Прашања за Исламот I

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Hahaha cudno. Nim (muslimanite)
Nie ( hristijanite) saka da kaze.
A se opredeluva kako ateist. Srceto ateist a zboruva ponekogas kako hristijanin ili obratno.

I tatar ne moze da go razbere. Kako ke go razbere koga ne znae i sam sto e. Edino se znae deka e dusman na muslimansvoto , nisto drugo.

A

amco2009

Гостин
A se opredeluva kako ateist. Srceto ateist a zboruva ponekogas kako hristijanin ili obratno.

I tatar ne moze da go razbere. Kako ke go razbere koga ne znae i sam sto e. Edino se znae deka e dusman na muslimansvoto , nisto drugo.
Jas celo vreme lafim deka macorot nesto mi e konfuzen

Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
На прашањата на кои не знаете(или не сакате) да одговорите велите шо збориш беееее .....?????
Дај бидете малку посериозни, ми се смачи од истите, па исти работи!
Веруваме во еден бог, а тој бог има 3 лица, три дела кои се зависни еден од друг и не можат сами по себе ништо да работат, разбираш?
Како што твоето тело е составено од крв,мускулна маса и коскена маса и без нив тоа не може да опстојува.Незнам поинаку како да објаснам,жал ми е, ама толку од мене. :smir:И плус не можам да очекувам нешто што не го разбираат и некои од христијаните, вие да го разберите! Mission impossible:toe:
E kako da ne kazam radica beee...... Nemoj da zboris be taka. Kazuvas Bog ima tri lica. Jas Garfield rekov ima dva lica covek ke se navredi od toa a ti kazuvas bog ima tri lica. Uuuuhhh.
Ok be serce aj togas dali mozes da ni objasnis , koj bog sto ima za dolznost, koj kontrolira covekot. Da ne site gledat na eden istiot ,pa nekoj da ostane bez Bog. Kako koj ima shto za odgovornost ?
Ako sega i isus e bog togas pred da se pojavi Isus kako Otecot sam bil bog. Dali se umori pa resi da ima Sin da mu pomogne, zatoa sto ne mozese da postignuva sam da gi resi rabotava. Ajde be ne igraj mastrapalla.

Dodeka kazuvas nie ne te razbirame ajde prvo kontrolisaj se sama sto sboruvas. Kako ke te razbereme nie koga i sama ne znaes sto zboris.
No tvoe e pravo da mislis kako sakas, samo ne kazi deka nie ne sme na nivo da te razbereme.
Aj pozdravi :) Nemoj da mi se lutis !! Ama mislise sama be serce.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
E kako da ne kazam radica beee...... Nemoj da zboris be taka. Kazuvas Bog ima tri lica. Jas Garfield rekov ima dva lica covek ke se navredi od toa a ti kazuvas bog ima tri lica. Uuuuhhh.
Ok be serce aj togas dali mozes da ni objasnis , koj bog sto ima za dolznost, koj kontrolira covekot. Da ne site gledat eden pa nekoj da ostane bez Bog. Kako koj ima za odgovornost ?
Ako sega i isus e bog togas pred da se pojavi Isus kako Otecot sam bil bog. Dali se umori pa resi da ima Sin da mu pomogne, zatoa sto ne mozese da postignuva sam da gi resi rabotava. Ajde be ne igraj mastrapalla.

Dodeka kazuvas nie ne te razbirame ajde prvo kontrolisaj se sama sto sboruvas. Kako ke te razbereme nie koga i sama ne znaes sto zboris.
No tvoe e pravo da mislis kako sakas, samo ne kazi deka nie ne sme na nivo da te razbereme.
Aj pozdravi :) Nemoj da mi se lutis !! Ama mislise sama be serce.
Со тие три лица тој не покажува лицемерие...ах бе до кога на букви со Господа ќе си играте!?
Не ти се лутам :)
Само се откажувам од повеќе објаснувања. Гледам никој нема повеќе и нешто да објаснува.
Само голем е патот на Бог, никој не може да го разбере! А вие се сакате да разберите...е НЕМА!
:):):)

--- надополнето ---

Мачоров е супер, не сака да се навредуваме меѓу себе! Затоа и така реагира и во право е !:)

Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Со тие три лица тој не покажува лицемерие...ах бе до кога на букви со Господа ќе си играте!?
Само се откажувам од повеќе објаснувања. Гледам никој нема повеќе и нешто да објаснува.
Само голем е патот на Бог, никој не може да го разбере! А вие се сакате да разберите...е НЕМА!
:pipi:
:pos2::pos2::nesvest::pos2:

O

Omer el Faruk

Гостин
Ок, мислам дека доволно беше! :) Време е да го запазиме редот на темите и да не одиме оф топик. Оваа тема е прашања за исламот,а не за христијанството. Радице, ти благодарам на посветениот труд за да ни одговориш за поимањето на Тројството.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Ок, мислам дека доволно беше! :) Време е да го запазиме редот на темите и да не одиме оф топик. Оваа тема е прашања за исламот,а не за христијанството. Радице, ти благодарам на посветениот труд за да ни одговориш за поимањето на Тројството.
Не се помачив ништо да одговарам. Твоите тука задеваат, лажат и сведочат лажно! Тука прашуваат, одговараат, па ти мене најде да ми велиш!:)

O

Omer el Faruk

Гостин
Тебе најдов да ти се заблагодарам, а на моите да ги замолам да не ја оптеретуваат темата со оф топици . Нешто не е во ред со оваа забелешка?

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
До кога со ова FireFly?
Исус додека живееше на Земјата имаше и човечки и божји особини. Но, сега Тој е кај својот Татко и има Божји особини, значи е Бог. Колку и да не можите да прифатите, тоа е:smir:

Едно прашање за тебе,каков симбол е месечинката во исламот? Зошто стои на врвот на секоја џамија?
Ај Омер те молам види кој замара со оф-топик јас зборев за месечинката, а РадицУ ми кажува за Исус и 3 Богови.

A

amco2009

Гостин

--- надополнето ---

Мачоров е супер, не сака да се навредуваме меѓу себе! Затоа и така реагира и во право е !:)
Abe ne go znaes ti macorot izgleda vodev jas virtuelna vojna ednas so nego, on kolku sto vregja site na forumov da se sobreme nemozjeme ko nego :vozbud:Ama izgleda jades Ban za toa pa se opameti malku mesec i nesto go nemase na religija, Duri i se zakolna ednas javno vise ovde negova noga ne stpnuje ama kaj mozjes na macki da veruvas ke vidat glusec i odma se zatrcuvaat , a on ti bil Brzi Gonzalec :pos2:

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Марко: 1:35 А наутро, додека уште беше темно, стана, излезе и отиде во пусто место, и таму се молеше.(овде гледам дека не паднал на земја да се моли).
14:35 И отиде малку подалеку, падна на земја и се молеше, - ако е можно - да Го одмине тој час,(од истото евангелие на Марко, но дејството се случува пред да дојдат првосвештениците да го земат, тој знаел што го чека и паднал на земја ти кажав зошто;))
Лука: 3:21 Кога се крсти сиот народ - се крсти и Исус и кога се молеше - небото се отвори,(овде не паѓал ничкум)
5:16 А Тој се повлекуваше во пустината и се молеше.(исто нема ничкум)
9:18 И кога еднаш се молеше сам, а учениците беа со Него, ги праша: „Што вели народот, Кој Сум Јас?”
9:29 И додека се молеше Неговото лице се измени, а облеката Му стана бела и сјајна.
11:1 А кога се молеше на едно место и кога престана, еден од Неговите ученици Му рече: „Господи, научи нè да се молиме, како што и Јован ги научи своите ученици!(значи само се молел, не паѓал на земја итн.)

Јован 11:4 А штом Исус го чу тоа, рече: „Болеста не е смртоносна, туку за Божја слава, за да се прослави Божјиот Син.”
17:1 Кога Исус го изговори тоа, ги подигна очите кон небото и рече: „Татко, часот дојде! Прослави Го Својот Син, за да Те прослави Синот Тебе,

Многу е повеќе од Божји пратеник!

матеј :28:19 Така одејќи, направете ги сите народи Мои ученици, крштавајќи ги во името на Таткото и Синот и Светиот Дух! Учејќи ги да пазат сè што Сум ви заповедал!
Јован:14:26 а Утешителот, Светиот Дух, Кого Татко Ми ќе Го испрати во Мое име, ќе ве научи сè и ќе ве потсети на сè што ви реков.
Ова се зборови на Исус!

Доволни се овие цитати или уште сакаш?
Odlicno radice,zadoolen sum od ona sto go napisa no sto velis ti za onie citati sto jas gi navedov?
Moite citati i tvoite citati se sosema kontra diktorni a sepak se od edna ista kniga tj Biblija....
Dali e toa uste eden dokaz deka Biblijata e kontra diktorna sama so sebe? Sporedi gi tvoite i moite citati pa presudi sama...

--- надополнето ---

Cika maco... a tebe neli ti e dovolno ona sto jas go napisav? Aj otvori malce ocinjata zuti i procitaj gi citatite sto jas gi napisav i toa bas od Biblijata. U ukluci go malce tvojot mozok zaedno so 9-te zivoti ;)

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Двојно прашање.
1. Ако е казниво со смрт да се прикаже сликата на Мухамед, како тоа во Иран на секој втор чекор има постери со ликот на Мухамед (државата која и постави фатва на Салман Рушди за Сатански стихови)
2. Дали тоа значи дека секој Муслиман треба да убие Иранец, односно Шиит бидејќи тој не се моли на Мухамед како негов пророк, туку на Али.
Имам некои сознанија за ова од другари кои учеа во КСА и во Кувајт во религиозни училишта, но ме интересира да видам колку се мејнстрим нивните изјави.
Благодарам однапред.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

Pripisde, nim (znaci = idiotite na forumot, kako tebe i Amco)

Ela mi da te skonfuzam.

--- надополнето ---

So umni moze umno, so morlocaana, dzabe diskusija (od site feli i veri) Radice

Abe ne go znaes ti macorot izgleda vodev jas virtuelna vojna ednas so nego, on kolku sto vregja site na forumov da se sobreme nemozjeme ko nego :vozbud:Ama izgleda jades Ban za toa pa se opameti malku mesec i nesto go nemase na religija, Duri i se zakolna ednas javno vise ovde negova noga ne stpnuje ama kaj mozjes na macki da veruvas ke vidat glusec i odma se zatrcuvaat , a on ti bil Brzi Gonzalec :pos2:
Mrsimur, skinui mi se od doticniov, jasno, ne te percepiram ni za poluziv majmun.

Odlicno radice,zadoolen sum od ona sto go napisa no sto velis ti za onie citati sto jas gi navedov?
Moite citati i tvoite citati se sosema kontra diktorni a sepak se od edna ista kniga tj Biblija....
Dali e toa uste eden dokaz deka Biblijata e kontra diktorna sama so sebe? Sporedi gi tvoite i moite citati pa presudi sama...

--- надополнето ---

Cika maco... a tebe neli ti e dovolno ona sto jas go napisav? Aj otvori malce ocinjata zuti i procitaj gi citatite sto jas gi napisav i toa bas od Biblijata. U ukluci go malce tvojot mozok zaedno so 9-te zivoti ;)
Robe, robuvaj drugemu, ne tuka mene.

--- надополнето ---

Hawk, kako komu odgovara taka i interpretira.

Ne treba da se prikazuva slika ni da se ima slika od Muhamed, ama aj razberi se so volovi?!!

No, ne treba ni da se ubiva.

Generalizacija e gresen pristap vo ovie vodi religisko-tolkuvacki.

Ne se shia vinovni za mamlazite kako Hamnei i nemu slicnite, kako sto ne sme nie vinovni za mamlazite na forumot, kako onie pogolre citiranite.

Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1

Ela mi da te skonfuzam.

Mrsimur, skinui mi se od doticniov, jasno, ne te percepiram ni za poluziv majmun.

--- надополнето ---

Ne treba da se prikazuva slika ni da se ima slika od Muhamed, ama aj razberi se so volovi?!!

Ne se shia vinovni za mamlazite kako Hamnei i nemu slicnite, kako sto ne sme nie vinovni za mamlazite na forumot, kako onie pogolre citiranite.

Dobro ti baras poumni da se diskutira.
A nie barame poobrazovani i povospituvani za da diskutirame.
Gledaj gi tvoite umni citati.

I ponekogas podobro e da bides ednostrani idiot nego bezobrazni dvolicni atesit ili hristijanin.
Vece na site si poznat koj karakter imas, a isto i tolku imas respekt vo forumot.

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12

Ela mi da te skonfuzam.

--- надополнето ---

TI SE VOSHITUVAM KOLKU SI PAMETEN... USTE DVOJCA KAKO TEBE MAKEDONIJA IMA DA PRKNE ODMA..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom