Предавање Бошевски и Тентов

• Креатор на темата Креатор на темата goca
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
Во среда 17 .12.2008 во просториите на анфитеатарот на електро-машински факултет , ќе се одржи предавање од академик Бошевски за древното демотско писмо во 12:оо ч.
Се надевам дека ќе има заинтересирани :) ...

Луѓево се закон:vozbud:. Единствено тие го имаат протумачено третиот и најнепознат ред од каменот од розета.

тоа Трнот знаи ... :) ... само го мрзи да работи ... :) ...

Заинтересиран, таму сум. (One way or another, и така предавања имам во 12 :))

па нека сними некој што ќе биде тамо што ќе кажат и нека пушти
не можеме и да сакаме
не сме сите од Скопје

Луѓево се закон:vozbud:. Единствено тие го имаат протумачено третиот и најнепознат ред од каменот од розета.

Ама има и такви што нивната работа ја оценуваат како не научна без факти што е жално

Ама има и такви што нивната работа ја оценуваат како не научна без факти што е жално

... да ги има такви , односно оние неписмените кои со години седат во фотељи и ништо не направија за Македонија ...

Абе има и такви што се откажале и од Александар и од целата наша светла историја и се само Словени...Секакви будали игнорантни има.

Јас верувам дека салата ќе биде преполна, и знам дека Бошковски и Тентов имаат итекако што да кажат, а истото да биде поткрепено со цврсти научни докази.

Патем, не знам дали ќе биде дозволено снимање, но ако е, тогаш би било голема штета да нема видео запис од предавањето.

Абе има и такви што се откажале и од Александар и од целата наша светла историја и се само Словени...Секакви будали игнорантни има.

Јас верувам дека салата ќе биде преполна, и знам дека Бошковски и Тентов имаат итекако што да кажат, а истото да биде поткрепено со цврсти научни докази.

Патем, не знам дали ќе биде дозволенио снимање, но ако е, тогаш би било голема штета да нема видео запис од предавањето.
...Па да Ада .Го преведоа целосно текстот и мислам дека ќе биде многу интересно :) ...

...Па да Ада .Го преведоа целосно текстот и мислам дека ќе биде многу интересно :) ...
Значи, предавањево ќе биде као завршница, сублимирање на нивниот досегашен научен труд?
Онда, уште подобро :)

А, ќе има ли телевизија што би го снимала излагањето, или не си запознаена со тоа?

Патем, не знам дали ќе биде дозволенио снимање, но ако е, тогаш би било голема штета да нема видео запис од предавањето.

Ги слушав на ТВ и ги почитувам, штета што неможам да идам на предавањето, немам време а и не сум од Скопје. Се надевам дека некој нешто ќе запише па ќе се запознаеме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom