Општо: Помош околу Linux

Член од
19 септември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
2
Ако порачам од тука Линкус ке ми наплатат ли
Веб страната е ---->https://shipit.ubuntu.com/
Нема да ти наплатат ама ќе почекаш минимум еден месец. Јас го нарачав убунту 9.10 и го заборавив. После кога дојде, бев ептен изненаден и веднаш го инсталирав!!!
:helou:

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
Нема да ти наплатат ама ќе почекаш минимум еден месец. Јас го нарачав убунту 9.10 и го заборавив. После кога дојде, бев ептен изненаден и веднаш го инсталирав!!!
:helou:
Многу фала,и тебе и на SkyDriver

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Многу фала,и тебе и на SkyDriver
Мене ми стигна само за 8 дена иако пишуваше дека ќе им треба up to 6 weeks :vozbud: инаку се разбира можеш да си го симнеш цедето тоа е секогаш најбрзо.

I

Intex

Гостин
Иам Убунту 9.10, па сакам да инсталирам и Кубунту 9.10. Како да средам да го инсталирам, а да не го избришам Убунту-то?
П.С. Иам и Виндоус. На dual-boot ми се со Убунту. : )

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Иам Убунту 9.10, па сакам да инсталирам и Кубунту 9.10. Како да средам да го инсталирам, а да не го избришам Убунту-то?
П.С. Иам и Виндоус. На dual-boot ми се со Убунту. : )
Јас да сум ко тебе би инсталирал само KDE на убунтуто, и после при секое логирање може да си бираш која работна околина ја сакаш, па на истиот оперативен систем ќе си ги имаш и двете. Еве имаш овде и туторијалче:
http://www.psychocats.net/ubuntu/kde
Вака ти е најлесно да го средиш тоа, без да чепкаш ништо со Windows оперативниот систем.

I

Intex

Гостин
Јас да сум ко тебе би инсталирал само KDE на убунтуто, и после при секое логирање може да си бираш која работна околина ја сакаш, па на истиот оперативен систем ќе си ги имаш и двете. Еве имаш овде и туторијалче:
http://www.psychocats.net/ubuntu/kde
Вака ти е најлесно да го средиш тоа, без да чепкаш ништо со Windows оперативниот систем.
Еј, фала ти многу. :smir:

I

Intex

Гостин
Следев команди од еден туторијал за Ubuntu да изгледа како Mac OS и кога го рестартирав PC-то, после тоа нејќе да го подигне системот. Излегува само стрелка и ништо повеќе. Ќе помогне некој да вратам се во првобитната состојба?

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Следев команди од еден туторијал за Ubuntu да изгледа како Mac OS и кога го рестартирав PC-то, после тоа нејќе да го подигне системот. Излегува само стрелка и ништо повеќе. Ќе помогне некој да вратам се во првобитната состојба?
Линк од туторијалот? Да видам што си сменил..

Не сум некој линукс про.. Но можеби ке можам да помогнам..

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Prvo.. Da se izvinam sto koristam latinica, no momentalno sum vo virtual terminal, (Ctrl+Alt+F1), so w3m... Si igram so terminal momentalno... Najdov nacini da slusam muzika i da go razgleduvam netot... Samo sto imam eden problem.. Kirilicni bukvi nemozam da citam... Ima nekoe resenie? Bukvite mozam da gi citam koga sum vo GUI terminal (Aplikacii -> Korisni -> Terminal)... Blagodaram odnapred

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Мислам дека не може затоа што буквите најверојатно се запишуваат како ASCII карактери, а не Unicode.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Најде некој решение за проблемот со наутилиус ? Неможам едноставно копи пасте да направам, смешно е ова веќе...

Kajgana Shop

На врв Bottom