Општо: Помош околу Linux

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
ako mozit strana za da go poracam najnoviov linux 10.4 so e.I dali e bez pari(postarina) i kazejte mi so se trebit da popolnam.:D

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
ako mozit strana za da go poracam najnoviov linux 10.4 so e.I dali e bez pari(postarina) i kazejte mi so se trebit da popolnam.:D
https://shipit.ubuntu.com/
За пополнување треба: име и презиме твое, улица... број, држава, град. Ќе си видиш ти, паметен си. XD
Инаку ти колекционер да не си, само порачвиш CD-а... инсталирај барем еднаш. :pos:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
https://shipit.ubuntu.com/
За пополнување треба: име и презиме твое, улица... број, држава, град. Ќе си видиш ти, паметен си. XD
Инаку ти колекционер да не си, само порачвиш CD-а... инсталирај барем еднаш. :pos:
Абе не ми се трошит нет иначе ја знев оваа страна ама не бев сигурен дека ја видов на др форум :D.Ај ако не го порачам ти ке ми го дајш.

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Сакам на Ubuntu да инсталирам програми.
Еве на пример VLC player или друг плејер за гледање филмови. Ако знае некој како плс нека пиши, и нека кажи линк од кај да го симнам плејеро за Линукс.

Голема благодарност од напред. :)

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
VLC е супер плајер го користам место Тотем кој е дефолт на убунту и е подобар ако сакаш нешто оди Пограми/убунту софтвер центар и побарај го дали во аудио и видое или преку пребарај се исто. Така е најелегантно и едноставно за на почеток после може и преку Синаптикс и Конзола со команда "sudo apt-get install vlc" (t.e. imeto na programata).

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Уште едно прашање.
На Ubuntu неможам со Shift - Alt да сменам подршка.
До пред некој ден можем, и изгледа нешто се има изместено.
Некој знај како да средам?

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Уште едно прашање.
На Ubuntu неможам со Shift - Alt да сменам подршка.
До пред некој ден можем, и изгледа нешто се има изместено.
Некој знај како да средам?
Оди во
System > Preferences > Keyboard,
па во Layouts табот кликни на Options копчето и имаш таму Key(s) to change layout.

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Имам пробано еден куп дистрибувии на линукс, но една работа што ме вади од такт е дека почнува да ми загрева лап топот кога сум на линукс и страшно ме нервираат кулерите кога работам на него. Конфигурациите е и предобра за 90% од дистрибуциите.
Последен пат го симнав и го инсталирав убунту нетбук, реков ај да видам како ќе биде со овој, демек за нетбук е.
Пак исто.
Некој да не знае нешто во врска со ова?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
дали проба да го контролираш кулерот? и јас имам асус од даскалските ама појќе од 42 степени немат кренато, и то само ко ќе се полнит а во исто време ако му прам апдејт на линуксот, иначе инсталиран е едубунту 10.04

види овде за како да контролираш брзината на кулерот и овде како да ги детектираш сензорите на цпу температурата, волтажа и бројот на вртежи на кулерот

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Сега пак јас,

пред некое време симнав нетбук убунту како што пишав погоре. Искрено, толку е лошо што ми се бљуе. Многу е некако детски направено (барем мене така ми изгледа).
И сеа сакав да го сменам да си изгледа како десктоп. Пробав еден куп работи додека гуглав, го бришам go-home и maximus аплетот, инсталирам за десктоп убунту, но ништо не се менува освен што ми дава некој ерор на логирање дека фалат аплетите што сум ги избришал.
Да не знае некој како да го сменам? Или ако ич ништо не знам како оди да направам реинсталација на обичен убунту. Ова нетбуков го инсталирав на истата партиција со виндоусот (лошо) и ми е страв да не направам некоја беља со виндоусот.

Поздрав.

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
дечки како да деблокиирам страна на линусков??? итно ми трреба !!

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
:)) да и јутуб и меебо и сите страни за чат :)))
затоа ако може кажујте помош

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
:)) да и јутуб и меебо и сите страни за чат :)))
затоа ако може кажујте помош
Всушност заштитено е многу слабо... Блокираат само домени, а не IP адреси...
Meebo - http://208.81.191.110/
Miniclip - http://77.73.32.120/
Значи имаш објаснето како, сега на тебе преостанува за другите страни... На Facebook неможеш да се логираш на тој начин, а ја отвара страната ... Помош : Whois + Proxy...

Kajgana Shop

На врв Bottom