Кисела вода

Член од
15 септември 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
NJ BOLJA NASELBA ZIMI SE JA ZIVEAM TAMU I ZA NISTO NA SVETT NE BI SE SELELA OD TUKA NAJ ZAKON MESTO:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Кисела Вода е најубавата населба во Скопје,само уште болницата за наркони да се дислокацира ке биде супер

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Одкога е Кисела Вода град?

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Дали тоа ние имаме некој нов град?
Супер населба....3 години поминав таму....ќе се вратам кога тогаш:helou:.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Не само град, туку држава во држава:smir:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Тогаш злато за Капиштец виза ти треба :)

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Мајко мила уште што нема да прочитам.:nesvest::nesvest::nesvest:

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Не дека имам нешто против Кисела Вода, населба ко населба, и во секоја населба чирови...И локал-патриотизам поддржавам одвреме навреме...Ама ова вашево не го разбирам, мајке ми...

Од каде до каде живи ја Кисела Вода испадна најубава населба? Еве јас ќе го речам обратното. И за разлика од вас, ќе го искоментирам истото.

На ниво на урбанистичко уредување: полна со неполезни ќошиња и неправилни парцели, несреден венец на објекти (крајна линија пред кровот), недефиниран континуитет на волумени во простор, лоша и нефункционална улична мрежа, мртви улици. Недостиг на зелени простори, и тие што ги има се неуредени и запоставени.

На ниво на архитектура: „Ако негде сакате да учите како не треба да се проектира и гради - одите во Кисела Вода“ - ова го рече некој многу попаметен и поискусен од мене во оваа област. Колорит, колку ми сакаш, одбери џиш боја, и оди барај таква зграда во Кисела Вода. Архитектура...се срамам што делам професија со некои. Волумени - најчесто одредени според „правилноста“ на градежните парцели, и уште поунаказени во висина. И токму поради овие објекти, се запоставуваат, или подлегнуваат под исто унаказување и оние „социјалистичките“, па не можиме да забележиме никаков контекст на околина.

Нема потреба другари од дисло(ка)цирање на „болницата за наркомани“. Населба е дел од град, и во себе смее да прими секаква функција, која градот ќе ја побара од неа.

Пак повторувам - немам ништо против Кисела Вода. Немам ништо против Скопје. Напротив, го сакам Скопје, и се во него...токму поради тоа и коментирам - зошто не сакам да го гледам како тоне. Али ај, да не вртам оф-топик муабет.

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
^^ Преовладуваат во населбата. И ве молам макнете ми ја темава, да не отворам јас тема Пушкинова 7, влез 1. Да видите вие што е најбоље адреса во градот Кисела Вода на државата Скопје. :pipi:

И да, за населбата мислиме дека е урбанистичка катастрофа со еден куп нецивилизирани жители, ама сепак си ја сакаме зашто сме тука цел живот. Фала.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ебати населбата во која преовладуваат Припорчани и Ракотинчани
Бравоооо:pos2: Се гледа дека немаш престава кај е Ракотинци, Припор и нивната поврзаност со К.Вода.
К.вода rules:tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom