nudi palati, a te pravi pitac,ti nudi nadez, a ti dava ocaj, ti nudi radost, a ti nozi taga

а од кај па ти си толку сигурен дека го разбираш писмото?
самото писмо не може да се земе за сериозно од самиот факт дека нема ништо конкретно напишано и нормално дека ке има различно свакање.
како да се свати Исус овде:
"Оние мои непријатели кои не сакаат да ме прифатат како крал над нив, донесете ги тука и убиј те ги пред мене."

во однос на ова

"Ако непријателот ве удри на левиот образ вие свртете му го и десниот"

или пак како да се сватат стиховите во стариот завет за Ballam и мегарето што зборува? кога научно знаеме дека животиња неможе да збори

без разлика дали фактички или симболички толкуваш некои од стиховите во писмото треба да си идиот да веруваш во такви тешки ретардирани страња или пак у најмала мера несериозно треба да се сватат.
впрочем и сатанизмот е производ на црквата тоа е фарса која е користена како оружје против оние со различно односно сопствено уверување за нештата.црквата почнала со тоа именување сатанисти кон неверниците и тие автоматски ако демек не верувале во големиот и семокен господ бог морало да веруваат во сатаната.....глупости парекселанс.
а уште поглупо е дека во писмото пишува дека господ бог е совршен а неговиот најомилен ангел се свртел против него.
ако бог е совршен и перфектен како не предвидел дека луцифер кој предходно бил ангел ке се сврти против него? значи дека семокниот бог не бил така перфектен и совршен но и не само што не е совршен туку е вон секоја конкуренција најголемиот монструм поголем дури и од Хитлер, Гебелс, спртанците, Мао Це тунг,Четници и се остало

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Да теистички сатанисти викат Сатана е бог Нема бог освен Сатана но тоа у суштина е исто што викат сите други религии за својата вера и бог а башка што сатанистистите што веруваат во Сатана како бог го сметаат него како добар и праведен а христијанскиот бог како лош.
Што се однесува на Сатанската црква на Ла веј тие не веруваат во Сатана како бог или како ентитет ниту во некаков бог, туку веруваат во себе од проста причина што постојат, и за нив Сатана е само симбол со кои тие ја нарекуваат силата на самата природа, природните закони кои налагаат да ако можеш нешто да правиш прави и бори се колку можеш да си ги земеш де факто сите оние права кои ги имаат другите. Но и таму се вели на пример на прашање што е зло? викат зло е се она што може да му наштети на твоето тело, дури и мастурбацијата е подобра од промискуитетот, оти така имаш целосна контрола на ситуацијата а сексот не се сфаќа само како продолжување на родот, туку како задоволство, зависи од човек, но децидно се вели дека не смее да се напаѓа без разлог никој кој не те закача, ниту да се убива без разлог.

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
а од кај па ти си толку сигурен дека го разбираш писмото?
самото писмо не може да се земе за сериозно од самиот факт дека нема ништо конкретно напишано и нормално дека ке има различно свакање.
како да се свати Исус овде:
"Оние мои непријатели кои не сакаат да ме прифатат како крал над нив, донесете ги тука и убиј те ги пред мене."

во однос на ова

"Ако непријателот ве удри на левиот образ вие свртете му го и десниот"

или пак како да се сватат стиховите во стариот завет за Ballam и мегарето што зборува? кога научно знаеме дека животиња неможе да збори

без разлика дали фактички или симболички толкуваш некои од стиховите во писмото треба да си идиот да веруваш во такви тешки ретардирани страња или пак у најмала мера несериозно треба да се сватат.
впрочем и сатанизмот е производ на црквата тоа е фарса која е користена како оружје против оние со различно односно сопствено уверување за нештата.црквата почнала со тоа именување сатанисти кон неверниците и тие автоматски ако демек не верувале во големиот и семокен господ бог морало да веруваат во сатаната.....глупости парекселанс.
а уште поглупо е дека во писмото пишува дека господ бог е совршен а неговиот најомилен ангел се свртел против него.
ако бог е совршен и перфектен како не предвидел дека луцифер кој предходно бил ангел ке се сврти против него? значи дека семокниот бог не бил така перфектен и совршен но и не само што не е совршен туку е вон секоја конкуренција најголемиот монструм поголем дури и од Хитлер, Гебелс, спртанците, Мао Це тунг,Четници и се остало
gavolot se pretstavuva kako bog , toj gi mamel site niz zemjata,od pred hrista vremeto so idolite, vo egipet,vo rim itaka natamu, duri i sv pavle i varnava bile nareceni od grupata luge koga gi videle cudata koi gi vrsele svetite apostoli, zevs i hermes , bogovite slegle megu nas dela 14,. 12,13
izvini ako pogresno nesto pisav, tuku sakav da ti kazev deka vo zivotot postojat dva pata, kako sto postoi svetlina i temnina ,nok i den,borbata pomegu dobroto i zloto ke trae do krajot na ovoj svet , gospoda e lubov , isusa hrista ni go pokaza patot na lubovta mirot i dobroto, ni donese radost i mir na nasite dusi, a lukaviot od sekogas sakal da vojuva protiv boga, i da mu go odzeme najmiloto sozdanie na gospoda a toa e covekot.duri i vo vremeto na hrista lugeto bea podeleni, edni veruvaa vo boga drugi vo mojseja, treti bea fariseei ,judejci sadukei
pa kakva e denesnata slika? polosa , i najomileniot angel na boga luciver svetlonosec, zaslepen od ubavinata i mokta posakal da bide kako bog,
no toj go izbra pogresniot pat i postana gavol, no nasiot um nemoze da go svati i da go razmisli toa kkako se se slucilo , tuku kako e pisano vo svetrot pismo taka e, tuka ne e vinoven gospoda
toa e isto kako tatkoti da e kral moken bogat i silen,iako si prekrasen moken silen isto , posakas da sednes na povisoko, da stanes kral, a nego da go lisis,no toa nemozeda go stori gavol, pa sam se lisil toa zavista go pomracile i postanal temnina , negovata brba prodolzuva i den denes protiv lugeto, no bog ne mu dozvoluva da gi premine granicite, tuku onolku kolku da se spasi covek preku iskusenijata, a i samiot bog bil iskusuvan od nego

Г

Господ

Гостин
Што имаат заедничко Никола Груевски и Бог?
-И на двајцата им е увек крива опозицијата!

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Што имаат заедничко Никола Груевски и Бог?
-И на двајцата им е увек крива опозицијата!
opozicijata go napaga gruevski, koga sme veke kaj politikata,a na nikola ne mu e kriva opozicijata
obicno toj koj ne e na vlast ja napaga vlasta , bez respekt i moral, bez obraz , no vo ovoj slucaj ne e toa so bgoa i satanizmot satanata,posto bog e lubov, a gavolot se mrazi sto postoi

Член од
20 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
5
Јас сум атеист, што значи дека не верувам во натприродното како што ние луѓето го замислуваме тоа, односно, нема да се карам со никој дали "бог" постои или не. Му доаѓа исто како да се карам дали постои Хари Потер и неговиот свет или не. Им го препорачувам ова на сите останати атеисти, бидејќи е многу глупаво да се караш околу нешто што мислиш дека не постои (ниеден човек не станал атеист затоа што некој друг му го кажал тоа или го наговорил на некој начин, туку затоа што размислил со своја глава, на свој начин, а бројот секојдневно се зголемува).
Караницата околу постоењето и не постоењето на "севишниот" ќе си се разреши сама, затоа не трошете си време карајќи се по форуми.

п.с. За тие што незнаат, атеистот не верува во Христијанството и сите останати религии, што значи дека не верува ниту во бог ниту во сатана=атеистите не се сатанисти, тоа е апсурдно! ffs

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Во филмот со Исус има една сцена кога ке ги растури тезгите. Тоа на режисерот му е додадено или постои како запис по светиве книги?
И без шашави одговори зошто сакам да ми одговори човек што ја познава религијава

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не допуштај филмот да ти биде извор на вистни, колку и да е вешто направен.

И да, навистина, се работи за настан, во кој Христос Бог нервозно ги растура и тезгите и тезгарите во ерусалимскиот храм, оти јудеите го претворија храмот Божји (синагогата) во пазариште а не во „...дом за молитва...„. Види во Матеј, 21.12.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
А јас мислев дека ги растурил зошто се противел на трговијата преку која луѓето доаѓаат до матерлијални богатства (религијата проповеда скромност се што е земско да им биде достапно на сите) и кои доведуваат до завист и љубомора што се синоним на сатаната.
Уште нешто околу црквава како институција која ја шири и негува вербата во бога. Зошто дел од сретствата што ги добива преку вернициве не ги намени за јавни кујни па луѓево да не шетаат по контењери и да имаат барем едно парче леб кај да каснат или Бог не проповеда да им се помага на сиромашните.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom