Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Следниве денови ќе бидеме преплавени со овие коментари:

Калиопи: Јас се чувствувам многу навредена од мојата публика (шмрц), и само ќе додадам дека не очекував такви негативни овации (шмрц шмрц)....

Некст (геј) Тајм: Среќни сме.... -Толку ќе имаат да изјават.

Андријана: Ова е моето последно учество на домашниот избор за песна за Евровизија. -Со ова мисли за 3 години пак ќе се пријавам.

Калиопи (се бутка во камерата): Бараме пребројување на гласовите, и сакаме да се докаже правдата. Меѓутоа организацијата потфрли и дозволи вистинските и вредните гласови да бидат надминати од новопечените момчиња.

Се молат горенаведените да не се појавуваат на ТВ со вакви испади, како што се молат и медиумите да не го прават ова огромен скандал како што го правеа до сега (Јес да Калиопи ќе направи скандал и без тоа, но сепак). Сепак, самиот избор по себе си е скандал.Нели?!

Член од
3 јули 2008
Мислења
245
Поени од реакции
9
Мореее на сите од жирито што гласаа за Калиопи со 12ки, да даде Господ Марија Шерифовиќ гола во сон да им се појави!

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Ха ха ха ха ха!Кој па очекуваше ваков крај?Ха ха ха! Неможам уште да поверувам што се случи за само три секунди.Некст Тајм 12 поени од телевоутинг и даа победници се токму тие.Епа вакво нешто ни на сон не помислував дека ке се случи.
Прво, момците се млади и незрели.Па аман вчера се испилија и одма на Евровизија?
Па само замислете што ке се случи ако не велзат во финале( а ми мириса на тоа)
Ке можат да и кажат збогум на нивната кариера во Македонија.
Да не се разбереме погрешно, дечките ми се ок.Ама нивната продукциска кука на чело со дибеците Јованов и Мекич не можам да ја поднесам.
Второ, некои форумџии идат од крајност во крајност.Па лично се згрозувам од изјавите на некои тука цитирам:цркни краво, калиопи умри, и слично.Аман!Се однесувате ко да сте симнати од некое село.Па за една вечер, да кажам толку погрдни зборови и да испаднам простак во очите на лугето?Нема шанси.
Па не дај Боже да победеа.Ке идеше на бан пола форум.
Не ми прават мерак Некст Тајм ама им честитам на победата и нека не претстават најдобро што можат.

П.С Се надевам дека голем дел од навредите кои ги упативте кон натпреварувачите беа кажани во афект и дека стварно не мислите да цркне некој:wink:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Многу ме интересираат реакциите пред се на Калиопи, за која и ми е жал што вака падна прениско, дефинитивно сега ќе ни избега од Македонијава

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
А добро беше и едноминутното молчење на почеток, кое траеше 13 секунди.
Подобро да кажеа момент за почит, отколку едноминутно молчење.

Али, сепак, сме виделе и полошо. Едно од подобро организираните фестивали беше ова, со исклучок на испадите со жирито.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
И очекувајте ја КАЉОПА на сите вести утре!
...Расплакана и депресивна ко секогаш.

Него, се знаеше дека Сленг нема да победат иако најмногу заслужија од сите. Некст Тајм? Па... не верувам да има "следен пат" другата година за нив.:)

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
А добро беше и едноминутното молчење на почеток, кое траеше 13 секунди.
Подобро да кажеа момент за почит, отколку едноминутно молчење.

Али, сепак, сме виделе и полошо. Едно од подобро организираните фестивали беше ова, со исклучок на испадите со жирито.
Абе остај жирито, а водителите?Приказна сами по себе.
Еве еден од многуте испади:
Вчера на второто полуфинале водителката:И тоа беше ДЈ Панчо со едни од најголемите евровизиски хитови кои сепак не станаа хитови но еве полека стануваат хитови:pos2::pos2::pos2:
Инаку се сложувам дека беше еден од подобро организираните фестивали , но сепак водителите се црна дамка на манифестацијава.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Кога викав дека д Бон Џови ванабис ќе победат... не ми веруваа.
Не ги пратев фештиве, но во секој случај нека им е со среќа во Москва, таму не верувам баш дека ќе можат да си ја купат победата.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133

Абе океј е тоа... Ама да го постираше у темата која е заслужна за таквиот број, а не да отвориш нова тема :)
Споено.
Добро е herr Acid.Зато си ти тука.:)
Иначе дај стварно не заебавајте.Евровизија е сериозна работа.:toe:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Next Time...
Не ми се верува, добро што не гледав.Реков јас, тинејџерките ко улави ќе гласаат за убавците, така и беше.Ајде со среќа нека им е, само да не не брукаат.И кое место беа Рок Агресори и Сленг?
И да, пресреќен сум што Калиопи Адамс не победи, нека и смрди:)

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Не ја купија ни тука, 100% не беше наместен телевоутингот, младата публика која е најбројна ги обожава близнаците, така да ете ги тие гласови
А на крајот и црниот запеа за прв пат :pipi::pipi::smir:
Мислам дека сите сме среќни што не победи Мортиша и затоа и мирно ја доживуваме победата на дуото НЕКСТ ТАЈМ
ГАНГСТА ОРО - НАШ НЕПРЕБОЛ

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Next Time...
Не ми се верува, добро што не гледав.Реков јас, тинејџерките ко улави ќе гласаат за убавците, така и беше.Ајде со среќа нека им е, само да не не брукаат.И кое место беа Рок Агресори и Сленг?
И да, пресреќен сум што Калиопи Адамс не победи, нека и смрди:)
Не е до тинејџерките, туку до длабоките џебови на мама и тато. :)

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Strasna rabota! Sramotilaci!!
Evo momentalno ja slusam od sleng pesnana i me nasmejuva,i lesno se pee i ostanuva so um...a pesnana od dzogerine so ke odat vo moskva(next time),ne vleguva vum in eden zbor!
Ne vi e Kaljopa kriva(iako imase mn glupava pesna...si dokaza publikata zlatna...) tuku onie starcine sednati vo zirinono...koi se tie da kazat koj ke odat na izbor? se znae koj treba da kazat!! NARODOT!
Spored mene Sleng trebaja da odat,i tuka nema pojke diskusija!
I premn sum revoltirana,zosto i od ko ja kazaja pobedni4kata pesna,publikata vikase gensta oro i neznaeja sto da pravat voditelite,koi ps bea katastrofa...

Член од
5 мај 2008
Мислења
1.357
Поени од реакции
127
Како се викаше таа од Црна Гора,што ќе ја претставува на евровизија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom