Stajte gi parite na berza i cekajte 2 godini!
стај ги парите на берза не е баш плукни залепи... треба огромно внимание и пратење на цените на секоја акција за да знаеш и да бидеш ПРИЛИЧНО сигурен дека ке имаш ќар!!!
а богами и да чекаш 2 години ПРЕМНОГУ е.. ПРЕМНОГУ!!!! чекајки може акциите да ти паднат на нула! затоа треба претпазливост и секојдневно следење берза!
Да баш како што ме тераше еден да ги ставам парите во Макстил пред 2 години скоро.
Тогаш акцијата беше 580-600 денари, па сеа (не знам точно колку е моментално) едвај 100 денари.
СЕГА се купуваат акции бидејќи наскоро ќе рипнат. Ама ајде де најди пари!
Макстил едно време имаш акции шо им вредеа по нецели 200 денара а може и пониско! највисока цена шо достигна беше околу 1300 денара ( не ме фаќај точно за збор ти кажувам горе доле за цените ).
сега се купуваат акции викаш зашо ке рипнеле.. па види.. дека ке рипнат тоа е више него сигурно само сега е игра на време.. т.е колу време треба да помине за да почне да се крева цената на некоја ИКС акција... а за тоа дека сега се купуваат не би рекол... ни продаваат ни купуваат сеа ( не како шо беше БУМ пред година две ).
да е човек сеа паметен и да има некој денар на страна шо не му треба мн и мн сеа е најпогодно време за купување акции.. багатела се! цената на под им е падната а ке се качат и тоа многу!
да не сум оф топик
бизнис до 5000 евра има.. е сеа убаво си кажаа претходно у постовите треба да се види местото каде живеете услови заситеност на пазарот и производи и слично...
на ттко ми пријател отвори сам свој бизнис со тезга на пазар за зеленчук и овошје.. за кратко време имаше одличен ќар значи стварно одличен што дури од една сега му станаа 4 тезги ( за некои 2 години мислам од прилика ) плус да не зборам шо си среди куќата си купи кола се раздужил по пријатели роднини банки дрн дрн дрн....
Друго.. слушам бизнис со полжави и со печурки е многу исплатлив али незнам сигурни информации.. така да.. ако некој знае за ова повеќе нека пише