Jas ne sum ucen za Islamot. No kolku sto znam po moe poznavanje na Islamot ISLAM ne zabranuva gradenje na crkvi.
Ovde sosema davam pravo na Picasso.
Vo vreme na Muhammed A.S koga on osvoil i bil isto i vodja na drzavata na Islamski teritori on im daval pravo (autonomija) na Judite ili evreite da si ja mozat slobodno da gi ispolnat nivnite verski obicai.
Ako sum vo greska neka me popravi nekoj sto znae podobro.
Ne sum slusnal deka vo Kuran pisuva negde deka Crkva ne sme da se dozvoli na hristijanite da izgradat.
Aj pozdravi.
Еве како Бети ни кажа дека имало над милион работници кои дошле од малезија, и за брзо време ќе добијат државјанство.
Башка зошто да се молат према Каба? Само таму е Бог? Зошто да се молат само на Арапски јазик? Само Арапски знае Бог? Зошто обредите да се само на арапски? Само Арапски знае Бог?
Ова пример, за да се дискутира понатака нели...
Na sekoj jazik mozes da se molis na Allah.
I na sekoj jazik mozes da ja citas Kuran. No uste podobro bi bil koga bi se cital na Arapski.
Vaka mi odgovarase eden diplomirani za Islamska Filozofija.
A koga e zborot da se molis na boga mozes na sekoja strana. prema jug , zapad, sever, istok severoistok itn... Na bilo koj sprat ili podrum.
No koga se Klanjash moras da se klanjash prema Kaba.
Ako si izguben vo nekoja shuma ili si zaludal ako si sam (primer: magla , shuma, temno, noc ) ne znaes veke na koja strana se naodja Istok ili Kaba , togas mozes na bilo koja strana da se klanjash.