Прашања за Христијанството I

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Под „џинови„ се подразбираат луѓе (поединци, народи...) кои навистина имале исклучителна физичка сила, но не се подразбираат џинови, со несфатливи димензии и височини. Пример за таков исклучителен џин е
Голијат, филистеецот.

А под „ламја„ се подразбира не ламја од некоја приказна за деца, туку се подразбира демонот.

Miki1 vo islamot pod jinns se porazbiraat duhovi, kao
onoj od Aladin, napraeni deka na Muhamed malku
mu bile negovite vernici pa gi sozdal
za da ima dovolno sledbenici!

A Lamja?? Zgazil guster u pustinja!

Nego, ako sakaat vahabitite da izvrtuvaat zborovi, bujrum!
So nivni oruzja ke gi porazime!

Miki1 vo islamot pod jinns se porazbiraat duhovi, kao
onoj od Aladin, napraeni deka na Muhamed malku
mu bile negovite vernici pa gi sozdal
za da ima dovolno sledbenici!

A Lamja?? Zgazil guster u pustinja!

Nego, ako sakaat vahabitite da izvrtuvaat zborovi, bujrum!
So nivni oruzja ke gi porazime!

Izleze na videlina tvojot isfrustriran um nie ovde nitu imame namera nitu zelba da vodime vojna i da se ubeduvame ovdeka se, se sveduva na prasanja i odgovori nemora da me zadovoli ili da me ubedi tvojot odgovor mene , nitu pak so mojot odgovor imam namera nekogo da zadovolam i ubedam cuknisija malku kaj vodi tvoeto razmisluvanje:tapp::tapp::tapp::tapp:

Jaas so gresnici ne komuniciram, so lzagovci uste pomalku.

Ili si gresnik za orospilak (deka si plakjal orospii) ili si lazgo i gresnik deka si lazel deka si plakal orospii.

Kako i da e, gresnik si! Alah ke te porazi.
Alejkum salaam!

1. Бог ја дарува логиката само за луѓето, оти само луѓето се разумни/словесни битија и само луѓето можат да ја прифатат волјата Божја, .т.е. науката Божја.
2. Разводите на браковите се последица од се помалата и послабата љубов меѓу сопружниците, и воопшто, помеѓу луѓето. Тоа Св. Ап. Павле веќе го најави...
3. Како тоа, „неговиот најблизок следбеник се завртел против него„? Кој е тој „најголем„ следбеник, дај појасни троа...

1.не те прашав на кој му дава на кој не му дава и кој може да ја прифати.
те прашав конкретно зашто е дадена разум и логика да се прифати војата воља кога у библијата е пуна со глупости. кој е линкот? објасни конкретно.

2.значи се согласуваш дека а во името на бог, а не исто ти се фака.

3.пак се заебаваш друже зашто некеш да кажеш дека совршеноста на господ Бог според бибијата е и пеколот кој е направен од еден од неговите најомилени ангели сега попознат како Луцифер.

Посочи конкретен случај од Писмото, за да не правиме муабет на памет...

@мики гив ми а брејк ако неможеш да ми одговориш не ме заебавај.
убаво знаеш што пишува во стариот завет за Балаам и магарето што зборува како што знаеш а некеш да одговориш кој бил Луцифер и нема да ти праам copy/paste ко што праат одредени идиоти имај доблест и одговори на конкретно јасно напишаните прашања

1. Бог ја дарува логиката само за луѓето, оти само луѓето се разумни/словесни битија и само луѓето можат да ја прифатат волјата Божја, .т.е. науката Божја.

а што ни дава слободна воља кога неможе да ја имаш?
дааааа дааааа ти ке кажеш може ама после ке треба вечно у казан да се журка некој, и тоа ли е слободна воља според него ?ааааааааа?

кој може да ја објасни совршеноста на господ бог дозволувајки невини деца да страдаат од болки заболни од рак,кој дел од планот на совршенството на господ бог е ова?

@микии зашто господ бог е толку арогантен и цело време игра играчки со слободната воља и исчекувањето кога тој нели е семокен? од кој би можел семокниот Бог да се плаши?
зашто ако е толку семокен не се појави и стави крај на сите небулози? нека се појави ако е толку семокен пред сите наеднаш и ти симињам капа одма:helou:

1.не те прашав на кој му дава на кој не му дава и кој може да ја прифати.
те прашав конкретно зашто е дадена разум и логика да се прифати војата воља кога у библијата е пуна со глупости. кој е линкот? објасни конкретно.

2.значи се согласуваш дека а во името на бог, а не исто ти се фака.

3.пак се заебаваш друже зашто некеш да кажеш дека совршеноста на господ Бог според бибијата е и пеколот кој е направен од еден од неговите најомилени ангели сега попознат како Луцифер.

@мики гив ми а брејк ако неможеш да ми одговориш не ме заебавај.
убаво знаеш што пишува во стариот завет за Балаам и магарето што зборува како што знаеш а некеш да одговориш кој бил Луцифер и нема да ти праам copy/paste ко што праат одредени идиоти имај доблест и одговори на конкретно јасно напишаните прашања

а што ни дава слободна воља кога неможе да ја имаш?
дааааа дааааа ти ке кажеш може ама после ке треба вечно у казан да се журка некој, и тоа ли е слободна воља според него ?ааааааааа?

кој може да ја објасни совршеноста на господ бог дозволувајки невини деца да страдаат од болки заболни од рак,кој дел од планот на совршенството на господ бог е ова?

@микии зашто господ бог е толку арогантен и цело време игра играчки со слободната воља и исчекувањето кога тој нели е семокен? од кој би можел семокниот Бог да се плаши?
зашто ако е толку семокен не се појави и стави крај на сите небулози? нека се појави ако е толку семокен пред сите наеднаш и ти симињам капа одма:helou:

Поставуваш прашања, јас ти одговарам. Очигледно дека одговорите не ти се по кеифот. Ц....некако не ни оди муабетов.

Биди поздравен.

Ако Марија Богородица (мејрем) била еврејка, Нека ми каже некој што е Бог Исус(Иса а.с) по нација се разбира според Христијаните

Ако е Евреин што е и логично, зошто тогаш Евреите не го признааваат за Бог а ниту за Месија него чекаат друг месија?

Дајте логично објансување.....

Поставуваш прашања, јас ти одговарам. Очигледно дека одговорите не ти се по кеифот. Ц....некако не ни оди муабетов.

Биди поздравен.

сабр Мики сабр

муабетот со мене ако ти е тежок немој да го имаш.

откажувањето е одлика на рисјанството ама ти веке го знаеш тоа

биди поздравен и ти:smir:
----------------------------------------

неисе ојме даље

Во новиот завет евангелие на Лука глава 19 стих 27 стои

Исус кажа

"Оние мои непријатели кои не сакаат да ме прифатат како крал над нив, донесете ги тука и убиј те ги пред мене."

според пишаното во евангелието на Лука синот на господ Бог ги повикува рисјаните да ги убиваат сите неверувачи.
Во овој стих Исус јасно повикува на света војна.

но Исус синот на господ Бог најверојатно пател од синдром на повекекратна личност па во друг стих во библијата пишува дека Исус кажал:

Кога непријателот ке ве удри по левиот образ вие свртете му го и десниот

јиззз ват т фак?

дај нека објасни некој рисјанин интелектуалец(глеам некои си се преценуваат со титули) дали да се убиваат нехристијаните или да се градат две Бурмали една карши друга?
која личност преовладувала кај синот на господ Бог Исус?

Сељам

едит:
@МИКИ и ова ли прашање не ти е по кеиф?

сабр Мики сабр

неисе ојме даље

Исус кажа

"Оние мои непријатели кои не сакаат да ме прифатат како крал над нив, донесете ги тука и убиј те ги пред мене."

според пишаното во евангелието на Лука синот на господ Бог ги повикува рисјаните да ги убиваат сите неверувачи.

но Исус синот на господ Бог најверојатно пател од синдром на повекекратна личност па во друг стих во библијата пишува дека Исус кажал:

јиззз ват т фак?

дај нека објасни некој рисјанин интелектуалец(глеам некои си се преценуваат со титули) дали да се убиваат нехристијаните или да се градат две Бурмали една карши друга?

Сељам

едит:

Абе пријателе, не биди смешен. За да ти биде појасна сликата за Лука 19,27, почни да читаш од истата глава од стих 12 па се до 20, можеби тогаш ќе ти светне...Дека тоа не се воопшто зборови на Исус, туку Исус раскажува за одреден настан. И да те прашам, од кој синдром патиш ти, оти се гледа дека не си нешто ОК.

Според Библијата рајот е место каде нема тага,болка и страдање.

Тогаш како може некој да биде срекен во рајот знаејки дека најголем дел од човештвото вечно ке гори во пеколот а особено кога некој од нив е ваш близок?

Абе пријателе, не биди смешен. За да ти биде појасна сликата за Лука 19,27, почни да читаш од истата глава од стих 12 па се до 20, можеби тогаш ќе ти светне...Дека тоа не се воопшто зборови на Исус, туку Исус раскажува за одреден настан. И да те прашам, од кој синдром патиш ти, оти се гледа дека не си нешто ОК.

Глуп, ако знаеш нешто паметно напиши и не замарај со идиотски реплики

ај чибу

Ако Христијанството е единствена вистинска религија, тогаш зашто верниците на другите останати религии се чуствуваат исполнети во својата вера и со ништо не се ускратени од христијаните?

сабр Мики сабр

неисе ојме даље

Исус кажа

јиззз ват т фак?

Сељам

едит:

Не си разбрал: не ми е муабетот ос тебе тежок, напротив, туку не практикувам празни муабети, или црковно кажано, бегам од „празнословие„.

Биди поздравен.

Не си разбрал: не ми е муабетот ос тебе тежок, напротив, туку не практикувам празни муабети, или црковно кажано, бегам од „празнословие„.

Биди поздравен.

@МИКИ според тебе евангелието на Лука е празнославие?

Или библијата е празнославие?

Јас цитирам стихови од светото писмо а ти викаш дека тоа се празни муабети.

имај сабр малце

Според Библијата рајот е место каде нема тага,болка и страдање.

Тогаш како може некој да биде срекен во рајот знаејки дека најголем дел од човештвото вечно ке гори во пеколот а особено кога некој од нив е ваш близок?

Глуп, ако знаеш нешто паметно напиши и не замарај со идиотски реплики

ај чибу

Ако Христијанството е единствена вистинска религија, тогаш зашто верниците на другите останати религии се чуствуваат исполнети во својата вера и со ништо не се ускратени од христијаните?

Со чибу ќе му се обраќаш на твојот брат, паметњаковичу!

@МИКИ според тебе евангелието на Лука е празнославие?

Или библијата е празнославие?

Јас цитирам стихови од светото писмо а ти викаш дека тоа се празни муабети.

имај сабр малце

НЕ БЕ ТИ СИ ПРАЗНОСЛОВИЕ, АЈ ПОЗДРАВ !

Bi sakal da prasam ako ima nekoj svestenik nekoj na forumov, pred nekoja godina vo SAD imav prilika da otidam na vakov koncert, slicen na ovoj dole. Mislam deka prvite se protestanti, a drugite evangelisti, mada da ne sum siguren pa da ne zboram za djabe. Ne oekuvav nesto vakvo iskren da bidam. Koe e vaseto mislenje, dali e ova hristijanska pesna (moze li da se racuna taka) ili ne? Vo SAD ima mnogu dobri rezultati, mnogu luge odat na vakvi t.n. hristijanski koncerti (zatoa i jas otidov tamu lol)

Bi sakal da prasam ako ima nekoj svestenik nekoj na forumov, pred nekoja godina vo SAD imav prilika da otidam na vakov koncert, slicen na ovoj dole. Mislam deka prvite se protestanti, a drugite evangelisti, mada da ne sum siguren pa da ne zboram za djabe. Ne oekuvav nesto vakvo iskren da bidam. Koe e vaseto mislenje, dali e ova hristijanska pesna (moze li da se racuna taka) ili ne? Vo SAD ima mnogu dobri rezultati, mnogu luge odat na vakvi t.n. hristijanski koncerti (zatoa i jas otidov tamu lol)

1. Евангелистите се протестанти.
2. Секоја музика што го прославува библискиот Бог е христијанска музика. Тука, во православната традиција, сме навикнати на литургии, старословенски хорови со византиски призвук и сл. но тоа е само специфично обележје за источното православие. Но во католицизмот и протестантизмот тоа не е така и затоа не треба да бидеме ограничени и да мислиме дека доколку нешто не е слично на православието, дека тоа не е христијанско. Доколку на запад, каде што нема православни цркви, им пуштите православна музика тие и на тоа би се чуделе и веројатно некои би помислиле дека тоа е некоја будистичка или старогрчка музика. Затоа, да ги прошириме нашите културни хоризонти и да го цениме она што е вредно и во другите култури.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom