P
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Иам мало проблемче.
Сменив оператор за интернет, од типот на „ти ставаат антена на покрив“ иам сега, па .... како да подесам конекцијата во Убунту?
П.С. Во Windows IP-то е на automatic, ако ова помогне нешто. Фала.![]()
види овде за то како да напрајш дуалбут меѓу виста/7-ца и убунту
Па удубунту кога го инсталирваш во инсталација еден од чекорите ти е дали сакаш да го инсталираш целосно во ц и после така ке ти биде или сакаш поделено а иначе тешко дека сега ке мојш да ги поделишГО исталирав Убунту 10,одам компјутер нзн ми го нема ни Ц Ни д ... помошш
Па удубунту кога го инсталирваш во инсталација еден од чекорите ти е дали сакаш да го инсталираш целосно во ц и после така ке ти биде или сакаш поделено а иначе тешко дека сега ке мојш да ги поделишинаку инсталирај си Wine програмата за инсталирвање на exe фајлови и ке ти се појават нови c/d/e кои ке можеш да ги користиш јас така еднаш напраив и ок беше
За да инсталираш Linux предпоставувам Убунту можеш да симнеш од страната за да можеш преку Усб да инсталираш.Вака, знчи имам лаптоп без CD-ROM, и имам windows, како да инсталирам Линукс, од преносен хард диск? Има ли некој едноставен начин?