Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Omer Faruk,
kako edvaj da cekas da postiras gotovi statii pa covek da neznae od kaj da pocne, aj od sredina.
"и по кои националното богатство мора да биде секогаш во праведна прерасподелба и промет, по кои наследството мора праведно да им се расподели на машкото и женското потомство, според кој богатството не смее да остане во рацете на мал број богаташи, според кој "
Ova vo Kuranot stoi? Naprotiv tamu se znae kolku dobiva sinot a kolku cerkata, aj te molam sega, ne dodavaj citati, jas ne gi znam bas mestata da ti gi najdam citatite no toa e bar jasno. Ako diskutirame, bar pisuvaj kako sto e.:uvo:
mene ne mi se jasni radikalnite prevodi na islamot... koj gi napisal od kaj poteknuvaat od kogo poteknuva ideata deka treba da se ubijat nevernicite
poso spored mene e uste edno izvrtuvanje na religija kako mn vo istorijata za ostvaruvanje nekoj politicki celi ( vo slucajov brkanje na amerika od bliski istok)... i taka se nastanati i islamot i hristijanskata religija pa i evreite
Omar bi sakal da mi odgovoris ako si vo moznost koe e tvoeto poteklo.
Me zainteresira nikot tvoj,zatoa te prasav.Izvini ako te navrediv no me interesiraat poteklata kaj lugeto,ne deka za nekolku stotici godini ke bide vazno zasto site ke si licat eden na drug.Мислам дека имаше на форумов тема за Џихадот, и убави објаснувања за истото.Ќе те замолам да се потрудиш да ја најдеш таа тема и да ја прочиташ.Тука е и одговорот на твоето прашање.Ако некој знае точно каде се тие постови на форумов, нека даде линк.
Незнам која ти е поентата на прашањето, или онака чисто информативно те интересира.
За моето потекло пријателе знам дека наназад 7 колена од семејството биле муслимани. Само толку, а за пред тоа незнам.![]()
Колку е слично и еднакво нетолерантно како Христијанството. Јас сум единствено исправно верување (и Христијаните го тврдат истото) и сите други не чинат!
Нетолеранција од старт, копија на стариот завет.
И ова копија од Стариот Завет. Повторно еден господар на кого треба да му се плашиш и повторно жената создадена од мажот.
[FONT=verdana,geneva]Исто копија од Стариот Завет. Бог ги создаде луѓето според ликот свој. Ако луѓето се копија на Алаховата природа значи и сите особини кои ги имаат позитивни или негативни, кретивни или конструктивни се исто така дел од Алаховата природа. [/FONT]
Пак манипулација со казна и страв. Прави како ќе ти кажам инаку ќе те казнам. Стар Завет втор дел.
Сега се заинтересирав да видам дали и Будизмот е исто нетолерантен и базиран врз истите извори на Христијанството и Исламот.
Krstonosnite vojni se slucile samo kolku da se ograbat veke oslabnatata Vizantija i bogatite Arapski drzavi.Mislis krstonoscite kur gi zabolel za sto se slucuvalo.A Dzihadot e sirene na muslimanstvoto i pokoruvanje na ''nevernicite''.Neka me popravi nekoj ako gresamДали во основа, муслиманскиот џихад е исто што и христијанските крстоносни војни?
Дали во основа, муслиманскиот џихад е исто што и христијанските крстоносни војни?
Me zainteresira nikot tvoj,zatoa te prasav.Izvini ako te navrediv no me interesiraat poteklata kaj lugeto,ne deka za nekolku stotici godini ke bide vazno zasto site ke si licat eden na drug.
A za poteklo ne mozes da bides musliman zatoa sto toa e religija.
I povtorno izvini,mozebi trebase poubavo prasanjeto da go postavam
Imam uste prasanja vo vrska so Islamot za koi sto bi sakal da diskutirame,no podocna so toa.Ajde pozdrav :helou:
Kako e siren Islamot?So sila ili preku miren pat?Imam prasano muslimani vo vrska so ova i tie mi rekle deka lugeto ja prifatile religijata so siroko otvoreni race koga dosol prorokot Muhamed.No od toa sto go imam procitano vo istoriskite knigi,pisuva nesto sosema sprotivno.Koe e tvoeto mislenje?
Nema potreba za napadi,za mene e ova miren razgovorОсновното Кур,анско начело во оваа насока е:
"Нема присилба во верата." ( Ел - Бекаре: 256)
Ајде сега удрете нападите...:nesvest: