Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
добро, да ве прашам на кое место беа дечкиве према гласовите од жирито(ги заприметив првите три само)нешто не ми е јасна работава...инаку и јас бев за генгста оро,стварно беа 9 гласа разлика тоа го видов

добро, да ве прашам на кое место беа дечкиве према гласовите од жирито(ги заприметив првите три само)нешто не ми е јасна работава...инаку и јас бев за генгста оро,стварно беа 9 гласа разлика тоа го видов
Осмо беа и имаа само 3 гласа ко се собра се на крај.
После скокнаа на петто ми се чини откако ги додадоа и гласовите на публиката.

е ако де 9 гласа разлика како да не е возможно го зборате то и патем баталете генгста оро се скапале сан андреас играње и еве идеа

Иначе, да не заборавам. Пофалба за претставникот од Белорусија, стварно позитивно изненади. И овие од Босна, професионалци.
Поинтересно ми беше нив да ги гледам, отколку целиот избор :)

Леееее колку се смеев со онај старката во беше во жирито ко рече пред да му дај 12ка на Каљопа... вика евросонг не е зезање, да бидиме озбилни и вика 12 на Каљопа...:tapp::tapp:

За Евровизија се спасивме... ама на Сунчане Скале... Калиопи увек вака праи еееј, колку добри песни има и кога ќе дојде битен момент се посеруе. Дури и онаа на Верица Пандиловска шо и ја напраила поарна беше. Еееј а најбоље ќе беше Калиопи на Евровизија, Самарџиев на Сунчане!

Енивеј, јас бев за Влатко...

По телевоутинг реномираните наши пејачки Верче Пандиловска и Андријана Јаневска добија најмалку поени
Дефинитивно жирито никогаш нема да се погоди со публиката, која секогаш ќе гласа за најпопуларните пејачи во тој момент кај нас
И мислам дека публиката немаше така ЖЕШКО, АГРЕСИВНО и ВПЕЧАТЛИВО да реагираше на "заслужените" 12ки за каљопа ако имаше она подобра песна, оваа песна е нејзиниот најголем пад во кариерата - голем неуспех и страшно разочарување за неа, претпоставувам
НЕКСТ ТАЈМ се млади, енергични лица кои за кратко време стекнаа голема популарност кај нас, иначе автори на песнаат се Јован јованов и Елвир Меќич како што знам, така да да ги очекуваме и тие фаци следниов период по медиумите

Dobro e be dobro leleeeeee, sto i da izbereme se mu naogjame mana. Aman veke :tapp:
Next Time se super, i treba da gi poddrzime za vo Moskva, A sto cirkuz ke bese Kaliopi i Naum da Rum Dum Dumkaa tamu :kesa: A navistina bese super da se gledaat pretstavnicite na Crna Gora, Bosna a posebno na Belorusija, me iznenadi kolku ubavo ispea od Tose, sekoja cest

slusav site pesni i ni edna ne mi se svigja neznaat lugjevo tuka da napraat pesna za na evrovizija...a na kraj kraeva se sekade e mesteno taka da ne se umarajte:helou:

Баш ме интересира што ќе зборат утре на вести и по весниците:raz:

Абе океј е тоа... Ама да го постираше у темата која е заслужна за таквиот број, а не да отвориш нова тема :)
Споено.

Леееее колку се смеев со онај старката во беше во жирито ко рече пред да му дај 12ка на Каљопа... вика евросонг не е зезање, да бидиме озбилни и вика 12 на Каљопа...:tapp::tapp:

Јако :pos2:
Како и да е, Next Time имаа највпечатлива песна, без разлика што зборат луѓето... Она Gangsta Оро му фалеше малку за да биде ептен јако, ама ете и покрај тоа што ми се допадна комбинацијата и изведбата, не ме убеди дека треба да победи... Победи најдобрата и најпевлива песна од дадените...

Победија ексклузивците и милениците на СИТЕЛ, така да не очекувајте нешто на А1 за нив
И очекувајте ја КАЉОПА на сите вести утре!

а колку гласови од жирито имаа next time,
инаку мислам дека баш ке беше супер да беа сленг,имаа шоу а не ние како и секоја година одиме со некои измислени критериуми за евровизија кои што очигледно палат и успеваат само кај нас а не во европа,така да нема врска не ни очекував нешто..
најдобриот е помеѓу Ангелите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom