Daj togas uste nekoj citat od Biblijata za nekoj drug nacin na molenje osven nuckum...
Марко: 1:35 А наутро, додека уште беше темно, стана, излезе и отиде во пусто место, и таму се молеше.(овде гледам дека не паднал на земја да се моли).
14:35 И отиде малку подалеку, падна на земја и се молеше, - ако е можно - да Го одмине тој час,(од истото евангелие на Марко, но дејството се случува пред да дојдат првосвештениците да го земат, тој знаел што го чека и паднал на земја ти кажав зошто
)
Лука: 3:21 Кога се крсти сиот народ - се крсти и Исус и кога се молеше - небото се отвори,(овде не паѓал ничкум)
5:16 А Тој се повлекуваше во пустината и се молеше.(исто нема ничкум)
9:18 И кога еднаш се молеше сам, а учениците беа со Него, ги праша: „Што вели народот, Кој Сум Јас?”
9:29 И додека се молеше Неговото лице се измени, а облеката Му стана бела и сјајна.
11:1 А кога се молеше на едно место и кога престана, еден од Неговите ученици Му рече: „Господи, научи нè да се молиме, како што и Јован ги научи своите ученици!(значи само се молел, не паѓал на земја итн.)
Isus ne e isto sto i Bog no tie se edno.... Nema ama bas nikakva logika. Zamisli se ti masko tj sin i dali bi mozela da bides ti i tatko ti isto. Kade e bre luge normalnoto tuka?
I osven toa ima li nekade citat vo biblijata jasno Isus da im se obrati na svoite luge i da im kaze od tipot:
Jas sum sin bozji ili jas sum Bog,mene molete mi se i tako dalje...
Isus bog sigurno ne e posto Bog nikogas i nikomu ne pagja nuckum,tuku nemu mu pagjaat.
I tuka ti samata kazuvas deka e dojden na Misija i od nekogo praten (od Bog)... neli e toa jasen podatok deka e toj Bozji pratenik?
Јован 11:4 А штом Исус го чу тоа, рече: „Болеста не е смртоносна, туку за Божја слава, за да се прослави Божјиот Син.”
17:1 Кога Исус го изговори тоа, ги подигна очите кон небото и рече: „Татко, часот дојде! Прослави Го Својот Син, за да Те прослави Синот Тебе,
Многу е повеќе од Божји пратеник!
Od kade ti e sega ova? Objasni go ajde so Bibliski citati.. za da vidime deka e toa so Vasata Sveta kniga dokazano,a ne onaka receno samo... Bog so tri lica.
матеј :28:19 Така одејќи, направете ги сите народи Мои ученици, крштавајќи ги во името на Таткото и Синот и Светиот Дух! Учејќи ги да пазат сè што Сум ви заповедал!
Јован:14:26 а Утешителот, Светиот Дух, Кого Татко Ми ќе Го испрати во Мое име, ќе ве научи сè и ќе ве потсети на сè што ви реков.
Ова се зборови на Исус!
Доволни се овие цитати или уште сакаш?