S
smart ass
Гостин
Jebiga toa e surovata realnostПост вулгарен како и аватарот, не доликува за реплика.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jebiga toa e surovata realnostПост вулгарен како и аватарот, не доликува за реплика.
де де, полека ако не веруваш немора да ги ругаш (да ги навредуваш) тие што веруваат, и да користиш такви изрази, па и да не се работи за религија, како можеш да кажеш дека некој "тресел" некоја и дека "пцовисал"Da be babini prikaski..... se tresela so nego ete toa e vistinata.......
a deka taa go videla prva otkako voskresnal isus toa e normalno.......znaci isus tolku jako ja treselo sto otkoa pcovisal na krstot nemozela da se pomiri deka go nema veke nema koj da ja tresi i poludela rekla deka go videla i po smrta ........pa prostata raja vo toa vreme izmislila religija koja i den denes uspesno mati glavi.......
TOA E BOLNATA VISTINA UHAHAHAHA![]()
PA ne samo DAVINCI ima i mnogu evangelija pisani od toa vreme sto vikat deka e toa vistina.......a ima i dokazi deka crkvata gi palela i unistuvala tie zapisi.................so ke kaes a?
Da be babini prikaski..... se tresela so nego ete toa e vistinata.......
a deka taa go videla prva otkako voskresnal isus toa e normalno.......znaci isus tolku jako ja treselo sto otkoa pcovisal na krstot nemozela da se pomiri deka go nema veke nema koj da ja tresi i poludela rekla deka go videla i po smrta ........pa prostata raja vo toa vreme izmislila religija koja i den denes uspesno mati glavi.......
За алахов роб: Исус веќе искуси смрт, така да нема потреба повторно да го вкуси тоа зашто токму со тоа што ја вкуси смртта, тој го отвори партот на своите следбеници за вечноста. Од каде па уште таа идеја дека треба да вкуси и брачен живот?
Ok brat taka neka bidiАбе дечко срамота и греота е ова ти што си го кажал.ИСУС пред се бил добар човек и проповедал ЉУБОВ меѓу луѓето.Со самото тоа ја заслужува нашата почит,а и твоето извинување.Ајде сега право кај дедо:pop:и прошка да бараш.
Otvorimo Bibliju i pogledajmo mit o poreklu čoveka od Adama i Eve. Prvi (navodno) ljudi Adam i Eva su rodili dva sina – Kaina i Avelja, nikakve kćeri nisu imali, nikakve žene i uopšte nikakvih drugih ljudi na zemlji navodno nije bilo. Zatim je Kain ubio Avelja, na zemlji je ostalo svega 3 čoveka (Adam, Eva i Kain), i bog je prognao Kaina »u zemlju Nod, na istoku od Edema. I našao je Kain svoju ženu; i ona je začela i rodila Jenoha (Bitisanje 4: 16, 17).Odakle se kod Kaina pojavila žena? Sa kim se to on oženio?
кој може ова да ми го објасни?
Klasicni lagi....prikaznata e sosema druga
епа како е де ...
тоа ме интересира ..
Ке пцовисаш ти и то како ке пцовисаш ако продолжиш вака да мислиш расудуваш и хулиш на Господ, замисли аку имаш смрт со страшна агонија, неиздржлива болка да ти го обзема телото и замисли ја таа состојба и големина на болка да те снајди и во задгробниот живот.. животот е чудна работа не објаснувате од каде доаѓа, не можите да му го најдите крајот на основното прашање за постоењето на светот а правите иронија од чистата вистина... размисли.. можиш да изгубиш само ТИ на господ не му треба твоето постоење тој постоел ке постои и без разлика што и да кажиш и направиш ти или било кој друг, додека ти без размислување го навредуваш , тој е главната причина кој ти ја дал можноста да живееш , твориш и да му благодариш...а ти седиш и го користиш времето за навреда према оној кој од љубов те создал ..секоја ‘‘чест‘‘ на твојата простотија и отупеност ...си направил избор но за жал си го одбрал сјебаниот начин да го докажиш твоето постоење додека си победник во своето закржлавено срце и додека ликуваш во твоите мисли.. ...ти си еден голем губитник во очите на Бога и вистината.PA ne samo DAVINCI ima i mnogu evangelija pisani od toa vreme sto vikat deka e toa vistina.......a ima i dokazi deka crkvata gi palela i unistuvala tie zapisi.................so ke kaes a?
Da be babini prikaski..... se tresela so nego ete toa e vistinata.......
Ке пцовисаш ти и то како ке пцовисаш ако продолжиш вака да мислиш расудуваш и хулиш на Господ, замисли аку имаш смрт со страшна агонија, неиздржлива болка да ти го обзема телото и замисли ја таа состојба и големина на болка да те снајди и во задгробниот живот.. животот е чудна работа не објаснувате од каде доаѓа, не можите да му го најдите крајот на основното прашање за постоењето на светот а правите иронија од чистата вистина... размисли.. можиш да изгубиш само ТИ на господ не му треба твоето постоење тој постоел ке постои и без разлика што и да кажиш и направиш ти или било кој друг, додека ти без размислување го навредуваш , тој е главната причина кој ти ја дал можноста да живееш , твориш и да му благодариш...а ти седиш и го користиш времето за навреда према оној кој од љубов те создал ..секоја ‘‘чест‘‘ на твојата простотија и отупеност ...си направил избор но за жал си го одбрал сјебаниот начин да го докажиш твоето постоење додека си победник во своето закржлавено срце и додека ликуваш во твоите мисли.. ...ти си еден голем губитник во очите на Бога и вистината.
Како што знам според библијата светот почнува со Адам и Ева, тие потоа имаат две машки деца, тоа што ме интересира е дали Ева и еден од нејзините синови имаат извршено инцес за да имаат потомци ???
Јас би сакал да ги прашам сите верници од форумот едно прашање во врска со библијата за кое не верувам дека ке имаат логичен одговор (не знам дали е претходно поставено се извинувам ако повторувам).
Како што знам според библијата светот почнува со Адам и Ева, тие потоа имаат две машки деца, тоа што ме интересира е дали Ева и еден од нејзините синови имаат извршено инцес за да имаат потомци ???