Не миличка, тоа е резултат на многубројните Библиски цитати за статусот на жената.:wink:
Статусот на жената прикажан во Библијата и според Библиските закони е многу подоле во споредба на статусот на жената прикажан во Куранот. Жената во Библијата се третира како . . . нешто најдолно, нешто со кое може да се игра како играчка, нешто кое е се друго освен човечко суштество. Жената во Библијата е виновна за се, жената се казнува, жената едноставно е со катастрофален статус во Библијата.Но, за тоа на таа тема ќе направиме убава споредба со Кур,ански и Библиски цитати,оти според Библијата жената не вреди пет пари.
Затоа што ако внимателно ги посматраш нештата ќе увидиш дека навистина шеријатот е совршената вистина. Само ради пример погледни ја светската економска криза, и погледни како исламските банки воопшто не се засегнати од таа криза, па сега многумина посегнуваат и испраќаат свои експерти да го изучуваат исламското банкарство за спас на нивните банки.
Исламскиот закон воопшто не дозволува брак со деца, туку напротив за валидноста на тој брак е битна полнолетноста на жената која ја добива со нејзината прва менструација.Мене ме чуди дали според Библијата не е така, зарем Марија немала 13/14 години кога постанала бремена ?
РЕГРЕСИЈА. Се повикуваш на Марија пред 200 години. Во кој век живееш ти? Тогаш немало ни школи, ни факултети, ни други работи кои се карактеристични за општеството кое оди напред.
Во основа полигамијата е дозволена,но не строго препорачана во Исламот. А тука има голема разлика, значи за да земеш втора жена претходно треба да имаш дозвола од првата, и да бидеш подеднакво праведен кон двете и подеднакво да ги обезбедиш двете итн. Тоа што си го видела не го спорам и не ти противречам, а причината најдобро си ја знае тој што имал две жени, но, јас можам да ти кажам за мене дека имам една жена, но, според ишаретот кој постојано ми го даваш
со тие емотикончиња ќе треба посериозно да подразмислам да те земам и тебе за втора жена.:pos2:
Еве веднаш на ова да ти одговорам, сликовито, за да не се мачиш со мислење.
:baeh:
Правда спроведува законодавната власт, во овој случај исламската, и тоа важи само за шеријатските држави.
А за дома, ако ја земеме за репер Библијата точно е дека дома братот го заменува другиот брат во бракот. Ако ја земеме за репер Библијата и таткото и дајџовците можат да имаат инцест со своите ќерки, а при тоа никој да не ги каменува, туку казната да ја кркаат другите а не сторителите на прекршокот,
оти така вика Светото Писмо, котете се ко свињи и не одбирајте кој со кого ќе се коти, Исус ви прости кога се жртвува на голготскиот крст за вашите гревови. :pop:Но, секако овде зборуваме за Кур,анот, па
ќе ти кажам дека такво нешто во него ни оддалеку нема, туку се си функционира на свое место.
:buum:
Најди ми каде рекло Св. писмо котете се ко свињи, па лично ќе се соочам со тебе, кој тоа се коти ко свињи, вие кои имате по 12-13 деца пуштени на улица мрсулави и боси, смрдливи и подмочани или ние кои и покрај сите тешкотии наоѓаме начини достоинствено да ги испратиме на школо, вклучувајќи ги-замисли-и девојчињата. Колку само те совладал бесот, колку те заслепила омразата....зашто си помислив за момент дека си толерантен и инетелигентен?
Да ,ти објаснив и гледам како да тие криво што неси муслиманка,а имаш можност да си. Во Исламот жената е толку заштитена што тоа во другите религии може да биде само сон. Вие за разлика од муслиманките во името на вашата слобода црнчете наместо мажите, поголемиот дел сте психички растроени и неурамнотежени и имате никаков брак. А од другата страна гордо стои жената муслиманка која има потполна заштита од својот маж, и сите услови за функционирање и се на дофат. Затоа препрочитај го уште еднаш тоа што ти го пишував за наследството на жената муслиманка за да не се повторуваме два пати.:music1:
На ова ќе речам само “Господе Боже....“ Ова е ноќна мора што си го напишал.
Жената христијанка работи во институции за лична сатисфакција и егзистенција-ако сака, но жална е сликата на муслиманка во шалвари која опслужува едно цело племе...Тоа е црнчење. Што е тоа што на муслиманката и е на дофат а на христијанката не?
Размисли малку. У ствари, да , на муслиманката на дофат и е машината за шиење, крпата и метлата:pos2:Та зар смее таа да помисли за кариера:kesa:и лична сатисфакција? Зар знае што е тоа?:nesvest:Кај може таа да љуби маж кој и го одбрале родителите, кај има време таа да се усогласи со него од раѓањата меѓу кои паузите не се ни година дена? Па таа служи само за расплод и задоволување на страстите на мажот а во некои заедници и на поширокото семејство (свекор на пример, како да сум потчула нешто :pusk:
).
Нели?
Секаде има црни овци кои не ги почитуваат правилата на својата вера.
Но, пошто гледам дека слабо стоиш со видот,ај земи ги тоа цвикерите и погледни ги натписите зад девојчето на кој јазик се напишани.
Откога тоа еврејскиот јазик постанал исламски?
Или фотошопот има неограничени можности.:tv:
Ми заприлега на една друга форумџика од идивиди форумот кога во својот очај за сите овие работи имаше пласирано цитати од Талмудот а сакаше да му ги прилепи на Кур,анот.
ВНИМАВАЈ!ИНФОРМИРАЈ СЕ ПА КУДИ И СПОРЕДУВАЈ.
Овој обид тие ветер и магла. Пробај уште еднаш со твоите лукавштини можеби ќе поминат незабележано.:back:
Незнам колку следиш вести, но ова е најнов ваков случај објавен за КСА, а тоа што медиумот ставил слика со еврејски букви не ти дава за право да го рипаш и омаловажуваш акуелниотѕ настан, се работи за ИСЉАМСКИ БРАК а не еврејски. Го имаше и на ЦНН а очигледно не си го ни погледал ни видеото. САх колку тој еврејски јазик, буквби и се што има врска со Евреите те заслепило од омраза па не си успеал да прочиташ. Точно, ти никогаш не читаш реплики туку само си даваш свој суд врз основ на бегло погледнување на постот....ВНИМАВАЈ ЗА ДРУГПАТ
А наместо да запаѓаш во параноја да тркнеш да си побараш помош а?
Јас мислам дека поголема ѓаволштина од педерлакот ниту имало ниту ќе има.
Си се запрашал ли ако татко ти и мајкати беа како тебе, ќе те имаше ли на овој свет?:kesa:
Ај трк до некоја институција,не губи залудно време по форуми,сеуште има надеж за тебе и сличните на тебе.