Македонија има шанса да произведува оклопен транспортер

• Креатор на темата Креатор на темата vone
  • Време на започнување Време на започнување
Во секој случај добро е да се произведува во Македонија.

Ќе влеземе на Мапата на производители на воена софтицирана опрема, ќе пишува Made in Macedonia.

Јас мислам дека украинците си ги имаат направено пресметките одамна.

Сите блакански земји треба да се модернизираат

Hrvatite se odlucija za Patria AMV.Vo offset dogovorot planirano e remonten centar regionalen da bide vo Djuro Djakovic(m-84 se proizveduvase tamu).Sto samo odi vo prilog na Patriata.ISkreno i jas sum poveke za nea.Da ne bidam svaten pogresno nema poubavo od domasno no sega za sega mislam deka e rano......+ ne mi stoi oti oklopov e predviden da izdrzi da receme 12.7 mm posebno ne predniov del....za razlika od patriata :)...

Hrvatite se odlucija za Patria AMV.Vo offset dogovorot planirano e remonten centar regionalen da bide vo Djuro Djakovic(m-84 se proizveduvase tamu).Sto samo odi vo prilog na Patriata.ISkreno i jas sum poveke za nea.Da ne bidam svaten pogresno nema poubavo od domasno no sega za sega mislam deka e rano......+ ne mi stoi oti oklopov e predviden da izdrzi da receme 12.7 mm posebno ne predniov del....za razlika od patriata :)...

Mislam deka ne e poentata da se proizveduva najdobroto i najsovremeno oruzje vo Makedonija, tuku da se napravi dobar biznis i da se zarabotat PARI.

So koi ke mozeme da si namerime sto sakame.

Te razbiram i tocno e toa megjutoa za oklopen transporter ima nekoi kriteriumi koi morat da bidat ispolneti za da proizvodot bide barem isplatliv ako nisto drugo.Ukraincite pravat nekoi hibridi na baza na BTR-80(gorniot)so zapadna elektronika sto ne bi rekol deka e uspesen prozivod.Jas poveke bi se zalozil vo euro invest da se vlozi ili microsam.Ete EI imaat iskustvo so racni raketni frlaci pa bi mozele poarno takva licenca nekoja da kupime od rusija

Te razbiram i tocno e toa megjutoa za oklopen transporter ima nekoi kriteriumi koi morat da bidat ispolneti za da proizvodot bide barem isplatliv ako nisto drugo.Ukraincite pravat nekoi hibridi na baza na BTR-80(gorniot)so zapadna elektronika sto ne bi rekol deka e uspesen prozivod.Jas poveke bi se zalozil vo euro invest da se vlozi ili microsam.Ete EI imaat iskustvo so racni raketni frlaci pa bi mozele poarno takva licenca nekoja da kupime od rusija
Зар не ја чуваат документацијата од зољата.....само преименувај и ситни козметички измени направи и...:toe:

A be ne e efektivna vekje ko porano a i za izvoz ne ja kupuvaat....sega se bara da receme Konkurs Kornet novite varijanti na Rpg,moze da kupat licenca za Igla.Da pesadisko vooruzuvanje...ili pak da se vleze vo zaednicki proekt so bivsite yu republiki da se vozobnovat kapacitetite...da ne e pregolem trosok za proizveduvanje a da se prodava istovremeno i da se vovede vo vooruzuvanje kaj nas.Ne znam do kade e firmava ama mislam deka seuste funkcioniraat neli pravea modifikacii na hamvinjata i hermelinite i ne ispadna loso.Nasite kevlar ploci se ceneti.Eve na primer Srbija edno vreme nabavuvaa slemovi od tamu.DObar materijal.Ama verojatno se ke se zavrsi ko ona so Audi A3 na vremeto :) :)..Isto ima potencijal i vo mikrosam i takvi firmi.....

A be ne e efektivna vekje ko porano a i za izvoz ne ja kupuvaat....sega se bara da receme Konkurs Kornet novite varijanti na Rpg,moze da kupat licenca za Igla.Da pesadisko vooruzuvanje...ili pak da se vleze vo zaednicki proekt so bivsite yu republiki da se vozobnovat kapacitetite...da ne e pregolem trosok za proizveduvanje a da se prodava istovremeno i da se vovede vo vooruzuvanje kaj nas.Ne znam do kade e firmava ama mislam deka seuste funkcioniraat neli pravea modifikacii na hamvinjata i hermelinite i ne ispadna loso.Nasite kevlar ploci se ceneti.Eve na primer Srbija edno vreme nabavuvaa slemovi od tamu.DObar materijal.Ama verojatno se ke se zavrsi ko ona so Audi A3 na vremeto :) :)..Isto ima potencijal i vo mikrosam i takvi firmi.....
Не само Србија, и Хрватска зема поголем контигент.

Се’ ми се чини дека ќе се најде нешто да не се произведува, демек на нас „не ни одговара“.

Ви текнува за АУДИ?

Сега, не се истите луѓе, ама мене пак ме јаде црвот на сомнежот.

Инаку сум ЗА да се произведува кај нас.

Hmmm...interesna vest, no prvo treba da se vidi komu ke se prodava...??
Inaku nema potreba da se gradi nisto nova za ova...se ima... :) i luge i resursi..proizvodni...
Trebaat samo PARI i BUDALI...citaj KUPUVACI :)
Koga dobro ke pomislam....nema nisto od ova .....vo Makedonija od strana na GLOBALISTICKITE schweine, veke se sotreni nekolku takvi proekti :)
За три месеци може да се преадаптира ФАБРИКА која што еден идиот ја доби на поклон за 1 милион еу.
Таму има (уствари имаше,пред тоа арамиите безочно да почнат да крадат) ама буквално цела линија за производство,која што со мали исправки би можела да ги произведува успешно и оклопните транспортери.
За ФАС во Скопје зборувам.

Прашањето кое што заслужува одговор е...
зошто некои бирократски торковци (кои што по правило се неориентирани и лакоми) за ситни пари успеаа да продадат и се трудат дефинитивно да разградат и уништат гигант кој што во денешни услови (со сите амортизациони планови) кошта преку 300 милиони евра !!!

И како што ви кажа Concrete ...
се има.
Од целосна прозводствена линија,до школуван кадар и мајстори...
ЖЕЛБА нема.
:kesa:

За три месеци може да се преадаптира ФАБРИКА
За ФАС во Скопје зборувам.

Прашањето кое што заслужува одговор е...
зошто некои бирократски торковци (кои што по правило се неориентирани и лакоми) за ситни пари успеаа да продадат и се трудат дефинитивно да разградат и уништат гигант кој што во денешни услови (со сите амортизациони планови) кошта преку 300 милиони евра !!!

И како што ви кажа Concrete ...
се има.
Од целосна прозводствена линија,до школуван кадар и мајстори...
ЖЕЛБА нема.
:kesa:

Оваа фабрика и при склучени договори од скоро 10000 автобуси начиот ценет банкар Хари ја поеба со тоа што не и одобри кредит за набавка на мотори и шашсии (плус и самата банка беше акционер во фабриката со тоа апсурдноста беше уште поголема) ја дадоа за џабе на оној натурилизаниот аргентинец Кастилљо, инаку од нашиве краишта е, а овој склопи на две на три нешто што се нарекуваше автобус, го сликаа се пофалија повесници и телевизии и толку.

А тој автобусот после сликањето скапа горе на брдоно во железара. Избркаа и тоа малце луѓе што останаа во фабриката, ја запустеа со еден збор и ебаа мајката.

Сега како што стојат работите тешко дека е способна да произведе нешто а и луѓето се кој каде...така да....тешка е работава...

Истото се случи и со погонот за специјална опрема и ремонт на оклопни возила и тенкови при МЗТ, и тој 1998/99 имаше голема шанса да стане дел од меѓународна корпорација од областа на воената индустрија..и тука заебаа до даска.

Изгледа ништо не е променето од навиките на толку извиканиот и испљукан систем од бивша ју.....и тогаш имаше, ги викаа: филмске новости, пропаганда за успесите на раб. класа и успесите во најава..истото се случува и денес само друго име носи....три дена пропаганда, една недела молк, после жалопојки кој како не заебал и зошто не биднала работата и тоа само за влакно.

vo sekoj slucaj ova e proekt koj moze da e uspesen a nie kako zemja da si se promovirame vo prrizvotstvo na voena tehnika

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom