Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас не гледав, нема ни да гледам и понатаму, но им честитам на дечките за победата и се надевам дека ќе си извадат максимум колку можат и ќе не претстават...а да, и песната ја слушнав...онака, пролазна, што е до мене, не се замарам со Македонска поп-рок-забавна музика и слично, можеби имало и подобри песници, ама тоа е што е, нека им е со среќа на момците...единствено што видов беше вчера песната на Зоки Агресори...ЛОЛ, толку!

Gengsta oro ??

Еве ви го на, ќе тепале сељаците , ни овие несе ништо поасални, али се радувам, што не победија ванаби раперите

али ипак парите победија на крајот а не квалитетот кој беше кај Самарџиев и Џорлев, и кај Влатко лозановски :tapp:

Срамота жива, нема ни у финале да влеземо со овие, ја нив само на бербер, али си имаат дечките паре, фрлиле мама и тато паре за поруке и то је то :)

ќе си се резилиме на евровизија заради глупиов начин на избор

Што ми е мерак што згрешив за Калиопи, нема да иде во Москва!!!

Али па ни ГЕНГСТА ОРО не иде..... штета :(

Споредувајќи ги ХХL и Некст Тајм,во Москва би ги пратила ХХL.
Песната врска нема со евровизиска,дали би станала хит во Македонијава а не па во Европа.
Кај им беше паметот на жирито,стварно не знам.

Најмомент беше камерата у глава на тој црниот,и збунетоста негова..
Ај у Москва нема да те лупаат со камери...*тапшањепо рамо*...туку со јајца...мех...

Генгста оро беше најоргинална дефинитивно,може ќе влезевме во финале..со групава (два брата) нема ни таму да стигнеме...

Ме интересира, севкупно, по колку гласови имаа:
Рок Агресори
Каљопа
Некст Тајм
СЛЕНГ - ГЕНГСТА ОРО

???

Мило ми е само што не оди Калиопи. Песната на Некст Тајм, шо знам, веќе видена ствар. Оваа песна пример да ја имаат како претставник некоја поголема земја, би имале солиден пласман (ако се сеќавате на тие двајцата дечки од Холандија, имаа слична песна, па завршија мислам меѓу првите 5). Вака може само да си го сонуваме финалето.

А значи штом Калиопи се второ место, ќе не претставуваат на некој балкански фестивал, како ли се викаше ??? И таму ли ќе се брукаме бе ??? :nesvest:

А да прашам, само на мене Калиопи ме потсеќаше на:

darth-vader.jpg

или и вас ве фати носталгија? :)

Нека им е честита победата на Мартин и Стефан и со успех да не претстават во Москва.

Мило ми е само што не оди Калиопи. Песната на Некст Тајм, шо знам, да беше испеана од некоја поголема држава,сигурно ќе има добар пласман (ако се сеќавате на тие двајцата дечки од Холандија, имаа слична песна, па завршија мислам меѓу првите 5). Вака може само да си го сонуваме финалето.

А значи штом Калиопи се второ место, ќе не претставуваат на некој балкански фестивал, како ли се викаше ??? И таму ли ќе се брукаме бе ??? :nesvest:

Мислам беше на сунчане скале нешто такво...

Е таму се бара музика, песна, глас..... се што не се Калиопи и Наум со нивната "песна" :tapp: Башка и балканско е тоа, ќе не мислат соседиве за ретардирани.

Мило ми е само што не оди Калиопи. Песната на Некст Тајм, шо знам, веќе видена ствар. Оваа песна пример да ја имаат како претставник некоја поголема земја, би имале солиден пласман (ако се сеќавате на тие двајцата дечки од Холандија, имаа слична песна, па завршија мислам меѓу првите 5). Вака може само да си го сонуваме финалето.

Беа 2ца преубави плави дечки од Литванија или Латвија, ја пееја песната “The War Is Not Over“ и да имаа супер пласман. Некст Тајм сепак не можат да се споредуваат со нив. Али сепак, уште еднаш ќе кажам нека им е со среќа. Може и ќе ја засакам песната со време.:)

Ооо боже:tapp: типични балканци за кои ниедна победа не е заслужена

Место тука да викате кој требал да победи и зошто подобро ке беше да земевте мобилните и да гласавте место да плукате по тхоме и космофон

Некст Тајм си победија а вие сеа само можете што сакате да зборите
И не зборете предвреме, можеби и они ке не однесат на високо место

Мислам беше на сунчане скале нешто такво...

Е таму се бара музика, песна, глас..... се што не се Калиопи и Наум со нивната "песна" :tapp: Башка и балканско е тоа, ќе не мислат соседиве за ретардирани.

E за таму беа дечкиве од Некст Тајм,или Влатко,или Белов, или било кој кој има песна од тој стил. Најдобро ќе биде Калиопи и Наум да не не срамат таму.

Не кажав претходно, сеа ќе кажам, СО СРЕЌА ДЕЧКИ !

Значи каква брука е ова Евровизијава, барем кај нас!
Не знам како успеаа да ги пратат Некст Тајм.:uvo::uvo:
Јас воопшто не му ја разбрав песната, за нив запалени се само тинејџерките и никој друг!
Ова со телевоутингот е срање, секој може да му даде по 5 мобилни на роднините и другарите, и да се сокинат од гласање.

Сепак му посакувам среќа на Некст Тајм и да не претстават во најдобро светло.
За мене победници се Сленг со Генгста оро и Рок Агресори со Динг Донг!:zver::zver:

Гледам сите ја фалите Генгста оро, што ќе кажете за Динг Донг?:)

Кога ќе сфатиме дека Евровизијата е голем циркуз во кој е потребен што поголем број на циркузанти, се плашев и оваа година да не ја повториме грешката како минатата со не праќањето на Евровизија на Паркети со Строубери, ама тaa e.:toe:

Исто така добри песни имаа:
-Маестро Џорлев и Ристо Самарџиев
-Влатко Лозаноски
-Браво бенд
-Влатко Илиевски
-Александар Белов
-Кристијан

Тоа е, Македонија си е Македонија!
Или па можеби МТВ си е МТВ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop