А дали некој го праша Хептаграм дали сака некој да биде потполно убеден со тоа што ќе му се покаже пракса без да научи самиот?
Зборуваш за хата јога, дали некогаш барем месец дена си ја практикувал?
За тебе сигурно е чудо и ако некој намота лажица со два прста. Тогаш сигурно ќе бидеш убеден во магиката дека работи?
Убаво од тебе што си скептик и се сомневаш во се... но ако за сите твои ??? ако со пракса и работа не добиеш конечни !!! од никој друг нема да добиеш. Од мене посебно нема да добиеш конечен одговор.
Знаеш што е Магика ти воопшто, дали смогна сили да побараш дефиниција, да пробаш дали дејствува? Дали имаше барем најмала пракса? Дали сакаш доказ од мене бидејќи ти не се снајде и доби впечаток дека не бидува сето тоа?
И зборуваш да се оди против физичките закони. Зарем кревањето на една чаша за да се наздрави Нуит не одиме против гравитацијата?
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Каква величествена магика
За твоја информација, се оди во склад со законите
Колку ги разбираш нив, толку подобро ќе работиш
Не постои ништо надприродно, постои само незаинтересираност и трул скептицизам кој не бара одговори, туку само прашања.
Магиката не е само промена на индивидуата, не знам од каде таа идеја...
Зарем законот не е Прави што ти е волја и тоа нека биде цел закон, прави го тоа и никој нема да ти каже не.
И ете бидејќи не размислуваш туку се закотвуваш меќу твоите сигурни ???(како скептик) за кои знаеш дека нема да добиеш одговор да те прашам: И како сакаш ти, покрај толку фин закон, некој за тебе да помрдне дури и песок? За да ти се задоволи радозналоста и да пробаш да си докажеш преку други дали некој закон работи или не? Нели не сакаме врски туку кој за што е способен тоа да го работи.
А и што ако си ти убеден? Ќе сакаш да те иницираме? Ќе сакаме тогаш ние да бидеш ти инициран? Многу прашања нели...
Твојата крв не ми е потребна, таа повеќе тебе ти треба... па дури и за магика ако некогаш решиш да имаш пракса.
Имам јас доволно крв
П.С. И Магариња кога треба, летаат насекаде, само кој колку ја крева главата нагоре да види што се случува...