- Член од
- 27 октомври 2008
- Мислења
- 1.680
- Поени од реакции
- 266
a be piton si e piton, nema zaebancija....mislev deka si alter ego na cica
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ke ja bide i taa serija...ama ke se smeat nekoi drugi..."slicnozboreckite" NEMA DA GI IMA... ke bidat samo KOMICNI GUBITNICKI LIKOVI...![]()
Onoj moment koga kulturen Albananec, Makedonec, Bugarin (i nekoi drugi balkanci) razberat deka treba da bidat slozni koga nastapuvaat sprema "zapadot" ili uste podobro da se zdruzat za ostvaruvanje na zaednicki celi za dobrobit na site ke ima pomestuvanje vo kvalitetot na ziveenjeto kaj balkanskite narodi. No dodeka toa ne se napravi ke bidat slugi na golemite sili i predmet na potsmev od istite.
Ќе повторам идејата за голема Албанија не завршува ниту со Косово како независна држава ниту со Македонија и рамковниот договор.
Таа е идеја која се инсталира како чип кај секој млад Албанец и таму во нивната повелба добро пишува, СЕКОЈА НОВА ГЕНЕРАЦИЈА АЛБАНЦИ ТРЕБА ДА БИДЕ ПОЕКСТРЕМНА ОД СВОИТЕ ПРЕДХОДНИЦИ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ИДЕАЛИТЕ ЗА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА.
Енд оф дискашн.
Има еден план кој вели 2012 голема Албанија со еден парламент и еден претседател.
Ниту ВМРО ниту СДСМ ќе бидат виновни за идната војна на Балканот.
Тие ќе бидат виновни како и колку го спремија Македонскиот народ на овој предизик.
Али се ми се чини дека ќе се оди на самоорганизирање.
ke ja bide i taa serija...ama ke se smeat nekoi drugi..."slicnozboreckite" NEMA DA GI IMA... ke bidat samo KOMICNI GUBITNICKI LIKOVI...![]()
Steta nikoj ne se navrati ozbilno da go procita Rajmz.
Jebiga. Zatoa Rajmze, zatoa.
Ne se citame za da ne slucajno treba okolu procitanoto da pomislime, podumame, razmislime...polesno e bezumno da dekalmirame edno isto.
P.S. Odjebete so rakometot, digresija kako digresija zavrsi rabota, ne e toa temata, kako sto ne se ni sropsko-makedonskite odnosi tema, tuku si ima ubav naslov istata i ubavo si tece.
P.P.S. Sinisa, videoclipcinjata od youtube bea reakcija, ne akcija. Jas zatoa gi postirav. Za da smiram nekoi malku zabegani keleshi od makednija so mali kurinja.
Jebiga, ponekogas mora so gomnarski cevki protiv gomnari kako Delija, Zevs i kompanija koi nas leb jadat, nas leb kudat.
Povelele, Blakanot e edno duvlo na idioti koi mesto da ja neguvaat tradicijata na multikulturalizam, multietnicizam, multulingiticizam, uporito gledame ocite da si gi iskopame, a so toa im pomagame na ostanatite da ne koristat kako oligon za vezbanje i isprobuvanje maloumni idei.
Mesto da sme lideri na svetot, bidejki ima(v)me kapacitet za toa, nie i natamu dozvoluvame da ni ja krojat sudbinata onie koi uste ziveeja vo pesteri koga nie jadevme so srebreni i zlatni lazicki.
Znaci...i koga nema problem, nie morame da si go navrtime samite i da si napravime sosile problem.
Видете, можеби е и сосема добра идеја да се формаира една балканска унија, но единствено ако се влезе во неа со чиста совест и чисти и благородни побуди, па така ние некако и да му понудиме на светот се она од првиот пост на темата од Гарфилд.
Но, мислам дека сеуште не сме сите доволно созреани за тоа...
Можеби...пак ќе речам: Можеби!
Не за обединување во смисла држава, туку унија во заеднички настап на повеќе балкански суверени самостојни држави во смисла промоција на балканското културно наследство, лобирање за заеднички интереси и сл.a be vie ova okolu obidinuvanjevo ozbilno....a samo sto se osamostoivme
..komentarot bese ironicena be vie ova okolu obidinuvanjevo ozbilno....a samo sto se osamostoivme