Женска фризура од машки аспект

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Женска фризура од машки аспект

Мажите преферираат жени со долги и виткани коси, како онаа на Кели Брук, тврдат истражувачите, кои очигледно не се потрудиле да откријат што навистина стои зад наклонетоста на мажите кон Брук.
D92E695BB78E8B439D5F5D011972D0CF.jpg

На второ место се најде долгата и права фризура на Џенифер Анистон, по која следуваше стилот на Ријана од Амбрела.

"Долгата коса традиционално силно се поврзува со женственоста, што според нас е причината зошто речиси половина од мажите го избраа токму овој стил како најсекси фризура," објаснуваат од одделот за уреди за коса на Филипс.

И покрај тоа што биле прецизни околу изборот на фризурата, мажите сепак преферираат природен изглед, противејќи се на перфектно средените фризури. Кога веќе некому му текнало да ги праша, 72 проценти од мажите изјавиле дека претпочитаат коса со.

"Мажите претпочитаат мека и природна фризура која може да се допре, во однос на посредениот и официјален изглед, без воопшто да знаат дека долгите локни се далеку потешки за создавање," порачуваат од Филипс.

Половина од мажите изјавиле дека повеќе сакаат кога девојките ги носат косите пуштени, отколку фатена во кој било стил.

Извор.

Машки, какви девојки преферирате? Со долга или кратка коса? Виткана или права? Пуштена или собрана? :)

Повелеле кажете си :):)

Хахаааа не генерализирам јас... Се десило кратка коса да ми се допаднало се десило и ептен долга. Се десило и виткана, се десило и рамна. А за боја.... да не зборам. Значи... нема кај мене „сакам повеќе плавуши, со локни, долга коса. Се додека и` е средена со вкус (и` се уклапа) за мене ми е прекрасна.

Воопшто не се оптеретувам со тоа каква коса ќе има девојката.

Се додека не е нешто претерано екстремно, на пример зелена боја или пола глава да е нуларица, за мене е во ред.

Ама ако би морал да бирам, би одбрал пуштена и виткана. Онака најприродно ми делува.

Да знаете колку ниеден маж не се замара со ова,ќе идете и ќе ги запалите феминизираните бербери што ве дерат од полуматура до смрт.

Освен ако нема на глава некое седло или некоја грозна боја,ама ич ич никој не се замара.

Се дури косата не и ги прикрива пупките, секоја фризура добра е. :icon_cool

а бе да ја видите мојата комшивка како бритни што е шишана(НУЛА) ке бегаш од нејзе...иначе повеке ми се свиѓаат со пуштена долга коса.

Да знаете колку ниеден маж не се замара со ова,ќе идете и ќе ги запалите феминизираните бербери што ве дерат од полуматура до смрт.
апсолутно точно...
сепак... ако мора да изберам нешто мислам дека би била долга (без посебни барања за сантиметри) и пуштена, онака природно, ко шо си е или ако и е виткана би можела да ја пегла...
шознам... во секој случај не се замараме толку со детали како што тоа го правите вие женските... :smir:

Imam spomnato vo druga tema(ne znam vo koja).Mene licno mi menuva kosata kaj devojka.Ako i ja zamislam kako takva i kako takva ako mi se dopaga ne trpam nekoja radikalna promena na primer od plava drugiot den da mi se pojavi crna ili od dolga kosa da zemi da ja mavni epten kratka,mi se chini ke ja ubijam.Kolku i da i bidi poubava mene nema da mi bidi radi ednostavna prichina sho si ja imam zacrtano kako takva vo glavata i smetam deka kako takva mi e najubava.Tolku:smir:

Права, најправа шо може да биде! Ака Џенифер Анистон. Брунета, и најчесто пуштена. Знам дека на секоја личност различно и стои фризура, ама ете, вака кога сум размислувал кои ми се свиѓаат, и во какви ситуации ги наоѓам во мисливе, дефинитивно права коса :)

Слаба тачка ми е долга коса.Дали е права како на Џенифер или долга и виткана како на Кели Брук не е важно и на двата типа коса одма паѓам.Али кога би требало да бирам без двоумење долга и виткана како на Кели Брук.Кратка коса никако :nenene::nenene:

Јас читав нешто за мажи и фризури...
http://www.femina.mk/новости/мода/фото-кои-женски-фризури-мажите-ги-сакаат-а-кои-не?likeid=8#photo8
Јас цел живот се чудам зошто сум силна идивидуалка, а тоа видиш...
Мажите ги сакаат шишките, бидејќи тие покажуваат индивидуалност.
Хее :D

Фемина е најбољи сајт, жими се :D

Највеќе ми се допаѓаат "sex hair"

28hQy.jpg

hNM78.jpg

5GEFJ.jpg

(или можеби највеќе ми се допаѓа Фреја :love: )

и

прописно средена хитлерова младина

zo5pe.jpg

l5ysN.jpg

VWpqS.jpg

... мада оваа фризура неможе кај сите да успее.

,,,,,,,,kosa vakva ,,,,kosa takva,,,,,,,,i na kraj ke ostanete mmmbez zhenska ,,bidejki nekoja tipka vi se bendisuvala ,,,ama ,,,kosata ,,,, abe ajde ,,, vo deneshno vreme ,,,nema mladi ,,,a neubavi ,,,,i site od zhenskive ,,si znaat kako da se stokmat ,,,,
,,,,,a inaku jas preferiram,,, so bilo kakva kosa,,, samo zhensko da e ,,,,,,:icon_mrgr:,,,,,
,,,kosata ,,,mozhe samo so ochi da ja gledate ,,,,i za nishto da ne ,,posluzhi,,,,:coffee:

Short+Hair+Styles+%25282%2529.jpg

Ваква фризурка,е како за мој вкус створена.А видам жеМцка со ваква фризура,готово,паѓам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom