Јас мислам дека Чорбаџија се збркал или лаже.aj kazimi corbadzio kade pokonkretno sum nAPISAL TAKA;
Да, да, на начинот како што се однесуваа доленаведениве муслимани...
Напишано од Един![]()
Мене кој во очи ќе ми каже дека ноктот на Мухаммед с.а.в.с е нечист ќе го убијам на лице место.
Напишано од el_kewser![]()
Леле да беше сега до мене ќе те акнев ќе те превртев!!
Напишано од el_kewser![]()
Сега да беше до мене ќе те плукнев и ќе те р'ѓосав. Мозокот ти течи или што
Ќе ми одговори бе некој?Зошто муслиманите користат тоалетна вода а не хартија после вршење на голема нужда?Така Исламот налага или?
Zatoa sto cistotata e polovina od zdravjeto.:smir:Ќе ми одговори бе некој?
Фала ти што ме просветли.:pos2:Zatoa sto cistotata e polovina od zdravjeto.:smir:
Поентата е во повеќето значења на зборот кој е спомнат во ајетот. Патем, ме интересира дали е можно кајгана јајце (читај планета Земја) да плови во вселената и да не се помрдне од своето место (читај оска)?:wink:Ja izramni?? Koj ramni kako jajca?
Osven ako ne pravi kajgana?
Исламот ја налага чистотијата. Водата е најефикасно средство за нејзино постигнување. Нема никаков проблем да се употреби и тоалетна хартија а после тоа и вода. Инаку денес скоро секој стан или куќа има биде или wc шолја каде што е намонтирано цревче од во кое изстекува вода, така да... почни да го користиш и не препрашувај многу. Ќе видиш колку ќе ти олесни и душата и телото.Зошто муслиманите користат тоалетна вода а не хартија после вршење на голема нужда?Така Исламот налага или?
Не носат сите бели капчиња, зависно од средината и обичаите на луѓето. Некои не носат воопшто никакво капче. Нема некоја посебна симболика или наредба за тоа.Зошто муслиманите носат бели капчиња?Која е симболиката?
Објавата на Кур,анот траела 23 години,т.е. од 610 до 632 год,и тоа 13 години во Мекка и 10 години во Медина.кога(година) е напишан Куранот?
Да! И пишуван е за време на војни, гонење на Пејгамберот СалАллаху Алејхи Ве Селлем. Секој Ајет од Куранот што му е објавен од страна на Џибрил а.с, Мухаммед с.а.в.с им го кажувал на другарите и тие го запишувале.Објавата на Кур,анот траела 23 години,т.е. од 610 до 632 год,и тоа 13 години во Мекка и 10 години во Медина.
Извини el_kewser, техничка грешка. Сум се помешал со Eraser. Цитатите беа негови. Извини уште еднаш. Не постои опција да го изменам горниот текст, но ако сака модераторот нека среди тоа.aj kazimi corbadzio kade pokonkretno sum nAPISAL TAKA;
После!^пред или после нашава ера?
1. Дахаха значи израмнување, да направиш нешто рамно....и Земјата потоа ја израмни (Сурах Ен Нзиат 79 :30)
*Користениот збор во овој случај, за израмни е Дахаха, кој збор има три мислења: едното е израмнување, второто спростирање и третото мислење доаѓа од зборот Дзуија кој значи јајце, и не се мисли на нормално јајце туку токму на јајцето од (Ној) кое има точно форма како земјава, на половите стесната и во средината вширено, а Аллах најдобро знае!
Ти да не одеше на курс по арапски јазик ? Ај види поубо за какво јајце станува збор, не се мисли на нормално јајце туку на јајцето од нојот.1. Дахаха значи израмнување, да направиш нешто рамно.
2. Арапскиот збор за јајце е "Баидах", а не Дзуија.
3. Најдете си некој добар арапски речник за да не подлегнете на ефтина исламска пропаганда![]()