како можиме на професорите да му се спротиставиме кога ќе ги заклучат компјутерите преку iTALC, ве молам за помош....:helou:
На претходната верзија на iTALC можеше тоа, сега не може.ctrl-alt-backspace,и пак ќе се логираш...
ќе се логираш но повторно ќе ти биде заклучен компјутерот.....се бара нешто шо би го спречило тоа.ctrl-alt-backspace,и пак ќе се логираш...
Ваљда ти јавува некаква си ерор порака или пак нешто се дешава кога ќе пробаш да го отвориш .doc документот, такада ако кажеш што точно се дешава кога ќе се обидеш да го отвориш документот можеби би можел да ти помогнам, ама вака на празно...Леле како се нервирам со Линуксов. Значи префрлам Word документ со екстензија .doc од компјутер со Windows на компјутер со Linux. И таму сакам да го отворам со OpenOffice и не се отвора. Помош!!
Се јавува порака нешто слично на ова: МIME: не може да се отвори "application/msword"Ваљда ти јавува некаква си ерор порака или пак нешто се дешава кога ќе пробаш да го отвориш .doc документот, такада ако кажеш што точно се дешава кога ќе се обидеш да го отвориш документот можеби би можел да ти помогнам, ама вака на празно...
На линукс треба со word processor да го отвориш, не со msword. И изгбегнувај такви работи, не баш се компатибилни програмите. Бап вчера правев семинарска и табелите и формулите ми се изгубија кога префрлав од open office во ms office.Се јавува порака нешто слично на ова: МIME: не може да се отвори "application/msword"
Епа треба ип адресата од другите компјутери да ја напишиш. Почнува 192.168.ХХ.Х:X. Но, нели имате попаметна работа на школо од влегување во други компјутери ? :uvo:Aj pomos.
Eden drugar so ucit so mene na cel klas mu izigravase hacker i ni vlegvese vo kompjuterive preku terminal.Da mi kazit kako mozam da vlezam i jas vo drugi,nesto trebelo ip adresa(to lesna rabota)i nesto portoj da se pisat nekako nz tocno aj kazejte mi nacin kako da vlezam vo dr pc.
Не можеш на boot-от да го едитираш менито за boot т.е. да не излегува да има у Ubuntu и XP.Da mi kazete kako da go UNNNINSTALIRAM UBUNTU 9.10, go instalirav pod windows xp podrska so cedeto od shipit.ubuntu.com..Kako da go deinstaliram, toa od xp-to od kontrol panelata go izbrisav linux, ali pak stoi na boot, da selektiram xp i linux!