Musab
konekting pipl
- Член од
- 26 јуни 2007
- Мислења
- 244
- Поени од реакции
- 20
Мене многу ми е многу жал ако си повреден ,поготово што имаш 14 години уште повеке ме скина бе дете.исто така ми е жал што си одбрал ваков ник,тие се лоши луге бе дете,тие се срам за исламот бе дете , не може никој да те земе за озбилен кога даваш цитати од книгата ,а го користиш овој ник,на тоа сакав да укажувам. Се радувам што не им се восхитуваш на овие проклети луге бе дете ,ама тие се луге што немаат врска со исламот , а и исламот нема врска со вакви луге бе дете .Основно ,кога се учи за исламот почнува со ахлакот ,жал ми е што си почнал да учиш наопаку,жал ми е што си дошол овде ,овде сметај дека си во една долина кај што има волци, каде за тебе што е свето бесмилосно се гази и со лаги ке сакаат да те газат.Па зошто тогаш паѓаш на ептен ниско ниво и ме цитираш ?
--- надополнето ---
Чудно е како јас имам 14 години а се воздржувам да не навредам некој а вие искомплексирани тука делите лични навреди како ти си никој и ништо. Зарем не е срамота на форум вакви зборови ?
--- надополнето ---
Или немаш нешто попаметмно да кажеш ?
Срамота
п.с (ова не се однесува за овој член) Мене ми е исто жал што дискусијата не оди како што треба (на нај разбирлив и културен начин) чашата ја прели ова дете кое еве е навреден ( а јас не сакам никого да навредам) иако еве неколку дена си мислев да ја напуштам овој форум.Неколку пати покушавав колку има разбирање да ги опоменувам членовите дека ова не води на дискусија како што треба ,со исклучок на неколкумина не ме разбраа ,поготово ги критикував членовите муслимани кои и добивав критики за тоа ама не одит веке.Зашто ги критикував? Едно нешто сум научил , а тоа е од животен важност- Исламот не се прикажува и не се учи со понашањето на другите- Значи ставот не се зема само поради тоа што тој те навредил па ајде и ние ке навредиме ,исклучиво се зема во обзир Куран,от примерот на животото како се понашувал Ресулуллах (саллалахуалејхивеселлем) и не говите чесни другари.па великаните на умметот итн. Ниеден пример никогаш и никој не може да ми укажува дека тие се понашале вака како ние овде -едноставно нема таков пример.Ако сме следбеници треба да се придржиме .За христијаните можеби треба уште појке да зборувам ,но нив ги оставам да си го решам својот проблем самите не ме интересира нивното понашување ,само нека се запрашат зошто се појке од нивните редови стануваат атеисти и муслимани можеби ке најдат одговор.Атеистите интересно ,иако се атеисти имам впечаток дека воопшто не се атеисти чим се овде но нивен проблем.Оваа не никакво солење на памет ,не сум ни некакво верски образовен ,но верувам и сакам можеби овој мој последен пост да помогне за понашувањето на членови од мусл.вероисповест (затоа што тие најмногу ме интересираат)затоа уште еднаш -не смеете да се понашувате и да донесете заклучоци дека тие ете така праат или тие не навредуваат и ние да навредиме.
Сега ,ако некого сум навредил уште еднаш нека ме извини ,ja напуштам форумот,можеби засекогаш ,можеби некогаш ке се вратам ,но изгледа никогаш , а и свесен сум дека нешто големо ке променам со овој пост , на жалост балкански мислиме,балкански живееме .
поздрав